Προβάλλεται στη Πολωνία η Μαγνησία μέσω γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής
Photo Credits: ©Shutterstock

Προβάλλεται στη Πολωνία η Μαγνησία μέσω γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Προβολή στην Πολωνία επιδιώκουν οι πόλεις της Μαγνησίας μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής Dzien Dobry. Η διάσημη εκπομπή βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και του Πηλίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ Πολωνίας.

Η Μαγνησία και ειδικότερα ο Βόλος, το Πήλιο και το αεροδρόμιο Αγχιάλου, θα έχουν την τιμητική τους στη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή από την Πολωνία «Καλημέρα» (Dzien Dobry) με 1.200.000 τηλεθεατές, ως αποτέλεσμα του ταξιδίου εξοικείωσης ( press trip) για τηλεοπτικό συνεργείο του δημοφιλέστερου ιδιωτικού καναλιού ΤVN.

Το ταξίδι διοργάνωσε, από 18 έως 21 Αυγούστου, η  Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και επιχειρηματίες τουρισμού της περιοχής, στο πλαίσιο της στρατηγικής επικοινωνίας του ΕΟΤ για την προβολή στο εξωτερικό των λιγότερο γνωστών τουριστικών περιοχών της χώρας μας.

Η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Πολωνίας, διαπιστώνοντας ότι η περιοχή είναι μία από τις λιγότερο γνωστές στο πολωνικό κοινό, προσκάλεσε την τηλεοπτική παραγωγή της δημοφιλούς πρωινής εκπομπής “Dzien Dobry” (Καλημέρα) του ΤVN, προκειμένου να αποτυπώσει στην κάμερα και να παρουσιάσει σε τρία επεισόδια, τις ανυπέρβλητες φυσικές ομορφιές της περιοχής καθώς και την τοπική  γαστρονομία και την φιλοξενία της κατοίκων της.

Οι  τρεις τηλεοπτικές ενότητες, θα περιλαμβάνουν: αναφορές στην τοπική γαστρονομία με επίδειξη προετοιμασίας τοπικών συνταγών, συνεντεύξεις και επικοινωνία με τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή, την ανάδειξη του πολιτισμού και της τέχνης, καθώς και την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τοπίου, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και προσφέρεται για καλοκαιρινές και για χειμερινές διακοπές.

Αεροπορική σύνδεση

Είναι σημαντικό να τονισθεί, ότι, το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου δεν υποδέχεται προς το παρόν πτήσεις από την Πολωνία. Για το λόγο αυτό, ένας από τους κύριους στόχους του ταξιδιού ήταν το «άνοιγμα» του αεροδρομίου με την προσφορά πτήσεων από την Πολωνία, ώστε να γίνει ο επόμενος αεροπορικός προορισμός για τους Πολωνούς ταξιδιώτες. Στο πλαίσιο αυτό το τηλεοπτικό συνεργείο συνόδευσε η Προϊσταμένη του ΕΟΤ Πολωνίας κ.Ν. Νικολοπούλου, η οποία συναντήθηκε, επίσης, με τον Αντιδήμαρχο κ. Μπατζιάκα και τον αερολιμενάρχη Ν. Αγχιάλου κ. Ευσταθίου.

 Το πρόγραμμα

Σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, το πρόγραμμα περιελάβανε γαστρονομικές εκδηλώσεις, μαθήματα μαγειρικής, επίσκεψη σε φάρμα με ελληνικά προϊόντα, διαδρομή σε μονοπάτια του Πηλίου, επίσκεψη σε πολιτιστικούς χώρους και ιδρύματα, επίσκεψη στις όμορφες παραλίες της περιοχής, καθώς και συνεντεύξεις με τους κατοίκους. Η πολωνική ομάδα επισκέφθηκε και κατέγραψε με την κάμερα την πόλη του Βόλου, το Πανεπιστήμιο και το Μουσείο της Πόλης Βόλου, τη Νέα Αγχίαλο, τα ορεινά χωριά Μακρυνίτσα, Πορταριά, Βυζίτσα, Τσαγκαράδα και τις παραλίες Αη Γιάννη και Νταμούχαρη.

Πολωνία: ανερχόμενη δύναμη για τον ελληνικό τουρισμό

Την τελευταία 3ετία η Πολωνία έχει αναδειχθεί σε μία από τις κορυφαίες αγορές προέλευσης τουριστών στη χώρα μας με 907.000 αεροπορικούς επισκέπτες  το 2019, ενώ την δύσκολη χρονιά του 2020 κατέλαβε την 5η θέση στις αφίξεις από το εξωτερικό 284.000 επισκέπτες μέσω αεροπορικών πτήσεων). Για το 2021, οι επισκέπτες από την Πολωνία αναδεικνύονται σε σημαντική δύναμη στην ελληνική αγορά με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να την αναδεικνύουν στην τρίτη θέση των αεροπορικών αφίξεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε επίσης

Οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι συρρέουν σε εξωτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς

Όλα όσα μάθαμε από τα γεγονότα των φυσικών καταστροφών του 2021

Τα 10 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο

Οι 10 τάσεις στους προορισμούς κρουαζιέρας για το καλοκαίρι 

Η Κίνα εγκαινιάζει το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο

 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More