Πως να ανακαλύψετε τις ποδηλατικές διαδρομές των ΗΠΑ μέσα από μια εφαρμογή
Photo Credits: ©Shutterstock

Πως να ανακαλύψετε τις ποδηλατικές διαδρομές των ΗΠΑ μέσα από μια εφαρμογή

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Είναι καλοκαίρι, οπότε τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να απολαύσετε μια δίτροχη επιδρομή στην άγρια φύση. Το σύστημα ποδηλατοδρόμων των ΗΠΑ έχει προσθέσει 18 διαδρομές στο δίκτυό του, παρέχοντας στους ποδηλάτες μια ποικιλία από γραφικά ταξίδια στην Καλιφόρνια, την Ιντιάνα, το Οχάιο, τη Γιούτα, την Ουάσινγκτον  και θέα για την οποία αξίζει να πατήσετε φρένο, σταματώντας για λίγα λεπτά.

Ο χαρακτηρισμός αυτών των διαδρομών στο εθνικό δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών⁠, αλλιώς γνωστό ως US Bicycle Route System (USBRS), έχει αναβαθμίσει τους στόχους του εθνικού προγράμματος, ανεβάζοντας ταχύτητες στο έργο. Οι νέες προσθήκες αναγνωρίζουν συνολικά 2903 μίλια στο δίκτυο, φέρνοντας το USBRS πιο κοντά στο στόχο του να δημιουργήσει 50.000 μίλια επίσημα αναγνωρισμένων, αριθμημένων και υπογεγραμμένων ποδηλατοδρόμων που συνδέουν κάθε πολιτεία της χώρας.

Οι ποδηλατικές διαδρομές συνδέουν πόλεις και αστικές περιοχές με τις αγροτικές πόλεις, την εξοχή και μονοπάτια της φύσης, διευκολύνοντας τους ανθρώπους να συνδεθούν μεταξύ τους αλλά και  με την φύση, παρέχοντας σημαντική ώθηση στον ποδηλατικό τουρισμό σε κάθε πολιτεία.

Απίστευτες διαδρομές από αστικές σε αγροτικές πόλεις
©Shutterstock

«Η ανάπτυξη του συστήματος ωφελεί κάθε άτομο που ταξιδεύει ή πρόκειται να ταξιδέψει με ποδήλατο», δήλωσε ο Scott Pankratz, εκτελεστικός διευθυντής της Adventure Cycling⁠  ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει συντονισμό για το USBRS.

«Χαιρετίζουμε το κρατικό μας τμήμα των συνεργατών μεταφορών, που κατανοεί τον ρόλο που παίζει το ταξίδι με ποδήλατο στην εθνική μας οδική υποδομή, υποστηρίζοντας την υγεία, την ευεξία, μεταμορφώνοντας τις κοινότητες και αυξάνοντας την οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα».

Στην Καλιφόρνια υπάρχουν δύο νέες διαδρομές

Ο ένας πηγαίνει τους ποδηλάτες από τα σύνορα της Αριζόνα, πέρα από την εθνική οδό National Trails, στη διαδρομή 66 και στο Λος Άντζελες, καταλήγοντας στην προβλήτα της Σάντα Μόνικα.Το άλλο ξεκινά στα σύνορα του Όρεγκον και διασχίζει τα κόκκινα ξύλα, τα παράκτια ακρωτήρια και τη γέφυρα Golden Gate.

Στη Ουάσινγκτον, η διαδρομή περνάει στο φαράγγι Snake River. Το Οχάιο πρόσθεσε έξι νέες ποδηλατικές διαδρομές στις ΗΠΑ που συνδέουν τις μεγάλες πόλεις της πολιτείας, καθώς και αυτές που οδηγούν τους ποδηλάτες σε γραφικά σημεία όπως η λίμνη Erie και η εσωτερική διαδρομή της βόρειας ακτής.

Διαδρομές με τα ποδήλατα
©Shutterstock

Στην Ιντιάνα, είναι ένα ταξίδι με δύο τροχούς μέσα από αγροτικές εκτάσεις, λόφους και το φιλικό προς τα ποδήλατα Bloomington. Καθώς βρίσκονται στη Γιούτα, οι ποδηλάτες μπορούν να ταξιδέψουν από το Wasatch Front στο Salt Lake City.

Μέχρι σήμερα, το USBRS έχει ορίσει 17,734 μίλια διαδρομών σε 31 πολιτείες και Ουάσινγκτον, ενώ άλλες διαδρομές είναι σε εξέλιξη⁠ με τουλάχιστον 40 πολιτείες να αναπτύσσουν σήμερα ποδηλατοδρόμους, βασισμένες σε υπάρχουσες διαδρομές, εντός και εκτός δρόμου διαδρομές, λωρίδες, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και μονοπάτια, ώστε οι ποδηλάτες να μπορούν να εξερευνήσουν με ασφάλεια τη χώρα επάνω σε δύο τροχούς.

Οι ψηφιακοί χάρτες για όλες τις καθορισμένες ποδηλατικές διαδρομές των ΗΠΑ διατίθενται δωρεάν στον ιστότοπο του Adventure Cycling Association.

με πληροφορίες από Lonely Planet


Διαβάστε επίσης

Οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι συρρέουν σε εξωτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς

Όλα όσα μάθαμε από τα γεγονότα των φυσικών καταστροφών του 2021

Τα 10 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο

Οι 10 τάσεις στους προορισμούς κρουαζιέρας για το καλοκαίρι 

Η Κίνα εγκαινιάζει το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More