Η Γκουάμ υποδέχεται τουρίστες προσφέροντας δωρεάν εμβόλια
Photo Credits: ©Shutterstock

Η Γκουάμ υποδέχεται τουρίστες προσφέροντας δωρεάν εμβόλια

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Στις 6 Ιουλίου, περίπου 170 ταξιδιώτες από την Ταϊβάν φορώντας ειδικές στολές και μάσκες έφτασαν στο έδαφος της νήσου Γκουάμ των ΗΠΑ. Αλλά δεν ταξίδεψαν μόνο για το πανέμορφο τοπίο του νησιού. Ήταν επίσης εκεί για να εμβολιαστούν κατά του Covid-19.

Οι ταξιδιώτες ήταν από τους πρώτους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Air Visit & Vacation (με το ψευδώνυμο V&V) που οργανώθηκε από το Guam Visitors Bureau. Η Γκουάμ αξιοποιεί την αφθονία εμβολίων για να αναζωογονήσει την τουριστική βιομηχανία της και οι κάτοικοι της Ταϊβάν είναι οι πρώτοι της πελάτες.

Το πρόγραμμα διακοπών και εμβολιασμού επιτρέπει σε επιλεγμένους επισκέπτες από την Ταϊβάν ηλικίας 12 ετών και άνω να ταξιδέψουν στην Γκουάμ και να κάνουν την πρώτη τους δόση μόλις μία ημέρα μετά την άφιξή τους. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ταϊβάν, CNA, ανέφερε ότι 164 επιβάτες έφτασαν στην πρώτη πτήση από την Ταϊπέι την Τρίτη και οι περισσότεροι έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου την επόμενη μέρα.

Εμβολιασμοί Γουάμ
© Shutterstock

Το νησί έχει εμβολιάσει πλήρως περίπου το 75% του ενήλικου πληθυσμού του

Η Ταϊβάν, που υποφέρει από σοβαρές ελλείψεις, έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση σε λίγο περισσότερο από 10% και εμβολιάστηκε πλήρως περίπου 0,2% του πληθυσμού.

Η Lion Travel, μια μεγάλη ταξιδιωτική εταιρεία στην Ταϊβάν, δήλωσε ότι τα ταξιδιωτικά πακέτα από την Ταϊβάν στη Γκουάμ έχουν εξαντληθεί έως τα μέσα Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θέλουν από μια λίστα που περιλαμβάνει Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson. Εάν έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση κάπου αλλού, μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα V&V για τη δεύτερη.

Ο κυβερνήτης της Γκουάμ, Lou Leon Guerrero δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι όλοι οι ξένοι επισκέπτες με αρνητικό αποτέλεσμα test PCR για Covid-19 εντός 72 ωρών από την πτήση τους μπορούν να εξαιρεθούν από την καραντίνα από τις 4 Ιουλίου.

Αυτό το πρόγραμμα αφορά διάφορους δημογραφικά ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο που δεν μπορούν να περιμένουν να εμβολιαστούν σε αυτήν την πανδημία”, δήλωσε ο Carl Gutierrez, πρόεδρος του γραφείου επισκεπτών του Γκουάμ.

Παραλία στη Γκουάμ
©Shutterstock

 

Κίνητρα για την προσέλκυση τουριστών και την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας

 

Αυτό θα δώσει μια ώθηση στη βιομηχανία του τουρισμού μας μέσω αυτής της μοναδικής και πολύτιμης υπηρεσίας, προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες για να βάλουμε τους εργαζόμενους πίσω στη δουλειές τους και να βάλουμε ξανά την οικονομία μας μπροστά.”

Επιπλέον, στους πρώτους 5.000 διεθνείς επισκέπτες από τη Γκουάμ θα δοθεί επίσης επίδομα αγορών ύψους 500 δολαρίων ΗΠΑ για χρήση στο νησί .

Για να συμμετάσχουν, οι ταξιδιώτες πρέπει να κλείσουν τις πτήσεις τους και να κάνουν κράτηση δωματίων σε ένα από τα 11 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και, στη συνέχεια, να κανονίσουν ιδιωτική μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους μέσω διαδικτυακής πύλης.
Τα εμβόλια χορηγούνται επί τόπου στα ξενοδοχεία.

Το πιο δημοφιλές εμβόλιο μέχρι στιγμής είναι το Moderna, το οποίο επιλέχθηκε από το 38% των ατόμων από τις  κρατήσεις, ακολουθούμενο από την Pfizer στο 34% και την Johnson & Johnson στο 23%, ανέφερε την Τρίτη το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο της Ταϊβάν Lion Travel.

Άλλες περιοχές, όπως το Μπαλί και οι Μαλδίβες, έχουν ανακοινώσει παρόμοιες επιχειρήσεις, αλλά το Γκουάμ είναι από τις πρώτες που πραγματικά δέχονται ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο.

Πριν από την πρώτη πτήση που έφτασε την Τρίτη το απόγευμα, υπήρχε ένα μείγμα ενθουσιασμού και άγχους ανάμεσα στους υπαλλήλους του ξενοδοχείου που ετοιμάζονταν να υποδεχτούν τους καλεσμένους και για το άνοιγμα του τουρισμού στην Γκουάμ.

με πληροφορίες από The Guardian


Διαβάστε επίσης

Οι 10 πιο όμορφες εκκλησίες του κόσμου

Τα αγάλματα του Θεσσαλικού Θεάτρου ταξιδεύουν στην Προύσα

Οι 5 αγαπημένοι προορισμοί στην Ευρώπη για τους Αμερικανούς

Πώς οι ψεύτικες διαδικτυακές κριτικές επηρεάζουν τον τουρισμό

Τα 10 πιο διάσημα brand names του τουριστικού κλάδου 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More