Ποια μέρη προωθούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες
Photo Credits: ©Shutterstock

Ποια μέρη προωθούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες ανοίγουν ξανά τα σύνορά τους, οι ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να αρχίσουν να εξερευνούν ξανά την υφήλιο, δηλώνουν ταξιδιωτικοί πράκτορες. Η ζήτηση για χώρες της Ευρώπης είναι αυξημένη, όσο και οι κρατήσεις για το 2022.

Βλέπουμε μαζική ζήτηση σε ποσοστό μεγαλύτερο από ό, τι έχουμε δει σε περισσότερα από 30 χρόνια, δηλώνουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες των ΗΠΑ.

«Ξοδεύω το χρόνο μου συμβουλεύοντας τους πελάτες πιστεύοντας ότι σχεδιάζουν πολλά ταξίδια και θέλουμε να μειώσουν λίγο τις δαπάνες τους», δήλωσε ο Richard Turen,διευθύνων σύμβουλος της Churchill & Turen.

.

Σαντορίνη
© Shutterstock

 Δύο από τους πιο περιζήτητους προορισμούς είναι η Ιταλία και η Ελλάδα

«Η Ιταλία και η Ελλάδα είναι οι πιο περιζήτητες αυτή τη στιγμή, με τη Γαλλία να  ακολουθεί», δήλωσε η Claire Schoeder της Elevations Travel, θυγατρική της Signature Travel Network.

«Ήταν οι πρώτοι που ανακοίνωσαν ότι οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ είναι ευπρόσδεκτοι, έτσι οι πελάτες που ενδιαφέρονταν να πάνε διακοπές πήγαν εκεί».

Ο Turen παρατηρεί επίσης ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ισπανία. «Η Βαρκελώνη είναι στη λίστα όλων, φυσικά, αλλά βλέπουμε το ενδιαφέρον για τη Μαδρίτη και το Σαν Σεμπαστιάν».

Βενετία
© Shutterstock

Έχουμε αρκετούς πελάτες που πηγαίνουν στην Ελλάδα, την Ισλανδία και την Κροατία, και έχουμε κάνει κράτηση για ταξίδια της τελευταίας στιγμής στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία», δήλωσε η Laura Madrid του Resort, θυγατρική της Travel Experts.

Oι ταξιδιωτικοί πράκτορες δηλώνουν ότι οι κρουαζιέρες σε θάλασσα και σε ποταμούς αρχίζει σιγά σιγά να ανεβαίνει.

Οι εικόνες κράτησης για το 2022 φαίνονται ελπιδοφόρες

Ποιους προορισμούς προωθούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες;
© Shutterstock

Ζητούνται κρουαζιέρες  για το 2022 και φυσικά, όσοι δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν φέτος το κάνουν το επόμενο έτος. Η Πορτογαλία είναι περιζήτητη.

Ο Lombardo κάνει κρατήσεις για πολλές εκδρομές σε εταιρείες όπως οι Tauck και Backroads,εκτός από κρουαζιέρες.

«Οι υπόλοιπες κρατήσεις είναι ανεξάρτητα ταξίδια», είπε. “Παραδόξως, έχω περισσότερες πωλήσεις που προέρχονται από κρουαζιέρες και οργανωμένα πακέτα εκδρομών.

Η JoAnne Weeks της Acendas σημείωσε ότι μαζί με τις κρουαζιέρες , μικρές περιηγήσεις συνοδείας αποδεικνύονται δημοφιλείς στους πελάτες της.

«Οι πελάτες μας θέλουν αυτή  την πολυτέλεια να βρίσκονται σε ένα μικρότερα γκρουπ και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για αυτό». Οι πράκτορες συμβουλεύουν τους πελάτες τους να μην χάνουν χρόνο στην κράτηση διακοπών για το 2022.

«Υπάρχει μια αργή αλλά αυξανόμενη συνειδητοποίηση ότι πολλά από τα ευρωπαϊκά τουριστικά προγράμματα μεγάλης ζήτησης του 2022 θα κλείσουν πλήρως αν περιμένουν μέχρι τον Ιανουάριο», δήλωσε ο Turen.

«Οι καλύτεροι ταξιδιωτικοί πράκτορες ανησυχούν ότι πολλοί από τους πελάτες τους που περιμένουν να κάνουν κράτηση μέχρι το φθινόπωρο θα απογοητευτούν από την έλλειψη διαθεσιμότητας.

Ποιους προορισμούς προωθούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες; Βαρκελώνη
© Shutterstock

Ωστόσο, οι πελάτες ανησυχούν

«Οι πελάτες μου ρωτούν κυρίως για τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη, εάν τα εστιατόρια και οι τουριστικοί χώροι είναι ανοικτοί και αν πρέπει να φοράνε μάσκα παντού», δήλωσε ο Schoeder.

«Οι πελάτες θέλουν να μάθουν αν επιτρέπεται το φαγητό σε εσωτερικούς χώρους και αν η κοινωνική απόσταση χρησιμοποιείται καθώς πολλά ευρωπαϊκά εστιατόρια τείνουν να είναι μικρότερα με τα τραπέζια πιο κοντά».

Μερικοί από τους πελάτες της Μαδρίτης ανησυχούν ότι οι χώρες μπορεί να μην είναι έτοιμες να τους φιλοξενήσουν και «ότι  δεν θα είναι όπως περιμένουν δεδομένου ότι μόλις βγήκαν από το lockdown».

Άλλοι απλώς δεν είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν φορώντας μάσκα καθημερινά, ενώ τα προσεκτικά πρωτόκολλα έχουν χαλαρώσει εδώ στις ΗΠΑ. Η πτήση εννέα ωρών με μάσκα είναι επίσης τρομακτική για ορισμένους.

Άλλοι θεωρούν τους περιορισμούς και τα πρωτόκολλα που απαιτούνται για να ταξιδέψουν ως μικρές θυσίες που τους επιτρέπουν να ταξιδεύουν με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.

Με πληροφορίες από Euronews


Διαβάστε επίσης

«Σήμα κινδύνου» για τον τουρισμό από τα πλαστικά μιας χρήσης

Το «καθαρόαιμο» πανηγύρι του Άη-Συμιού στο Μεσολόγγι

Η «μαγεία» στις παραλίες γυμνιστών

Η ανέπαφη τεχνολογία θα λύσει το πρόβλημα στα αεροδρόμια

Καταφύγι: η πιο άγρια παραλία της Ελλάδας

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More