Συμμαχία εμπιστοσύνης και ασφάλειας εγκαινιάζει η Airbnb
Photo Credits: ©Shutterstock

Συμμαχία εμπιστοσύνης και ασφάλειας εγκαινιάζει η Airbnb

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Απαραίτητη η παροχή καλής σύνδεσης στο Wi-fi κατά την διάρκεια των διακοπών δείχνει μια έρευνα στις προτιμήσεις του κοινού, την ίδια ώρα, μελέτη συνδέει τις καταχωρήσεις της Airbnb με αυξημένα ποσοστά βίας. Αυτά είναι μερικά από τα τελευταία νέα στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Τα βραχυπρόθεσμα ενοίκια του Λονδίνου ξεπερνούν πλέον όλους τους άλλους τύπους καταλυμάτων

Η μελέτη που δημοσίευσε η STR δείχνει ότι ο βραχυπρόθεσμος τομέας ενοικίασης στο Λονδίνο ανέκαμψε ταχύτερα από τους περισσότερους τομείς διαμονής με την χαλάρωση μέτρων του Ηνωμένου Βασιλείου, ξεπερνώντας άλλους σημαντικούς τύπους καταλυμάτων σε χρήση, ADR (μέση ημερήσια τιμή) και RevPAR (έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο).

Η μελέτη παρακολούθησης, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βραχυπρόθεσμων Διαμονών του Ηνωμένου Βασιλείου [STAA], ειδικεύεται στο να μετρά τους τρεις κύριους τομείς διαμονής συγκρίνοντας ταυτόχρονα την απόδοση των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων στο Λονδίνο έναντι ξενοδοχείων και διαμερισμάτων.

ΗΠΑ: Μελέτη συνδέει τις καταχωρήσεις της Airbnb με αυξημένα ποσοστά βίας

Πώς επηρεάστηκε ο αριθμός των καταχωρήσεων της Airbnb από την πανδημία
© Shutterstock

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS ONE και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Northeastern στη Βοστώνη των ΗΠΑ, ανέλυσε την εγκυρότητα των ειδήσεων που συνδέουν τις βραχυπρόθεσμες πλατφόρμες ενοικίασης- τύπου Airbnb, με το βίαιο έγκλημα, χρησιμοποιώντας δεδομένα που συγκεντρώθηκαν μεταξύ 2011 και 2017.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των καταχωρήσεων της Airbnb σε κάποια γειτονιά, τόσο ψηλότερα είναι τα ποσοστά βίας που υπάρχουν σε αυτή- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι τουρίστες είναι πάντοτε οι δράστες των εγκλημάτων.

Σύμφωνα με την μελέτη, παρατηρήθηκε ότι η κοινωνική δυναμική ενδέχεται να «διαβρώθηκε» όταν οι οικιστικές μονάδες μετατράπηκαν σε βραχυπρόθεσμα ενοίκια, λόγω του γεγονότος ότι οι πλατφόρμες κοινής χρήσης σπιτιών «αφαιρούν το κοινωνικό κεφάλαιο από τη γειτονιά με τη μορφή σταθερών νοικοκυριών, εξασθενίζοντας έτσι την δυναμική της κοινότητας».

Αμερική: Καλό Wi-Fi = καλές διακοπές για την πλειοψηφία των ταξιδιωτών

Σύμφωνα με την έρευνα της HighSpeedInternet.com, 84% των Αμερικανών ταξιδιωτών δηλώνει πως δεν θα έκανε κράτηση σε ένα κατάλυμα το όποιο έχει κακές κριτικές σχετικά με την σύνδεση του διαδικτύου. Στην έρευνα συμμετείχαν  περισσότεροι από 1.000 ερωτηθέντες, με το 43% αυτών να δηλώνει πως το Wi-Fi αποτελεί μια πολύ σημαντική παροχή για ένα κατάλυμα διακοπών, ενώ το 30% το βρίσκει απαραίτητο.

H καλή και γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο αποτελεί ακόμα ένα ισχυρό “selling- point” για τους οικοδεσπότες βραχυχρόνιων μισθώσεων, με το 84% των ταξιδιωτών να δηλώνει πως θα προτιμούσαν ένα κατάλυμα το οποίο έχει πραγματοποιήσει τεστ δοκιμής ταχύτητας διαδικτύου.

