Airbnb και άλλες εταιρείες στρέφονται σε smart-home λύσεις
Photo Credits: ©Shutterstock

Airbnb και άλλες εταιρείες στρέφονται σε smart-home λύσεις

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Δεν φοβάται να βάλει πρόστιμο στο Airbnb το Παρίσι, την ίδια ώρα που η εταιρεία σχεδιάζει να υιοθετήσει smart home λύσεις με διάφορους τεχνολογικούς κολοσσούς.  3 στους 5 Αμερικανούς σχεδιάζουν να ταξιδέψουν μέσα στο 2021, ενώ η Minut σχεδίασε αυτόματο σύστημα για την πραγματοποίηση check-in και check-out. Αυτά είναι τα νέα του κλάδου της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Brian Chesky: «Τα επαγγελματικά ταξίδια τελείωσαν». Ευκαιρία για κάτι υβριδικό;

Δεδομένου ότι η πανδημία έπληξε σε μεγάλο βαθμό τα επαγγελματικά ταξίδια, οι εμπειρογνώμονες έχουν σημάνει συναγερμό σχετικά με το πως οι επιπτώσεις το 2020 μπορεί να σημάνουν τον “θάνατο” τους. Το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι ο καιρός που θα χρειαστεί για να εξαφανιστεί ο ιός και η συνήθεια χρήσης εργαλείων όπως το Zoom, το Google Hangouts και το Microsoft Teams θα έχουν ως αποτέλεσμα την παρακμή των ταξιδιών τέτοιου είδους.

Μιλώντας στο news.com, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbnb και 39χρονος δισεκατομμυριούχος, Brian Chesky, είπε ότι καθώς το ταξίδι δεν θα επιστρέψει ποτέ σε αυτό που γνωρίζαμε το 2019, η έννοια του business travel είναι πλέον νεκρή. «Έχουμε δει μια ανακατανομή των ταξιδιών» δήλωσε στη συνέχεια, «Σε έναν κόσμο με μεγαλύτερη ευελιξία, δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στην ταξιδιωτική πραγματικότητα του 2019 (…) Τα επαγγελματικά ταξίδια, όπως τα ξέρουμε έχουν αλλάξει για πάντα. Οι άνθρωποι δεν πρόκειται να μπουν σε αεροπλάνο για μεμονωμένες συναντήσεις. Ο πήχης αυτή τη στιγμή είναι ψηλότερος».

Ο Chesky πρόσθεσε ότι ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει πόσα μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως και ότι οι σημερινές παροχές για την διευκόλυνση εργασίας, δεν υπήρχαν πριν από δύο χρόνια.

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις συνήθειες αγοράς των Αμερικανών ταξιδιωτών σε 1 λεπτό

Νέοι ταξιδιώτες βγάζουν σέλφι
©Shutterstock

Με τον αντίκτυπο της πανδημίας να μειώνεται σημαντικά τους τελευταίους μήνες,
περισσότεροι από τρεις στους πέντε ταξιδιώτες σχεδιάζουν να κάνουν ένα ταξίδι μέσα στο 2021. Το βίντεο του Phocuswright περιλαμβάνει στοιχεία από την πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση ταξιδιωτικής έρευνας, Phocuswright US Consumer Travel 2021: Travel Product Consumption.

Δείτε εδώ 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις συνήθειες αγοράς για το 2021 από τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ.

Airbnb: Πρόστιμο 9,5 εκατομμυρίων από το δικαστήριο του Παρισιού

Το δικαστήριο του Παρισιού επέβαλε πρόστιμο οκτώ εκατομμυρίων ευρώ στην πλατφόρμα ενοικίασης καταλυμάτων, αφού βρέθηκαν περισσότερες από 1.000 καταχωρίσεις που παραβίασαν τους νόμους εγγραφής στη γαλλική πρωτεύουσα.

Στην πλατφόρμα επιβλήθηκε πρόστιμο 8.000 ευρώ ανά καταχώριση «δεδομένης της σοβαρότητας των παραβιάσεων… και των συνεπειών τους όσον αφορά το δημόσιο συμφέρον της καταπολέμησης της έλλειψης ενοικιαζόμενων καταλυμάτων». Το συνολικό πρόστιμο εν τέλη, ήταν χαμηλότερο από τα 12,5 εκατομμύρια ευρώ που προβλεπόταν να επιβληθεί από τις αρχές του Παρισιού.

Η απόφαση ελήφθη μετά από μακρόχρονες διαβουλεύσεις, οι οποίες ξεκίνησαν το 2019, με το άνοιγμα της υπόθεσης. Υπεύθυνοι του δήμου του Παρισιού- μια από τις πιο σημαντικές αγορές της Airbnb, διαπίστωσαν ότι 1.010 καταχωρίσεις της πλατφόρμας στην πόλη δεν είχαν τον απαραίτητο αριθμό εγγραφής μετά την έγκριση του αντίστοιχου νόμου πριν από τέσσερα χρόνια.

Αυτόματα μηνύματα check in και check out από την εταιρεία Minut

Η εταιρεία συστημάτων ενδοεπικοινωνίας ακινήτων Minut υλοποίησε δυνατότητα για αυτόματα μηνύματα check-in και check-out για να βοηθήσει τους οικοδεσπότες να προσφέρουν μια άνετη εμπειρία στους επισκέπτες τους, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο.

