Επιστροφή του MIRfestival στην Αθήνα
Photo Credits: © MIRfestival/Facebook

Επιστροφή του MIRfestival στην Αθήνα

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Το MIRfestival 2021 επιστρέφει στην Αθήνα, από 28 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου. Αυτή τη χρονιά παρουσιάζονται εννέα εντυπωσιακά project Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Το MIRfestival δανείστηκε εξ αρχής τ’ όνομα του από τον ομώνυμο διαστημικό σταθμό, θέλοντας να δηλώσει ότι φέρνει ένα παράλληλο σύμπαν από καλλιτεχνικά project, όπου η περιπέτεια ανάμεσα στη σκηνή, στην εικόνα, στον ήχο, στους ερμηνευτές, στους «θεατές» και στις ιδέες, ανοίγει καινούργιους ορίζοντες στις παραστατικές τέχνες.

Στο MIR σταματούν περαστικοί δημιουργοί εφήμερων έργων για να εκπέμψουν το σήμα τους για λίγο και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο χώρο και στο χρόνο. Το MIRfestival βρίσκεται στην κόψη του νέου, στην πρόκληση του ανεξερεύνητου, στη βία της γέννησης, στην αιχμή της διεκδίκησης.

Φέτος παρουσιάζει εννέα ευρηματικά project Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σε επιμέλεια της ιδρύτριας και καλλιτεχνικής διευθύντριας του φεστιβάλ, Χριστιάνας Γαλανοπούλου. Κάνουν πρεμιέρα σε ιστορικούς ή εναλλακτικούς εξωτερικούς χώρους: στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, τον Λόφο Νυμφών, στον κήπο των Ελλήνων αρχαιολόγων (Ερμού 134), στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31), στο γήπεδο μπάσκετ οδού Θεσσαλονίκης και Στρ. Μακρυγιάννη (κάτω από τη Γέφυρα Μοσχάτου), στο πάρκινγκ Μ. Αλεξάνδρου 130, στη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης Μοτοσικλέτας Θ. Χούντρας (Αφίδνες), στην πόλη (Πλ. Εξαρχείων και Μεταξουργείο).

Τα έργα που επιλέχθηκαν για το φετινό πρόγραμμα «γεννήθηκαν μέσα στη συνθήκη της αποστέρησης της ελευθερίας, και γι’ αυτό έχουν την ποιότητα της κραυγής» λέει η Χριστιάνα Γαλανοπούλου. «Ανοίγουν ένα χώρο για να κατοικήσει η ασίγαστη δίψα, η διεκδίκηση, η ανάγκη για ζωτικό οξυγόνο».

«Είναι ανάσες ελευθερίας, διεκδικήσεις δημοκρατίας, θρήνος για όσα χάσαμε ανεπιστρεπτί και ελεγείες για την άγρια χαρά της αναχώρησης». Όπως η αλληγορική performance Anubi III των Ζapruder από την Ιταλία που ανοίγει το φεστιβάλ: μια performance με μοτοσικλέτες moto-cross ή μάλλον μια παράδοξη συναυλία με τις μηχανές σε ρόλο τραγουδιστών και σε συνθήκη κινηματογραφικού γυρίσματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε επίσης

«Σήμα κινδύνου» για τον τουρισμό από τα πλαστικά μιας χρήσης

Το «καθαρόαιμο» πανηγύρι του Άη-Συμιού στο Μεσολόγγι

Η «μαγεία» στις παραλίες γυμνιστών

Η ανέπαφη τεχνολογία θα λύσει το πρόβλημα στα αεροδρόμια

Καταφύγι: η πιο άγρια παραλία της Ελλάδας

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More