Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Ο κόσμος είναι έτοιμος ξανά για ταξίδια!
Photo Credits: ©Shutterstock

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Ο κόσμος είναι έτοιμος ξανά για ταξίδια!

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Η Airbnb δωρίζει διακοπές σε 12 άτομα ανά τον κόσμο, ενώ η AirDNA προβλέπει διπλή ανάκαμψη τόσο των ταξιδιωτικών εταιρειών, όσο και της βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ η Expedia Group Media Solutions μας δίνει συμβουλές για τα ταξίδια μετά-covid εποχής

Γίνε πολίτης του κόσμου με την βοήθεια της Airbnb

Επιστροφή στα ταξίδια
© Shutterstock

Η Airbnb ανακοίνωσε την έναρξη του νέου της project με τίτλο “Live Anywhere with Airbnb”, το οποίο με έναυσμα την συνεχόμενη άνοδο της τάσης “working from home”, δίνει την ευκαιρία σε 12 άτομα απ’ όλο τον κόσμο να ζήσουν αποκλειστικά σε ακίνητα που βρίσκονται στην πλατφόρμα της εταιρείας σε χώρες της προτίμησης τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Airbnb αναζητά άτομα από διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα (εργαζόμενοι από το σπίτι, εργαζόμενοι δημιουργικού τομέα, νέες οικογένειές κλπ.) με σκοπό να αποκτήσει μια πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση για τις υπηρεσίες της. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 12 μηνών, από τον Ιούλιο του 2021 έως τον Ιούλιο του 2022, με τους 10 μήνες από αυτούς να διατίθενται για ταξίδια. 

 

Μέσα από τις εποικοδομητικές κριτικές των συμμετεχόντων, η εταιρεία θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ποια είναι τα δυνατά και αδύνατά της σημεία, καθώς και να καταλάβει ουσιαστικά πώς μπορεί να βοηθήσει περισσότερο τη νομαδική ζωή. Η Airbnb θα καλύψει όλο το κόστος για τα καταλύματα που θα ενοικιαστούν και θα παρέχει αποζημίωση μεταφοράς κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

 

ΗΠΑ: Σημαντική ανάκαμψη αστικών ταξιδιών από το δεύτερο μισό του χρόνου

Επιστροφή στα ταξίδια
© Shutterstock

 

Με τις Ηνωμένες Πολιτείες να οδεύουν στο δρόμο προς την τουριστική ανάκαμψη, η αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια επιταχύνει και αυτή των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων ενοικίασης, AirDNA.

 

H μέχρι στιγμής ζήτηση έχει ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες για το 2021, έχοντας αυξηθεί ακόμα και σε μικρές πόλεις των ΗΠΑ, ξεπερνώντας κατά την διάρκεια του περασμένου Απριλίου ακόμα και τα επίπεδα του 2019.

 

Ακόμα και αν υπήρξε πρωτοφανής ζήτηση σε μικρές πόλεις, αγροτικές περιοχές και θέρετρα κατά την διάρκεια της πανδημίας, το υπόλοιπο του 2021 αλλά και το 2022 προβλέπεται να πρωταγωνιστήσει η επιστροφή στις μεγάλες αμερικανικές πόλεις.

 

Σύμφωνα με την AirDNA, ενώ μέχρι τον Απρίλιο του 2021 οι κρατήσεις στις αστικές περιοχές βρίσκονταν κάτω από το 40% σε σύγκριση με το 2019, η αύξηση εμβολιασμών και η επαναλειτουργία στα αξιοθέατα των πόλεων θα προκαλέσει τη σταδιακή ανάκαμψη των αστικών ταξιδιών από το δεύτερο μισό του έτους, οδηγώντας σε πλήρη ανάκαμψή τους μέχρι το 2023.

 

Μασαχουσέτη: Οι κάτοικοι του Ναντάκετ απορρίπτουν την πρόταση για μείωση βραχυχρόνιων μισθώσεων 

Επιστροφή στα ταξίδια
©Shutterstock

 

Οι κάτοικοι της τουριστικής περιοχής Ναντάκετ απέρριψαν το περασμένο Σάββατο την πρόταση περιορισμού των ενοικίων βραχυπρόθεσμης διάρκειας. Σύμφωνα με την πρόταση, η ελάχιστη διαμονή για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση στο νησί θα ήταν τουλάχιστον 7 συνεχόμενες μέρες και θα περιόριζε τα ενοίκια σε δύο άτομα ανά δωμάτιο και μόνο ένα αυτοκίνητο.

