3000 αναφορές για ενοχλητικούς επιβάτες αεροπλάνων αυτή τη χρονιά
Photo Credits: ©Shutterstock

3000 αναφορές για ενοχλητικούς επιβάτες αεροπλάνων αυτή τη χρονιά

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Απίστευτα περιστατικά βίας έχουν καταγραφεί σε αεροπορικές πτήσεις στην Αμερική, πάνω από 3000 φτάνουν οι αναφορές με αρκετές από αυτές να αφορούν επιβάτες που επιτίθενται σε αεροσυνοδούς

Οι αρχές έχουν καταγράψει πάνω από 3000 αναφορές για ενοχλητικούς επιβάτες αεροπορικών πτήσεων αυτή τη χρονιά, με την πλειοψηφία αυτών να αφορά τη χρήση προστατευτικής μάσκας σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροδρομίων.

Βαλίτσες σε αεροδρόμιο
©Shutterstock

Η απότομη άνοδος των περιπτώσεων κακής συμπεριφοράς ή βίαιων επιβατών περιλαμβάνει 2.300 αναφορές που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με την υποχρέωση να φορούν μάσκες προσώπου σε αεροπλάνα. Η εντολή ισχύει επίσης για άλλους τρόπους δημόσιας μεταφοράς.

Το τελευταίο περιστατικό που έχει καταγραφεί ήταν ένας αεροσυνοδός εκτός υπηρεσίας της Delta Air Lines που φέρεται να χρησιμοποίησε το σύστημα ενδοεπικοινωνίας του αεροσκάφους και επιτέθηκε σε δύο άλλους αεροσυνοδούς.

Ο πιλότος κάλεσε τους άνδρες αεροσυνοδούς να σπεύσουν στην καμπίνα του πιλότου για βοήθεια. Τελικά ο άνδρας που φορούσε προστατευτικό κράνος και αγκώνων συνελήφθη.

Ο ΟΔΑ δήλωσε ότι έχει έχει εντοπίσει πιθανές παραβιάσεις των ομοσπονδιακών κανόνων μέχρι στιγμής σε 465 από τις 3.000 περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί και έχει ξεκινήσει δράση επιβολής κυρώσεων σε 57 υποθέσεις.

Ο διαχειριστής της ΟΔΑ, Steve Dickson, ξεκίνησε τον Ιανουάριο μια πολιτική μηδενικής ανοχής κατά της μη αρμόζουσας συμπεριφοράς των επιβατών αφού η αρμόδια υπηρεσία παρατήρησε μια δραματική αύξηση των αναφορών.

Οι αξιωματούχοι άρχισαν να παρακολουθούν τον αριθμό των αναφερόμενων περιπτώσεων απείθαρχων επιβατών – κάτι που δεν έκαναν ποτέ πριν. O Dickson δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι «ανησυχεί για την αύξηση των απείθαρχων επιβατών και τον κίνδυνο ασφάλειας που δημιουργεί το πρόβλημα στις πτήσεις».

Αρκετές αναφορές για βίαια περιστατικά κατά των αεροσυνοδών
© Shutterstock

Το αεροπορικό σύστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η ασφαλέστερη μορφή ταξιδιού στην ανθρώπινη ιστορία

«Αυτή είναι η πολιτική μηδενικής ανοχής  για να βεβαιωθούμε ότι θα ελέγξουμε αυτήν την κατάσταση». Η αρμόδια υπηρεσία δημοσιοποίησε λεπτομέρειες για 23 περιστατικά και ανακοίνωσε προτεινόμενα πρόστιμα συνολικού ύψους άνω των 400.000 $.

Το μεγαλύτερο  πρόστιμο προτάθηκε τον Μάιο ως 52.500 δολάρια εναντίον ενός επιβάτη που προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του πιλοτηρίου, αρνήθηκε επανειλημμένα να συμμορφωθεί με τις οδηγίες των μελών του πληρώματος και επιτέθηκε σωματικά σε αεροσυνοδό χτυπώντας τον στο πρόσωπο και τον έριξε στο πάτωμα.

Ο αεροσυνοδός και ένας άλλος επιβάτης συγκράτησαν αυτόν τον  επιβάτη, αλλά «έβγαλε μία από τις χειροπέδες και χτύπησε το αεροσυνοδό στο πρόσωπο για δεύτερη φορά».

:

H Sara Nelson, μέλος του Συνδέσμου Εργαζομένων της Ένωσης Αεροσυνοδών δήλωσε την Κυριακή στο CNN ότι η κατάσταση είναι «εκτός ελέγχου».
«Ακούμε από αεροσυνοδούς που λένε ότι ανησυχώ για τη δουλειά μου τώρα», είπε. «Αυτό είναι τόσο διαδεδομένο στο χώρο εργασίας μας που ανησυχώ για τη δουλειά – στην πραγματικότητα φοβάμαι να πάω στη δουλειά.»

Με πληροφορίες από CNN


Διαβάστε επίσης

Τα 5 καλύτερα «μυστικά» νησιά στην Ευρώπη

13 υπέροχοι προορισμοί για οικονομικές διακοπές στην Ευρώπη

Από τον Καβάφη μέχρι τους Doors: τα 5 καλύτερα τραγούδια εμπνευσμένα από ποιήματα

Οι πιο δύσκολες και εύκολες γλώσσες στον κόσμο – Ποια είναι η θέση των ελληνικών;

Τα 11 πιο άσχημα κτήρια στην Ευρώπη

Share it:
Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More