Ο διάσημος πίνακας του Μποτιτσέλι σε ζωντανή αναπαράσταση(βιντεο)
Photo Credits: ©Shutterstock

Ο διάσημος πίνακας του Μποτιτσέλι σε ζωντανή αναπαράσταση(βιντεο)

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Η τέχνη αναβιώνει με διάφορους τρόπους στην καθημερινότητα μας. Έτσι ο διάσημος πίνακας του Μποτιτσέλι «Η Γέννηση της Αφροδίτης» έγινε αντικείμενο αναπαράστασης με την ξεχωριστή πινελιά του σχεδιαστή Nik Bentel.

Με λίγη τύχη, το φόρεμα και τον μανδύα που απεικονίζεται στον πασίγνωστο έργο του Σάντρο Μποτιτσέλι «Η Γέννηση της Αφροδίτης» ενδέχεται να συναντήσουμε σήμερα στον δρόμο· με τη βοήθεια ιστορικών τέχνης και μόδιστρων ο Αμερικανός σχεδιαστής προϊόντων Nik Bentel ανακατασκεύασε τα δύο ενδύματα που περιλαμβάνει ο πίνακας.

«Όταν ο Μποτιτσέλι ολοκλήρωσε τον περίφημο πίνακα το 1486, απροσχεδίαστα έγινε σχεδιαστής μόδας, εντάσσοντας στο έργο ζωγραφικής το φόρεμα» δηλώνει o σχεδιαστής.

Στο επίκεντρο του εμπνευσμένου από μυθολογική αφήγηση του Οβίδιου πίνακα είναι η μόλις γεννημένη Αφροδίτη η οποία φθάνει στην ακτή πάνω σε ένα γιγαντιαίο όστρακο. Στα δεξιά, μια γυναικεία φιγούρα περιμένει την άφιξή της για να καλύψει τη γυμνή θεά με ένα μανδύα. Λόγω των ανθέων στο φόρεμά της, πιστεύεται ότι η φιγούρα αυτή είναι η Ώρα της άνοιξης (οι Ώρες ήταν ήσσονες θεότητες, συνδεδεμένες με τις εποχές).

Μετά από σπουδές των υλικών του πίνακα και μαθήματα από ιστορικούς τέχνης και ζωγράφους, ο Bentel ξεκίνησε να αναδημιουργήσει τα ενδύματα όσο πιο πιστά γίνεται· από τα μπλουέ στο φόρεμα μέχρι τις μαργαρίτες στον μανδύα. Από 30% λινό και 70% βαμβάκι, το «Botticelli Dress» αποτελείται από δύο κομμάτια με περίπου 50 λουλούδια κεντημένα επάνω του. Ο πλεκτός από μαλλί κασμίρ μανδύας έχει επάνω του κεντημένες λευκές και κόκκινες μαργαρίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Διαβάστε επίσης

Οι 10 πιο όμορφες εκκλησίες του κόσμου

Τα αγάλματα του Θεσσαλικού Θεάτρου ταξιδεύουν στην Προύσα

Οι 5 αγαπημένοι προορισμοί στην Ευρώπη για τους Αμερικανούς

Πώς οι ψεύτικες διαδικτυακές κριτικές επηρεάζουν τον τουρισμό

Προς πώληση το πρώτο ελληνικό συλλεκτικό NFT Τουρισμού

 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More