7 εξωτικοί προορισμοί που επιλέγουν οι ψηφιακοί νομάδες
Photo Credits: ©Shutterstock

7 εξωτικοί προορισμοί που επιλέγουν οι ψηφιακοί νομάδες

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Καθώς η εξ αποστάσεως εργασία είναι πλέον τρόπος ζωής για επαγγελματίες με φορητούς υπολογιστές σε όλο τον κόσμο, η εργασία από το σπίτι το 2020 έδωσε τη θέση της στην εργασία από οπουδήποτε το 2021 και μετά. Πλέον οι επαγγελματίες αυτοί είναι οι λεγόμενοι ψηφιακοί νομάδες και αποτελούν το μέλλον του τουρισμού.

Το να δουλεύεις κάπου που δεν απαιτείται η φυσική παρουσία σε μια δουλειά ή στο γραφείο (ή ακόμα και σε μια συγκεκριμένη πόλη) σημαίνει ότι οι ψηφιακοί νομάδες μπορούν να κυκλοφορούν και να ασκούν τις επιχειρήσεις τους από οπουδήποτε υπάρχει σύνδεση στο wifi.

Σε συνδυασμό με την καταστροφική πτώση του προηγούμενου έτους στον τουρισμό, πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο (ιδιαίτερα οι παραδεισένιοι προορισμοί που εξαρτώνται οικονομικά από τους επισκέπτες) κάνουν ό, τι μπορούν για να προσελκύσουν πελάτες από το εξωτερικό.

Βρήκαμε 7 εξωτικούς προορισμούς που έχουν δημιουργήσει ειδική visa για τις ψηφιακές νομάδες. Ακολουθεί η λίστα με αυτές:

Μπαρμπάντος

©Shutterstock

Το ετήσιο πρόγραμμα υποδοχής στα Μπαρμπάντος ήταν μια από τις πρώτες ψηφιακές κάρτες νομάδων που κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο. Είναι επίσης ένα από τα πιο ακριβά που κυκλοφορούν. Αλλά η πρωθυπουργός Mia Mottley λέει ότι η visa αυτή είναι ευέλικτη.

«Μπορείτε να έρθετε εδώ και να εργαστείτε για δύο μήνες τη φορά στη συνέχεια να αναχωρήσετε και επιστρέψτε ξανά», εξηγεί. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τουριστικής προβολής των Μπαρμπάντος ,Sunil Chatrani, το νησί «μπορεί να είναι περήφανο  για τις ταχύτερες οπτικές ίνες και υπηρεσίες διαδικτύου και για παρόχους κινητών συσκευών στην Καραϊβική». Όπως όλα δείχνουν οι ψηφιακοί νομάδες τα επιλέγουν κατεξοχήν για τις μόνιμες διακοπές τους.

Τιμή: 1650 €/άτομο ή 2.500 € για οικογένειες

Νησιά των Βερμούδων

©Shutterstock

Οι Βερμούδες είναι επίσης στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουν τους απομακρυσμένους εργαζόμενους για έως και 12 μήνες, εφόσον έχουν ασφάλιση υγείας, καθώς και αποδεικτικά στοιχεία απασχόλησης ή εγγραφής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Οργανισμός Επιχειρηματικής Ανάπτυξης των Βερμούδων μπορεί να παρέχει καθοδήγηση και βοήθεια για τη σύνδεση με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα.

Τιμή: 220 €

Μαυρίκιος

©Shutterstock

Η Premium Visa του Μαυρίκιου θα επιτρέψει στους ανεξάρτητους εργαζόμενους να έχουν ως βάση τους αυτό το νησί του Ινδικού Ωκεανού για έως και ένα χρόνο, υπό την προϋπόθεση ότι κερδίζουν την κύρια πηγή εισοδήματός τους αλλού.

Ένας θυρωρός θα βοηθήσει όσους καταφθάνουν να βρουν ένα μέρος για να ζήσουν, να πάρουν ένα αυτοκίνητο και να δημιουργήσουν έναν τραπεζικό λογαριασμό.

Τιμή: Η premium visa εκδίδεται δωρεάν.

Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

©Shutterstock

Το πρόγραμμα visa «Nomad Digital Residence» της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα ισχύει για έως και δύο χρόνια, εφόσον οι αιτούντες αναμένουν να κερδίσουν περισσότερα από 50.000 δολάρια ετησίως.

Αυτή η ανεξάρτητη χώρα της Κοινοπολιτείας (αποτελείται από δύο νησιά) βρίσκεται στις Δυτικές Ινδίες και έχει τόσο τροπικά δάση όσο και εκπληκτικές παραλίες με λευκή άμμο.

Τιμή: 1240 €/άτομο ή 1650 € για ζευγάρι ή 2500 € για οικογένεια.

Ανγκουίλα

Ψηφιακοί νομάδες
©Shutterstock

Το ήρεμο νησί της Ανγκουίλα, στην Ανατολική Καραϊβική, χρεώνει το ίδιο με τα Μπαρμπάντος για τη visa εργασίας 91 ημερών έως 12 μηνών.

Αλλάξτε τα πεζοδρόμια για την παραλία, αναφέρει το διαφημιστικό βίντεο.

Η πρόταση είναι σίγουρα δελεαστική, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ένα πολύ μικρό νησί που έχει μήκος μόλις 26 χιλιόμετρα ύψους επί 5 χιλιόμετρα πλάτους, οπότε υπάρχει μια πολύ περιορισμένη επιλογή από εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία.

Τιμή: 1650 €/ατομικό ή 2500 €/οικογένεια

Νησιά Κέιμαν

Ψηφιακοί νομάδες
©Shutterstock

Το πρόγραμμα Global Citizen Concierge επιτρέπει σε οικονομικά ανεξάρτητα άτομα να εργάζονται στα νησιά Κέιμαν για έως και δύο χρόνια.

Ωστόσο, οι αιτούντες πρέπει να έχουν ελάχιστο εισόδημα 83.000 ευρώ ετησίως, εάν υποβάλλουν αίτηση ως ιδιώτης. Το συγκεκριμένο Βρετανικό υπερπόντιο έδαφος έχει τρία νησιά, η Μεγάλη Νήσος Κέιμαν είναι το μεγαλύτερο από αυτά με 196 χιλιόμετρα.

Τιμή: 1250 € ετησίως για έως δύο άτομα (415 € ανά εξαρτώμενο μέλος, ετησίως)

Μεξικό

©Shutterstock

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα κατάστημα στον μοντέρνο τροπικό παράδεισο του Τουλούμ, για παράδειγμα, η visa προσωρινής διαμονής του Μεξικού είναι διαθέσιμη για τις ψηφιακές νομάδες που έχουν κερδίσει πάνω από 27.000 δολάρια το τελευταίο έτος ή είχαν μηνιαίο εισόδημα 1.620 δολάρια ή περισσότερα τους τελευταίους έξι μήνες.

Η ενοικίαση ακινήτου είναι φθηνή και η χώρα διαθέτει μεγάλη ποικιλία εμπειριών και τόπων για εξερεύνηση.

Τιμή: 30 €

Καθώς οι άνθρωποι επανεξετάζουν όχι μόνο τον τρόπο που εργάζονται αλλά και τον τρόπο που κάνουν τις διακοπές τους, τα οφέλη από τον συνδυασμό της εργασίας με τον ελεύθερο χρόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα θα γίνουν εμφανή σε όλους και θα υιοθετηθούν με τρόπο που οι άνθρωποι δεν είχαν το θάρρος να το κάνουν ποτέ στο παρελθόν.

με πληροφορίες από Euronews


Διαβάστε επίσης

Από το «Cognac Imperiale» στην βιολογική βότκα με ελαιόλαδο Καλαμάτας

Το πρωινό της Μέσης Ανατολής θα σε γεμίσει ενέργεια

«Πόλεμος» για τα ακίνητα στις εταιρείες βραχυχρόνιων μισθώσεων

3 μη συμβατικοί τρόποι ταξιδιού για εναλλακτικό τουρισμό το καλοκαίρι

Οι 5 αγαπημένοι προορισμοί στην Ευρώπη για τους Αμερικανούς

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More