Δύο παραλίες της Αλοννήσου γίνονται προσβάσιμες για ΑΜΕΑ
Photo Credits: ©Shutterstock

Δύο παραλίες της Αλοννήσου γίνονται προσβάσιμες για ΑΜΕΑ

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Ένα βήμα μπροστά έκανε ο Δήμος Αλοννήσου για τη βελτίωση των όρων προσβασιμότητας  και την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Αλόννησο. Σε δύο από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, τη Μηλιά και τα Γλυφά, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η προμήθεια και εγκατάσταση πλήρους εξοπλισμού για την αυτόνομη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην θάλασσα.

Το αξιόλογο αυτό έργο στο Δήμο Αλοννήσου περιλαμβάνει τα ειδικά τεχνολογικά συστήματα SEATRAC με σετ θερμοκρασιών,  ομπρέλες θαλάσσης, σετ σήμανσης για το χώρο του παρκινγκ και την παραλία, χημικές τουαλέτες, ειδικά διαμορφωμένα αποδυτήρια και κατάλληλους διαδρόμους οι οποίοι ενώνουν τις υποδομές μεταξύ τους και έχουν το απαραίτητο πλάτος, ώστε να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη μετακίνηση των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων.

«Η υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου αποτελεί ένα νέο σημείο αναφοράς στις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων και των τουριστών της Αλοννήσου. Παράλληλα διευκολύνονται οι οικογένειες και οι φροντιστές των ατόμων με αναπηρία. Η συγκεκριμένη δράση αντανακλά τις κοινωνικές ευαισθησίες των κατοίκων και του Δήμου Αλοννήσου», δήλωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ευεργετικές επιδράσεις του νερού σε ΑΜΕΑ, ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο του προορισμού που κερδίζει «έδαφος» στις αναζητήσεις των τουριστών με αναπηρίες είναι και οι καταδύσεις. Αποτελούν αναμφίβολα ένα προσόν για όσα μέρη διαθέτουν την ανάλογη υπηρεσία.

Σύμφωνα με την εμπειρία του Δήμου και πιστοποιημένων καταδυτικών κέντρων του νησιού, αυξάνεται παράλληλα και το ενδιαφέρον δυνητικών ταξιδιωτών με κινησιακές δυσκολίες για να καταδυθούν στο εντυπωσιακό βυθό της Αλοννήσου, ειδικά μετά το  άνοιγμα του πρώτου υποβρυχίου μουσείου της Ελλάδας στην Περιστέρα Αλοννήσου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε επίσης

Οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι συρρέουν σε εξωτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς

Όλα όσα μάθαμε από τα γεγονότα των φυσικών καταστροφών του 2021

Τα 10 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο

Οι 10 τάσεις στους προορισμούς κρουαζιέρας για το καλοκαίρι 

Η Κίνα εγκαινιάζει το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο

 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More