Το Tinder αλλάζει τις ανθρώπινες σχέσεις
Photo Credits: © Shutterstock

Το Tinder αλλάζει τις ανθρώπινες σχέσεις

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Οι άνθρωποι πρέπει να ταιριάζουν για να συναντηθούν στην πραγματική ζωή, αλλά αυτό άλλαξε όταν οι διαδικτυακές γνωριμίες έγιναν  κανόνας εν μέσω των lockdowns. Στην εφαρμογή Tinder για να ταιριάξεις με κάποιον πρέπει να σύρεις δεξιά εάν σου αρέσει και αριστερά εάν όχι.

Όμως κατά την διάρκεια της πανδημίας το σκηνικό αυτό άλλαξε άρδην. Η τακτική αυτή δεν ικανοποιεί τις ανάγκες των singles που πλοηγούνταν στο Tinder κατά την διάρκεια του lockdown, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας.

Τώρα η εφαρμογή γνωριμιών αλλάζει την δομή των προφίλ, ώστε οι χρήστες να μπορούν να γνωριστούν καλύτερα στο διαδίκτυο.

To get us known better

Σε συνέντευξη του στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από την αλλαγή της εφαρμογής δήλωσε ότι η τάση αυτή ήταν ιδιαιτέρως εμφανής στους χρήστες της γενιάς Z(οι γεννηθείς του 1997-2015) που τώρα αποτελούν περισσότερους από τους μισούς χρήστες της εφαρμογής .

«Όπως γνωρίζουμε τους τελευταίους 15-18 μήνες οι άνθρωποι έχουν την τάση να γνωρίζονται με άλλους ψηφιακά, ακόμη και να κάνουν σχέσεις ηλεκτρονικά, μέχρι να έρθουν σε επαφή από κοντά» δήλωσε ο κ. Lanzone.

Η μεγαλύτερη τάση  είναι ότι οι άνθρωποι στο Tinder μετά από τον Covid θέλουν απλώς να επιβραδύνουν τα πράγματα και να γνωρίσουν τους ανθρώπους πολύ περισσότερο πριν αποφασίσουν να ταιριάξουν, πόσο μάλλον πριν αποφασίσουν να συναντήσουν κάποιον εκτός διαδικτύου.

Τα δεδομένα του Tinder δείχνουν ότι ο μέσος αριθμός των μηνυμάτων που στέλνονται ανά ημέρα είναι 19% περισσότερα σε σύγκριση με πριν από την πανδημία  και οι συνομιλίες είναι 32% μεγαλύτερες.

Οι μισοί χρήστες της γενιάς Z όριζαν ραντεβού μέσω βιντεοκλήσης και το ένα τρίτο έκανε περισσότερες εικονικές δραστηριότητες, λέει η εταιρεία.

Νέοι τρόποι για να προσελκύσετε το άλλο φύλλο

Ωστόσο, θα έχουν επίσης «περισσότερα εργαλεία για να δείξουν τη πολυδιάστατη εκδοχή του εαυτού τους», σύμφωνα με τον κ. Lanzone, ο οποίος εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και έγινε Διευθύνων Σύμβουλος του Tinder κατά τη διάρκεια της πανδημίας πέρυσι.

Θα περιλαμβάνει την επιλογή να προσθέσετε βίντεο αντί για εικόνα προφίλ και θα υπάρχει μενού « explore hub»για να προσαρμόσετε τον τύπο ανθρώπων που θα εμφανίζονται. Για παράδειγμα, οι χρήστες θα μπορούσαν να επιλέξουν ότι θέλουν να βρουν άτομα που έχουν κατοικίδια ή που τους αρέσει η περιπέτεια.

Tinder date
© Shutterstock

Για πρώτη φορά, θα έχουν την επιλογή να συνομιλήσουν με κάποιον πριν ταιριάξουν, χρησιμοποιώντας μια δυνατότητα που τους ζητά να βγάλουν «καυτή φωτογραφία» ή γνώμη για ένα θέμα.

Άλλες εφαρμογές γνωριμιών, όπως η Hinge, η οποία ανήκει στην ίδια εταιρεία με την Tinder και την Bumble ζητούν από τους χρήστες να απαντήσουν σε ερωτήσεις καθώς και να δημοσιεύσουν φωτογραφίες.

Ο κ.Lazone δήλωσε ότι αυτές οι εφαρμογές εξυπηρετούν από άτομα που αναζητούν μια σοβαρή σχέση μέχρι και άτομα στα 20 τους που είναι ανοιχτοί σε ένα ευρύτερο φάσμα δυνατοτήτων.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν το Tinder είναι ιστοσελίδα για γνωριμίες ενώ το Hinge για δημιουργία σχέσεων απάντησε «Δεν θα το έλεγα. Άλλη εφαρμογή η μία άλλη εφαρμογή η άλλη».

Κατά πρότυπο του TikTok

Η απόφαση του Tinder να στραφεί περισσότερο στα βίντεο έρχεται την ίδια ώρα που το TikTok γίνεται ολοένα και πιο γνωστό. Η ByteDance, η κινεζική εταιρεία πίσω από την γνωστή εφαρμογή, σημείωσε διπλάσια κέρδη πέρυσι.

Τα δεδομένα του Tinder υποδηλώνουν ότι οι νεότεροι χρήστες εκτιμούν την αυθεντικότητα και τη κοινωνικότητα σε έναν σύντροφο, με περισσότερες αναφορές στην ψυχική υγεία και  αξίες στο βιογραφικό τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Για να είσαι πιο αυθεντικός θα πρέπει να προσπαθείς να είσαι λιγότερο τελειομανής για όσα ανεβάζεις και να δείχνεις το τι τρέχει στη ζωή σου καθημερινά, σύμφωνα με τον κ. Lazone.

Ωστόσο, η πανδημία έχει αλλάξει τη γραμμική ροή μιας γνωριμίας, η οποία ήταν αναζήτηση, ταίριασμα, συνάντηση, σχέση, γάμος.

Πλέον χρειάζονται πολλά περισσότερα  για να γνωρίσεις κάποιον πέραν από το να ταιριάξεις μαζί του και να συνομιλήσετε πριν να γνωριστείτε από κοντά.

Με πληροφορίες από BBC


Διαβάστε επίσης

«Σήμα κινδύνου» για τον τουρισμό από τα πλαστικά μιας χρήσης

Το «καθαρόαιμο» πανηγύρι του Άη-Συμιού στο Μεσολόγγι

Η «μαγεία» στις παραλίες γυμνιστών

Η ανέπαφη τεχνολογία θα λύσει το πρόβλημα στα αεροδρόμια

Καταφύγι: η πιο άγρια παραλία της Ελλάδας

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More