Οι οικοδεσπότες και οι διαχειριστές ιδιοκτησιών θα είναι πλέον σε θέση να αυτοματοποιήσουν την επικοινωνία με τους καλεσμένους τους, προγραμματίζοντας τα μηνύματα πριν και μετά το check-in ή το check-out. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να διασφαλίσουν μια συνεπή και προσωποποιημένη διαμονή, ξοδεύοντας ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια.

Όλα τα μηνύματα – και ο χρόνος τους – προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες, με τον οικοδεσπότη να έχει την ευκαιρία να ρυθμίσει όσα μηνύματα κρίνει απαραίτητα σε κάθε περίπτωση.

Πρόκειται για μια νέα αναβάθμιση στη λειτουργία “Guest Connect” της Minut, η οποία επιτρέπει επίσης στους οικοδεσπότες να επικοινωνούν με τους επισκέπτες και στις περιπτώσεις που εντοπίζεται θόρυβος, διευκολύνοντας την επίλυση προβλημάτων γρήγορα και αποτελεσματικά.

Airbnb: Μπρος ολοταχώς προς την έξυπνη οικιακή τεχνολογία

Airbnb
© Shutterstock

Σχεδόν ενάμισι χρόνο από τότε που η Airbnb ακύρωσε τα σχέδιά της για το ντεμπούτο των πτήσεων λόγω της κρίσης του Covid-19, ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής Dave Stephensen εξήγησε πως υπάρχουν ευκαιρίες εσόδων πέρα ​​από τις κρατήσεις διαμονών αναφερόμενος σε πιθανές συνεργασίες για “smart home” υπηρεσίες με την Google, την Amazon και την Apple.

Μιλώντας σε συνέδριο επενδυτών του Nasdaq την περασμένη Πέμπτη, ο Stephensen δήλωσε ότι καλωσορίζει τον ανταγωνισμό και βλέπει θετικά την ευκαιρία να συνεργαστεί με τις συγκεκριμένες εταιρείες για την αυτοματοποίηση της οικιακής τεχνολογίας. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι η Airbnb έχει καθυστερήσει να εισβάλει σε αυτήν την «υποτιμημένη» από πολλούς αρένα.

«Στην πραγματικότητα είμαι πολύ αισιόδοξος μακροπρόθεσμα», είπε, χωρίς να μπει ακόμα σε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς μπορεί να συνεργαστεί η Airbnb με τους οικοδεσπότες και τους επίδοξους συνεργάτες στην έξυπνη οικιακή τεχνολογία.

Βερολίνο: Στο τραπέζι οι συζητήσεις σχετικά με τους πιθανούς κανονισμούς βραχυπρόθεσμης ενοικίασης

Την περασμένη Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Βερολίνου οργάνωσε μια συνάντηση εργασίας για την αναθεώρηση ενός διατάγματος που θα καθορίσει κανονισμούς που διέπουν τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις στην πόλη. Τα μέλη του Συμβουλίου μοιράστηκαν τις σκέψεις τους, δηλώνοντας πρόθυμοι να ακούσουν και την άποψη των πολιτών.

Οι αξιωματούχοι της πόλης άρχισαν να ερευνούν τους κανόνες βραχυπρόθεσμης ενοικίασης το 2019. Αν και το σχέδιο διατάγματος είχε προετοιμαστεί τον Φεβρουάριο του 2020, η πανδημία ανάγκασε το Συμβούλιο να καθυστερήσει τις συζητήσεις έως ότου συνεχιστούν οι τακτικές δημόσιες συναντήσεις. Ο διευθυντής σχεδιασμού Dave Engelhart κατάφερε τελικά να παρουσιάσει το διάταγμα αυτήν την εβδομάδα.

Όπως προτείνεται, θα επιτρέπει βραχυπρόθεσμα την ενοικίαση στις περιοχές οικιστικής κατοικίας R-1 και R-2, μόνο σε μόνιμη κατοικία του ιδιοκτήτη ακινήτου. Το διάταγμα θα επιτρέπει επίσης βραχυπρόθεσμα ενοίκια στις περιοχές R-3 και R-4 και στην επιχειρηματική περιοχή όπου επιτρέπονται οι μονάδες κατοικίας.

Ο Engelhart, δήλωσε πως το διάταγμα έχει ως στόχο την διατήρηση του χαρακτήρα των κατοικημένων περιοχών του Βερολίνου και την προστασία της υγείας, της ασφάλειας και της γενικής ευημερίας των μόνιμων κατοίκων.


Διαβάστε επίσης

Οι 10 πιο όμορφες εκκλησίες του κόσμου

Τα αγάλματα του Θεσσαλικού Θεάτρου ταξιδεύουν στην Προύσα

Οι 5 αγαπημένοι προορισμοί στην Ευρώπη για τους Αμερικανούς

Πώς οι ψεύτικες διαδικτυακές κριτικές επηρεάζουν τον τουρισμό

Τα 10 πιο διάσημα brand names του τουριστικού κλάδου 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More