Η «μαγεία» στις παραλίες γυμνιστών
Photo Credits: ©Shutterstock

Η «μαγεία» στις παραλίες γυμνιστών

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Οι παραλίες γυμνιστών προσφέρουν αίσθηση ανεμελιάς σαν τα παιδικά μας χρόνια, ολοκληρωμένο μαύρισμα  και αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης . Το άρθρο της ταξιδιωτικής συντάκτριας Lola Mendes, θα σας βάλει σε δεύτερες σκέψεις σχετικά με τα ταμπού του γυμνισμού και του σώματος σας.

«Γεμάτη νεύρα, σκόπιμα άφησα πίσω το μπικίνι μου πριν ξεκινήσω την πρώτη μου εμπειρία σε παραλίες γυμνιστών του ακατοίκητου νησιού Lokrum στην Κροατία. Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος που θα μπορούσα να είμαι σίγουρη ότι ο φόβος  δεν θα με έκανε να κάνω πίσω την τελευταία στιγμή να βγάλω το μαγιό μου μπροστά σε αγνώστους», διηγείται η Mendes .

Aκολουθεί ολόκληρο το άρθρο της από στο CNN.

«Αφού έψαξα όλη τη παραλία που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, έκατσα σε ένα βράχο ακριβώς δίπλα στο νερό, ώστε να μπορώ να βουτήξω για να δροσιστώ – ή αν ένιωθα ντροπή. Καθώς ο ήλιος ζέσταινε το σώμα μου, η ανησυχία του να βρίσκομαι γυμνή μπροστά σε κόσμο με έκανε να ιδρώνω ακόμη πιο πολύ».

«Στη συνέχεια, ένα σκάφος γεμάτο τουρίστες με κάμερες και φακούς μεγάλου μήκους, πλησίασαν κοντά στην ακτή. Αρκετά, μπήκα στην παραλία, αφήνοντας τη βαθιά γαλάζια θάλασσα να με προστατεύσει από τα περίεργα βλέμματά τους.»

Παρά αυτήν την μάλλον άβολη στιγμή, η αγάπη της για τις  παραλίες γυμνιστών ξεκίνησε επίσημα εκείνη την ημέρα το 2016 και έκτοτε αναζητούσε συνέχεια για τέτοιες.

Ο Darcy Tuscano, σύμβουλος εκπαιδευτικής ανάπτυξης που ζει σε κοντινή απόσταση από δύο  παραλίες γυμνιστών στη νότια Ισπανία, είναι επίσης οπαδός του γυμνισμού.
«Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα  μετά από μια καυτή πεζοπορία να τρέξεις στη θάλασσα γυμνός. Είναι πολύ αναζωογονητικό», τονίζει ο Tuscano.

Ταμπέλα παραλία γυμνιστών
©Shutterstock

Δίχως κριτική για τον διπλανό

Τα παιδιά μεγαλώνουν χωρίς να ντρέπονται για τα σώματά τους και βλέπουν όλους τους τύπους και τα σχήματα των σωμάτων να εμφανίζονται  χωρίς ντροπή ή με τον μανδύα του πουριτανισμού.

Η συγγραφέας ταξιδιών Geena Truman πιστεύει ότι οι παραλίες γυμνιστών συμβάλλουν στη μείωση του κοινωνικού στίγματος γύρω από το γυμνό.

Πρόκειται για ελευθερία και την απόλαυση με το σώμα σας ενώ βυθίζετε στη φύση.

«Με το να αποδέχομαι το σώμα μου, δεσμεύοντας αρκετή βιταμίνη D που μου παρέχει ο ήλιος, αγαπώ το σώμα μου με όλες του τις ατέλειες. Με βοήθησε να μην κοιτάζω πλέον με κακό μάτι τις ραγάδες, τα σημάδια της ακμής και τις δίπλες στην κοιλιά μου».

Η Allison Yates, μια συντονίστρια μελέτης στο εξωτερικό, κατάφερε επίσης να ξεπεράσει τις ανασφάλειες για το σώμα της με γυμνή ηλιοθεραπεία.

«Την πρώτη φορά τόλμησα να ξεντυθώ γιατί ήμουν σε ένα νέο μέρος και ήξερα ότι δεν θα έβλεπα ποτέ ξανά αυτούς τους ανθρώπους».

Για όσους δεν έχουν πάει ποτέ σε μια παραλία γυμνιστών, αλλά αισθάνονται έτοιμοι να κάνουν τη βουτιά, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η εμπειρία είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη.

Είναι μια απελευθερωτική εμπειρία

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι είναι νόμιμο να είστε γυμνοί στον δημόσιο χώρο στην παραλία και να σέβεστε τους τοπικούς νόμους.
Είναι επίσης καλή ιδέα να αναζητήσετε μια παραλία που έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστείτε, όπως τουαλέτες και αναψυκτικά. Προτιμήστε μια παραλία που βρίσκεται πολύ μακριά από τις κανονικές παραλίες.

