«Πρέσπες 2021» υπό την διοργάνωση του ΟΠΕ Φλώρινας
Photo Credits: ©Shutterstock

«Πρέσπες 2021» υπό την διοργάνωση του ΟΠΕ Φλώρινας

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Με την παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα ανοίξει η αυλαία στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πρέσπες 2021», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας.

Το τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων των Πρεσπείων υπό τον Οργανισμό Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Φλώρινας, που μετρούν περισσότερες από τρεις δεκαετίες ζωής, περιλαμβάνει συναυλίες με δημοφιλείς καταξιωμένους καλλιτέχνες και αφιερώματα σε μεγάλους συνθέτες.

Η πρώτη συναυλία στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών θα δοθεί την Παρασκευή 20 Αυγούστου και το πρώτο μέρος της θα είναι ένα ρεσιτάλ του Σταμάτη Κραουνάκη, ενώ στο δεύτερο μέρος οι ερμηνευτές Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Λέκκας και Ρίτα Αντωνοπούλου θα τραγουδήσουν Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζηδάκι και Θάνο Μικρούτσικο και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τα Χάλκινα της Φλώρινας και χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.

Για τη φιλοσοφία του προγράμματος συναυλιών αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες μέσα στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η φετινή διοργάνωση μίλησε σε συνέντευξη Τύπου στη Φλώρινα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού, Γιώργος Λιάνης.

Οι δηλώσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή

«Είναι ένα επαρχιακό φεστιβάλ που διοργανώνεται 32 χρόνια, έχοντας διεθνή ακτινοβολία και αυτό μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Είναι ένας θεσμός, που έχουν παρακολουθήσει όλοι οι πρόεδροι της Δημοκρατίας και πρωθυπουργοί της Ελλάδας, αρχιεπίσκοποι, πατριάρχες. Είναι ένας εθνικός θεσμός που έχει να κάνει μόνο με τον πολιτισμό», δήλωσε ο κ. Λιάνης.

«Ειδικά φέτος, έχουμε λάβει όλα τα μέτρα, ώστε οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν υπό όρους υγειονομικής ασφάλειας. πιο αυστηρά μέτρα σε σχέση με ό,τι προβλέπεται από τον νόμο και σε ό,τι αφορά την πληρότητα. Έχουμε προνοήσει για θερμομετρήσεις, διαγνωστικά τεστ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και πιστεύω ότι οι εκδηλώσεις θα είναι εξαιρετικές», πρόσθεσε.

Τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, Σάββατο 21 Αυγούστου, στο δημοτικό στάδιο Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί συναυλία των ΠΥΞ-ΛΑΞ με τους Μπάμπη Στόκα και Φίλιππο Πλιάτσικα και τη συμμετοχή της Έλενας Φερεντίνου, ενώ την Κυριακή 22 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Αμυνταίου οι Βασίλης Λέκκας και Πάολα θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Τη Δευτέρα 23 Αυγούστου το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με συναυλία από το συγκρότημα Μέλισσες στο δημοτικό στάδιο Φλώρινας.

Εκτός από το συναυλιακό πρόγραμμα στις 18 Αυγούστου, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας της Αθηνάς Πέρκα με τίτλο «Αιθιοπία:Το παραμύθι της σκόνης», ενώ στις 16 Αυγούστου στο Μουσείο Φλώρινας και στις 18 Αυγούστου στη Βιβλιοθήκη Αμυνταίου θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του κ. Λιάνη «Συνομιλώντας με τον 20ο αιώνα», το οποίο περιλαμβάνει 40 συνεντεύξεις κορυφαίων προσωπικοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε επίσης

Οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι συρρέουν σε εξωτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς

Όλα όσα μάθαμε από τα γεγονότα των φυσικών καταστροφών του 2021

Τα 10 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο

Οι 10 τάσεις στους προορισμούς κρουαζιέρας για το καλοκαίρι 

Η Κίνα εγκαινιάζει το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο

 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More