Τα νησιά Νότιου Αιγαίου πιο προσβάσιμα από ποτέ για τη Βόρεια Ελλάδα
Photo Credits: ©Shutterstock

Τα νησιά Νότιου Αιγαίου πιο προσβάσιμα από ποτέ για τη Βόρεια Ελλάδα

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Τη δυνατότητα να φτάνουν σε περισσότερα νησιά του Νότιου Αιγαίου σε λίγες μόνο ώρες, χωρίς να χρειάζεται να δαπανούν μια …μικρή περιουσία διασχίζοντας τη μισή Ελλάδα οδικώς ή ακτοπλοϊκώς, έδωσαν σε Βορειοελλαδίτες εκδρομείς 95 τουριστικά γραφεία της Β. Ελλάδας, τα οποία ενώνοντας τις δυνάμεις τους, δημιούργησαν και διαθέτουν για πρώτη φορά φέτος τον Αύγουστο, δύο νέα πακέτα αεροπορικών συνδέσεων.

Όπως εξήγησε, ο Στέφανος Χατζημανώλης, επικεφαλής του τουριστικού γραφείου «Silver Holidays», τα πακέτα αφορούν τους προορισμούς Λέρο, Λειψούς και Πάτμο, και Κάλυμνο, Ψέριμο και Τέλενδο. Εξήγησε δε, ότι με την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κάλυμνο, με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα (διάρκεια ταξιδιού συνολικά 1 ώρα και 50 λεπτά), και μεταφορά των εκδρομέων στα υπόλοιπα νησιά με το ταχύπλοο πλοίο ΖΕΦΥΡΟΣ/SAOS, «πετύχαμε τον πενταπλασιασμό των Βορειοελλαδιτών εκδρομέων προς νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που μέχρι πρότινος ήταν απροσπέλαστα, κυρίως λόγω του χρόνου που απαιτούταν προκειμένου να φτάσει κάποιος σε αυτά».

Έτσι, ενώ τον Αύγουστο του 2019, στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ταξίδεψαν μόλις 100 εκδρομείς από τη Β. Ελλάδα, με την πλειονότητά τους να «ψηφίζει» Αστυπάλαια, «φέτος, με την προσφορά των νέων οχταήμερων πακέτων, ήδη περισσότεροι από 550 Βορειοελλαδίτες επισκέφτηκαν και συνεχίζουν να επισκέπτονται τους μαγικούς αυτούς προορισμούς της χώρα μας».

Διευκρίνισε ακόμη ότι το πακέτο για Λέρο, Λειψούς και Πάτμο προσέλκυσε σε ποσοστό 85% το ενδιαφέρον των Βορειοελλαδιτών εκδρομέων, ενώ αναφερόμενος στο κόστος τόνισε πως «με λιγότερα από 850 ευρώ συνολικά (μεταφορά, φόροι, διαμονή και ημιδιατροφή), μπορεί κάποιος να φτάσει γρήγορα, άνετα και χωρίς ταλαιπωρία στον προορισμό του».

Συνεργασία με τη Sky Express

©Shutterstock

Για την υλοποίηση του εγχειρήματος, οι 95 τουριστικοί πράκτορες της Β. Ελλάδας, ναύλωσαν τρεις ειδικές πτήσεις τσάρτερ με τη Sky Express, που συνδέει ήδη τη Θεσσαλονίκη με πολλά νησιά του Νοτίου Αιγαίου-μεταξύ άλλων Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Κάρπαθο και Σύρο- ενώ το εγχείρημα στήριξε η αρμόδια Περιφέρεια, επιδοτώντας το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη- Αθήνα.

Υπογραμμίζοντας την απήχηση που γνώρισε το εγχείρημα των τουριστικών πρακτόρων στο ντεμπούτο του, ο κ. Χατζημανώλης διατύπωσε την εκτίμηση ότι το καλοκαίρι του 2022 θα «πάμε ακόμη καλύτερα», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα προαναφερόμενα πακέτα να διατίθενται το επόμενο καλοκαίρι ακόμη και από τον Ιούλιο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζημανώλης υπενθύμισε ότι οι τουριστικοί πράκτορες της Β. Ελλάδας και πριν από τη δημιουργία των προαναφερόμενων πακέτων φρόντιζαν να διαθέτουν στους δυνάμει εκδρομείς τους μια ποικιλία προορισμών εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων. «Φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες, αποδείξαμε ότι με καλό προγραμματισμό, συντονισμό, αλλά και ομαδική δουλειά, όλα είναι δυνατά», πρόσθεσε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι οι διάφορες εκδηλώσεις που οργανώνονται στα νησιά της χώρας -πολιτιστικές, μουσικές κ.ά.- μπορούν να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης για την προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών από τη βόρεια Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των φορέων και ταχύτερη δημοσιοποίηση των διοργανώσεων, «ώστε να προλαβαίνει ο κόσμος να κάνει τον προγραμματισμό του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε επίσης

Οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι συρρέουν σε εξωτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς

Όλα όσα μάθαμε από τα γεγονότα των φυσικών καταστροφών του 2021

Τα 10 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο

Οι 10 τάσεις στους προορισμούς κρουαζιέρας για το καλοκαίρι 

Η Κίνα εγκαινιάζει το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More