«Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η χώρα μας ανοίγει, αλλά θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία των πολιτών αλλά και των τουριστών που έρχονται», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας για τη μετάλλαξη στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση καθημερινά, εξετάζουμε ιδιαίτερα τις περιοχές που η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει για να σιγουρέψουμε ότι θα μειώσουμε την εξάπλωσή της και στη χώρα μας. Επιτηρούμε όπου βλέπουμε αυξημένο τον κίνδυνο εντατικά. Δεν είναι μόνο η Ρωσία, που ελέγχουμε, ελέγχουμε και την Πορτογαλία, τα Εμιράτα, την Μεγάλη Βρετανία, ώστε να σιγουρέψουμε ότι τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας».

«Κυρίως παρακολουθούμε την είσοδο της Δέλτα μετάλλαξης που είναι πολύ σημαντική. Βλέποντας, λοιπόν, τα στοιχεία από τη Ρωσική Ομοσπονδία, στο ποσοστό που είναι μικρό ακόμα, κάτω από 1% που βρίσκουμε θετικότητες στα σύνορά μας, είναι όμως μεγάλο το ποσοστό από αυτούς που έχουν τη Δέλτα μετάλλαξη. Συνεπώς προχωρήσαμε στην αυστηροποίηση των προϋποθέσεων ώστε, ανεξαρτήτως εμβολιασμού, να πρέπει κάποιος να ελεγχθεί πριν και με ένα δεύτερο τεστ» σημείωσε.

Στόχος η αγορά της Μ. Βρετανίας