Πρωταθλήτρια του Airbnb η Ισπανία – το Παρίσι πόλος έλξης για διαμονή
Photo Credits: ©Shutterstock

Πρωταθλήτρια του Airbnb η Ισπανία – το Παρίσι πόλος έλξης για διαμονή

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

 Πρωταθλήτρια του… Airbnb η Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, ενώ εταιρείες μισθώσεων ανακοίνωσαν αλλαγές στην πολιτική ασφάλειας των ταξιδιωτών , την ίδια ώρα που το Παρίσι σπάει κάθε ρεκόρ με 15 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.

Η Airbnb συνεργάζεται με την what3words για την υποστήριξη των ταξιδιών εσωτερικού στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Airbnb και η εφαρμογή εύρεσης τοποθεσίας what3words ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με σκοπό την υποστήριξη της μεγάλης ζήτησης για ακίνητα διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με πολλούς Βρετανούς να αναζητούν διακοπές πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους αυτό το καλοκαίρι, η what3words προβλέπει ότι η ταξιδιωτική ανάκαμψη θα είναι «μεγαλύτερη από ποτέ».

Η Airbnb συνεργάστηκε με το ιδιόκτητο σύστημα geocode για να διευκολύνει όποιον θέλει να επωφεληθεί από την αναμενόμενη αύξηση ταξιδιού φιλοξενώντας «αξέχαστες» διαμονές.

Τι προσφέρει αυτό το σύστημα;

Χρησιμοποιώντας την what3words, οι οικοδεσπότες μπορούν να κατευθύνουν τους επισκέπτες στην ακριβή είσοδο της διαμονής τους, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να μοιραστεί την τοποθεσία της ιδιοκτησίας του χωρίς προβλήματα.

Το σύστημα υποστηρίζει όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν απομακρυσμένες ιδιοκτησίες ασυνήθιστους χώρους και οικόπεδα που δεν έχουν τη δική τους διεύθυνση, όπως σκηνές, στάβλοι, δεντρόσπιτα αλλά και ανακαινισμένους αχυρώνες.

Vrbo και TripAdvisor ενημερώνουν την πολιτική ασφάλειας των ταξιδιωτών

Οι βραχυπρόθεσμες πλατφόρμες ενοικίασης, Vrbo (του Ομίλου Expedia) και TripAdvisor, ενισχύουν τις πολιτικές ασφάλειας για τους ταξιδιώτες μετά από ισχυρισμούς για βίαια εγκλήματα που έλαβαν χώρα σε καταλύματα της Airbnb.

Ο εκπρόσωπος της Airbnb, Ben Breit ανέφερε στον ιστότοπο της Bloomberg ότι η εταιρεία «εργαζόταν για την ενίσχυση των κοινοτικών πολιτικών και των διαδικασιών» χωρίς να αποκαλύψει όμως συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Οι τελευταίοι ισχυρισμοί καθιστούν τις εταιρείες βραχυχρόνιων ενοικιάσεων υπεύθυνες για περιεχόμενο που δημοσιεύεται στις πλατφόρμες τους, με την γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, Liz Krueger, να δηλώνει ότι «η ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών τίθεται σε κίνδυνο, με τους επισκέπτες να μην έχουν καμία εγγύηση και καμία πραγματική προστασία κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις καταλυμάτων».

Η Vrbo πήρε την απόφαση να απαγορεύσει στους οικοδεσπότες να αφήνουν κλειδιά σε δημόσιους χώρους «όπου ο ιδιοκτήτης, ο διαχειριστής ιδιοκτησίας ή το προσωπικό δεν είναι παρόντες», ενώ η TripAdvisor βρίσκεται επίσης στη διαδικασία ενημέρωσης της πολιτικής της σχετικά με την ασφαλή μεταφορά κλειδιών στους επισκέπτες, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Eurostat δημοσιεύει τα πρώτα στοιχεία για τον τομέα βραχυχρόνιων ενοικιάσεων στην Ευρώπη

Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, δημοσίευσε τα πρώτα βασικά στοιχεία σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες διαμονές που εκπορευτήκαν από τα τέσσερα σημαντικότερα διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία [OTA] Airbnb, Booking, Expedia Group και Tripadvisor.

Τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία επικαιροποιούνται τακτικά από τη Eurostat, καλύπτουν στοιχεία σε εθνικό, περιφερειακό και αστικό επίπεδο σχετικά με τον αριθμό των κρατήσεων και τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2018 και το 2019.

Οι πλατφόρμες άρχισαν να συνεργάζονται με την Eurostat (εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), επιτρέποντας στον οργανισμό να λαμβάνει βασικά δεδομένα από κάθε ιστότοπο και να δημοσιεύει πειραματικά στατιστικά στοιχεία.