Οι κρατήσεις από OTA αναμένεται να αυξηθούν κατά 55% στην Ευρώπη

Με τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη να βελτιώνονται και τη ζήτηση για ταξίδια αναψυχής να κλιμακώνεται σταδιακά, οι OTAs είναι προετοιμασμένοι για μια ισχυρή ανάκαμψη μετά από μια ομολογουμένως δύσκολη χρονιά.

Δεδομένης της έντονης εστίασης των OTA στους τομείς των πτήσεων και τη διαμονής, η ανάκαμψη συνδέεται στενά με την απόδοση των συγκεκριμένων τμημάτων.  Σύμφωνα με την έρευνα του Phocuswright (Europe Travel Market Report 2020-2024), το 2021, οι κρατήσεις μέσω OTA αναμένεται να αυξηθούν κατά 55%, με πιο μετριοπαθή (αλλά ακόμη διψήφια) κέρδη τα επόμενα χρόνια.

ΑirDna: Κρατήσεις έως και 80 ημέρες νωρίτερα για τις παραθαλάσσιες εξορμήσεις

Αυτές είναι οι 25 πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο
© Shutterstock

Η βιομηχανία βραχυπρόθεσμης ενοικίασης των ΗΠΑ σημείωσε έναν ακόμη «δυνατό» μήνα, καθώς η πληρότητα αυξήθηκε σε αριθμό ρεκόρ (70,2%) τον Ιούνιο του 2021- ποσοστό 20% υψηλότερο από τον Ιούνιο του 2019. Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ ξεπέρασαν μέση πληρότητα της τάξεως του 70%.

Τα κέρδη πληρότητας οφείλονται τόσο στην αύξηση της ζήτησης – αύξηση 9,2% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 (+33,8% έναντι του 2020), αλλά και σε ένα συνολικό χαμηλότερο επίπεδο διαθέσιμων καταχωρίσεων στη χώρα.

Τα υψηλότερα ποσοστά πληρότητας σημειώθηκαν στους παράκτιους προορισμούς, (κατά μέσο όρο 76,9%), με τις πόλεις μεσαίου μεγέθους να ακολουθούν στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών (71,6%). Παραδόξως, οι ορεινοί προορισμοί είχαν τα χαμηλότερα ποσοστά πληρότητας για τον Ιούνιο από τους έξι τύπους τοποθεσίας, με μέσο όρο 65,2%.

Ηνωμένο Βασίλειο: Συμμαχία Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας εγκαινιάζει η Airbnb

Η Airbnb εγκαινιάζει τη «Συμμαχία Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας» στο Ηνωμένο Βασίλειο (μια πρωτοβουλία της εταιρείας που πραγματοποιείται πρώτη φορά στην Ευρώπη), με ένα δίκτυο εξειδικευμένων οργανισμών που θα συνεργαστεί στενά με την Airbnb, παρέχοντας πληροφορίες και καθοδήγηση στους οικοδεσπότες και στην κοινότητα της.

Τα ιδρυτικά μέλη της Συμμαχίας ‘Trust and Safety΄ περιλαμβάνουν το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών Πυρκαγιάς, το Neighbourhood Watch, το Crimestoppers, το Get Safe Online, κ.α.

Η Συμμαχία θα συνεργάζεται με τους Airbnb Hosts σε τριμηνιαία βάση μέσω της σειράς “Meet the Experts”, ενώ θα παράγει οδηγούς και πληροφορίες σε συνεχή βάση.


Διαβάστε επίσης

Από το «Cognac Imperiale» στην βιολογική βότκα με ελαιόλαδο Καλαμάτας

Το πρωινό της Μέσης Ανατολής θα σε γεμίσει ενέργεια

«Πόλεμος» για τα ακίνητα στις εταιρείες βραχυχρόνιων μισθώσεων

3 μη συμβατικοί τρόποι ταξιδιού για εναλλακτικό τουρισμό το καλοκαίρι

Οι 5 αγαπημένοι προορισμοί στην Ευρώπη για τους Αμερικανούς

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More