Διακοπές στην Ελλάδα: Η παραλία Εγκρεμνοί στη Λευκάδα.
©Shutterstock

Ορισμένες έχουν φυσικά εμπόδια για να διαχωρίζονται από τις κανονικές παραλίες και πολλές είναι μακριά από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές.
Σύμφωνα με τον Tuscano, οι καλύτερες  παραλίες γυμνιστών είναι εκτός δρόμου έτσι δεν έχετε άλλους ανθρώπους να περνούν και να ενοχλούν.
Εάν ανησυχείτε για τους θεατές, πηγαίνετε κάπου όπως το νησί γυμνιστών Ada Bojana στο Ulcinj του Μαυροβουνίου, όπου τα ρούχα δεν είναι απαραίτητα καθώς όλοι πρέπει να είναι γυμνοί.

Όλοι οι τύποι ανθρώπων απολαμβάνουν γυμνές παραλίες.

Οικογένειες, ομάδες φίλων, άτομα και ζευγάρια όλων των ηλικιών, φύλα, εθνικότητες και σεξουαλικού προσανατολισμού  απολαμβάνουν μια μέρα στον ήλιο χωρίς μαγιό.
Τα θέρετρα με  γυμνές παραλίες, όπως το Couples στην Τζαμάικα, είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους πρωτάρηδες, καθώς  ο χώρος είναι περιφραγμένος.
Δεν έχει σημασία ποια παραλία επισκέπτεστε, φροντίστε να φέρετε κάτι για να καθίσετε, αντηλιακή και κατάλληλα ρούχα για να φορέσετε για την επιστροφή. Φροντίστε να μην κοιτάτε τους τριγύρω σας στις ξαπλώστρες καθώς αυτό ενδέχεται να ενοχλήσει κάποιους.

Αίσθηση ελευθερίας

Η πρώτη φορά του διεθνούς προπονητή του γηπέδου Chris Roe ήταν λίγο παράξενη, αλλά λέει ότι έγινε σύντομα συνήθεια του. Ως ταξιδιώτης της  LGBTQ κοινότητας, αισθάνεται μια ισχυρή αίσθηση ελευθερίας και σύνδεσης  με τη φύση όταν επισκέπτεται παραλίες γυμνιστών.

Οποιαδήποτε κριτική για τον άλλο στις παραλίες μένουν πίσω από την είσοδο σε αυτές. Στην παραλία δεν είμαι έξω από τη φύση, είμαι μέρος της. Εάν ανησυχείτε για την γυμνή ηλιοθεραπεία ο Truman συνιστά να χαλαρώσετε  πηγαίνοντας τόπλες πρώτα.

Μην ξεχνάτε ότι εάν δεν νιώθετε βολικά ή αν δεν σας αρέσει μπορείτε να φύγετε φορώντας την πετσέτα σας.

Παραλίες αποκλειστικά για γυναίκες

Παραλία στιγμές χαλάρωσης
©Shutterstock

Το Ladies Beach, το οποίο βρίσκεται επίσης στο Ulcinj, παραμένει το αγαπημένο  όλων των εποχών. Οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να τραβήξουν φωτογραφίες εδώ, οπότε οι λουόμενοι μπορούν να χαλαρώσουν γνωρίζοντας ότι προστατεύεται το απόρρητό τους.

Η παραλία έχει επίσης υψηλούς φράκτες γύρω από την περίμετρο για να προστατεύσει την ακτή, αποτρέποντας τους περίεργους από το να κρυφοκοιτάζουν.
Οι  γυναίκες της περιοχής  συρρέουν εκεί για να βουτήξουν στο θειικό νερό, καθώς πιστεύεται ότι αυξάνει τη γονιμότητα. Το Ladies Beach διαθέτει επίσης φυσική ιαματική λάσπη, την οποία μπορείτε να απλώσετε μόνοι σας ή να απολαύσετε ένα μασάζ λάσπης στην παραλία.

Για όσους έχουν περάσει πάνω από ένα χρόνο στο σπίτι λόγω της πανδημίας, η ιδέα της ηλιοθεραπείας σε μια παραλία γυμνιστών μπορεί να είναι εξαιρετικά δελεαστική.
Οι παραλίες είναι γενικά χαμηλής επικινδυνότητας για επίσκεψη, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι υπερπλήρεις.
Οι λουόμενοι σέβονται την ιδιωτικότητα του άλλου, απλώνονται κατά μήκος της παραλίας, οπότε η τήρηση κοινωνικής απόστασης δεν είναι δύσκολη.

Με πληροφορίες από CNN


Διαβάστε επίσης

Τα 5 καλύτερα «μυστικά» νησιά στην Ευρώπη

13 υπέροχοι προορισμοί για οικονομικές διακοπές στην Ευρώπη

Από τον Καβάφη μέχρι τους Doors: τα 5 καλύτερα τραγούδια εμπνευσμένα από ποιήματα

Οι πιο δύσκολες και εύκολες γλώσσες στον κόσμο – Ποια είναι η θέση των ελληνικών;

Τα 11 πιο άσχημα κτήρια στην Ευρώπη

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More