Μερικά από τα ευρήματα της Eurostat:

  • To Παρίσι [με 15,1 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις] ήταν στην κορυφή της λίστας των πόλεων με τις περισσότερες κρατήσεις, ακολουθούμενο από τη Βαρκελώνη [11,3 εκατομμύρια], τη Ρώμη [10,4 εκατομμύρια], τη Λισαβόνα [10,5 εκατομμύρια] και τη Μαδρίτη [8,3 εκατομμύρια].
  • Οι πέντε πιο δημοφιλείς χώρες για διαμονή μέσω των τεσσάρων ιδιωτικών OTA είναι η Ισπανία [112 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις], η Γαλλία [109 εκατομμύρια], η Ιταλία [83 εκατομμύρια], η Γερμανία [40 εκατομμύρια] και η Πορτογαλία [33 εκατομμύρια].

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η Vrbo προσθέτει δωμάτια ξενοδοχείων στην πλατφόρμα τις για να καλύψει τις ελλείψεις καταλυμάτων

Η πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Vrbo καταπολεμά την έλλειψη καταλυμάτων με την προσθήκη ξενοδοχειακών μονάδων στην ιστοσελίδα της, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τα γρήγορα αντανακλαστικά της σε περιόδους αυξημένης ζήτησης. 

Για παράδειγμα, μια αναζήτηση για διαμονή στην περιοχή της Νότια Ντακότα, τις επόμενες εβδομάδες, παρουσιάζει καταλύματα για το Holiday Inn Express και το Staybridge Suites Rapid City του InterContinental Hotel Group.

Εκπρόσωπος της Expedia Group, (η μητρική της Vrbo), δήλωσε: «Εκτός από τις ενοικιάσεις διακοπών, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δουν δωμάτια ξενοδοχείου ή θέρετρα όταν αναζητούν μέρος για να μείνουν».

© Shutterstock

Η νέα Fintech μονάδα της Booking Holdings θέλει να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να έχουν πιο εύκολες συναλλαγές

Η νέα Fintech μονάδα της Booking Holdings βρίσκει τρόπους να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν τις χρεώσεις συναλλάγματος των τραπεζών και των πιστωτικών καρτών.

«Ενώ ο πρωταρχικός σκοπός του τμήματος Fintech της Booking, που ανακοινώθηκε πριν από αρκετές ημέρες, είναι να «επιταχύνει» τις κρατήσεις, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να πληρώνουν όποτε και με όποιο τρόπο θέλουν, ένας ακόμα σκοπός είναι να αναπτύξουν νέες ροές εσόδων», δήλωσε ο Daniel Marovitz, υπεύθυνος της Fintech μονάδας, σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα του Skift την Παρασκευή.

Ο στόχος είναι να προσφέρουμε στους ταξιδιώτες «μια εξαιρετική συναλλαγματική ισοτιμία, η οποία ίσως είναι καλύτερη από ό, τι θα έπαιρναν από την πιστωτική τους κάρτα ή από την τράπεζά τους, αλλά το κάνουμε σε τέτοια κλίμακα ώστε να μπορούμε να βγάλουμε κάποια χρήματα από το συναλλαγή», δήλωσε ο Marovitz.

Οι επιλογές Pay-When-You-Fly θα μπορούσαν να διευκολύνουν την αβεβαιότητα για τις κρατήσεις εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με τις αεροπορικές εταιρείες

Η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει πλέον πρωταρχική σημασία για τον κλάδο του τουρισμού, με πολλές αεροπορικές εταιρείες να στρέφονται σε μοντέλα πληρωμής πίστωσης “Buy Now Pay Later” για να μειώσουν το βάρος της πληρωμής όλων των προκαταβολών και να ενθαρρύνουν τους ταξιδιώτες να πραγματοποιήσουν κρατήσεις.

Ενώ η παγκόσμια μελέτη σε 5.000 άτομα που ταξίδεψαν τουλάχιστον τρεις φορές πριν από την πανδημία έδειξε ότι το 40% των ταξιδιωτών θα εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει το “Buy Now Pay Later” για να κάνει κράτηση ταξιδιού αυτό το καλοκαίρι, πολλοί εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση του χρέους σε πίστωση, υψηλούς τόκους και επιστροφή χρημάτων ως αποτρεπτικό μέσο για τη χρήση του «Αγοράστε τώρα, Πληρώστε αργότερα».

Αντίθετα, το 62% των ερωτηθέντων εξέφρασαν ενδιαφέρον για κράτηση ταξιδιού αυτό το καλοκαίρι, εάν οι αεροπορικές εταιρείες προσέφεραν την επιλογή “Pay When You Fly”, επιτρέποντας στους πελάτες να κάνουν μια μικρή μη επιστρεπτέα κατάθεση και να πληρώσουν το υπόλοιπο πλησιέστερα στην ημερομηνία αναχώρησης τους.


Διαβάστε επίσης

Οι 10 πιο όμορφες εκκλησίες του κόσμου

Οι 5 αγαπημένοι προορισμοί στην Ευρώπη για τους Αμερικανούς

Πώς οι ψεύτικες διαδικτυακές κριτικές επηρεάζουν τον τουρισμό

Τα 10 πιο διάσημα brand names του τουριστικού κλάδου 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More