Προώθηση του ελληνικού οινοτουρισμού από το Υπουργείο Τουρισμού
Photo Credits: ©Shutterstock

Προώθηση του ελληνικού οινοτουρισμού από το Υπουργείο Τουρισμού

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Δράσεις προώθησης του ελληνικού οινοτουρισμού εκκινεί το Υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων την υλοποίηση εξειδικευμένης ιστοσελίδας που θα προβάλλει τα ελληνικά επισκέψιμα οινοποιεία της χώρας.

«Από τη Σαντορίνη, την πατρίδα που γέννησε τον οινοτουρισμό, όπως είπε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, στέλνουμε το μήνυμα της διάδοσης του οινοτουρισμού σε όλη τη  Ελλάδα. Άλλωστε  αποτελεί στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Τουρισμού, ο εμπλουτισμός του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με ξεχωριστές εμπειρίες», ανάφερε η κα υφυπουργός.

Ο κλάδος του κρασιού με τις οινοποιητικές επιχειρήσεις, μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο εν λόγω πεδίο, όπως τονίστηκε.

Καλωσορίζοντας στη Σαντορίνη, τους καλεσμένους σύνεδρους, από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, ο δήμαρχος του νησιού κ. Σιγάλας, σημείωσε ότι ο ιστορικός αμπελώνας και οι 17 οινοποιητικές επιχειρήσεις του νησιού αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για τη διάδοση του οινοτουρισμού.

Σαντορίνη
© Shutterstock

Σε κάθε περίπτωση για την παρούσα δημοτική αρχή αποτελεί προτεραιότητα η ανάδειξή του. Η σχέση της Ελλάδας με το κρασί είναι μια σχέση βαθιά, που ανατρέχει στις ρίζες της ιστορίας μας.

Στη χώρα μας σήμερα παράγονται πολλές και εξαιρετικά ποιοτικές ποικιλίες οίνου, που συνεχώς κερδίζουν αφοσιωμένους οπαδούς διεθνώς. Ολοένα και περισσότεροι λάτρεις του κρασιού, αλλά και οι ταξιδιώτες, έρχονται στην Ελλάδα για να συνδυάσουν τις διακοπές τους με μια ξεχωριστή οινική εμπειρία, που περιλαμβάνει όχι μόνο την απόλαυση του ελληνικού κρασιού, αλλά και την επίσκεψη στα οινοποιεία της χώρας μας.Ελληνικό κρασί

Έτσι, το ελληνικό κρασί αναδεικνύεται σε ισχυρό πόλο έλξης για τον ελληνικό τουρισμό, όπως επισημαίνεται από τους διοργανωτές της δράσης. Αύριο αναμένονται οι εργασίες της ημερίδας για τον ελληνικό οινοτουρισμό που  οργανώνει το Υπουργείο Τουρισμού στη Σαντορίνη με μέριμνα της αρμόδιας υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, το Δήμο Θήρας αλλά και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε επίσης

Οι 10 πιο όμορφες εκκλησίες του κόσμου

Τα αγάλματα του Θεσσαλικού Θεάτρου ταξιδεύουν στην Προύσα

Οι 5 αγαπημένοι προορισμοί στην Ευρώπη για τους Αμερικανούς

Πώς οι ψεύτικες διαδικτυακές κριτικές επηρεάζουν τον τουρισμό

Τα 10 πιο διάσημα brand names του τουριστικού κλάδου 

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More