 

Η ομάδα ACK NOW, η οποία πρότεινε τους περιορισμούς, προσπάθησε παράλληλα να αποτρέψει τους ιδιώτες ακινήτων που δεν ζουν στο νησί όλο τον χρόνο από το να νοικιάζουν τα σπίτια τους για περισσότερες από 45 νύχτες το χρόνo.

 

Expedia Group Media Solutions: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρουν οι εταιρείες σχετικά με την επιστροφή του τουρισμού

Expedia Media Group Solutions
©Shutterstock

 

Η Expedia Group Media Solutions κυκλοφόρησε πρόσφατα την έρευνα Travel Recovery Trend Report, σκιαγραφώντας τα πιο πρόσφατα δεδομένα και trends του πρώτου τριμήνου του 2021.

 

«Οι πληροφορίες που προέκυψαν από την έρευνα δείχνουν ότι σαφώς οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν ξανά… Καθώς η βιομηχανία μας αρχίζει να ανακάμπτει και να ανοικοδομείται, αυτές οι τάσεις αποτελούν ευκαιρίες για να αυξηθεί η γνώση και η ζήτηση, καθώς οι ταξιδιώτες αποφασίζουν πλέον αρκετά γρήγορα για το επόμενό τους ταξίδι» δήλωσε ο Wendy Olson Killion, ανώτερος αντιπρόεδρος της Expedia Group.

 

Ποιο είναι το μέλλον του “corporate travel” στη μετά-πανδημική εποχή;

επαγγελματικό ταξίδι
© Shutterstock

 

Η μειωμένη χωρητικότητα των αεροπορικών εταιρειών, καθώς και οι ελλείψεις προσωπικού των ξενοδοχειακών μονάδων έχουν συντελέσει στην σχετικά πιο αργή ανάκαμψη ενός κλάδου που οι δαπάνες του μειώθηκαν περισσότερο από το μισό, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

Τα καλά νέα είναι ότι οι επαγγελματικοί ταξιδιωτικοί οργανισμοί δηλώνουν πως οι ταξιδιώτες είναι έτοιμοι για επιστροφή στα ταξίδια, αρκεί να νιώθουν ασφαλής.

:

 

Μερικές από τις αλλαγές που θα υποστεί το λεγόμενο “corporate travel”, είναι οι εξής:

 

  • Οι εταιρικές ταξιδιωτικές πολιτικές θα πρέπει να ενημερωθούν, ίσως και να ξαναγραφτούν, ώστε να περιέχουν όχι μόνο τα πρωτόκολλα σχετικά με τον Covid-19, αλλά και το νέο υβριδικό τρόπο εργασίας. Προβλέπεται ότι τα επαγγελματικά ταξίδια είναι πιθανό να είναι λιγότερα αλλά μεγαλύτερα σε διάρκεια με τους ταξιδιώτες και τους εργοδότες τους να αποφεύγουν τα ταξίδια της μιας ημέρας, τα οποία ήταν αρκετά δημοφιλή στο παρελθόν.

 

  • Υπάρχει η αίσθηση ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα εξαπλωθούν περισσότερο με τους εργαζομένους να ταξιδεύουν για να δουν συναδέλφους ή πελάτες που εργάζονται από το σπίτι ή μακριά από τις μεγάλες πόλεις.

 

  • Οι αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις γύρω από τα εταιρικά ταξίδια θα πρέπει να προσαρμοστούν, αφήνοντας την τεχνολογία και ορισμένες αυτόματες διαδικασίες να βοηθήσουν στην γρηγορότερη ανάκαμψη του κλάδου. 

 


Διαβάστε επίσης

Τα 5 καλύτερα «μυστικά» νησιά στην Ευρώπη

13 υπέροχοι προορισμοί για οικονομικές διακοπές στην Ευρώπη

Από τον Καβάφη μέχρι τους Doors: τα 5 καλύτερα τραγούδια εμπνευσμένα από ποιήματα

Οι πιο δύσκολες και εύκολες γλώσσες στον κόσμο – Ποια είναι η θέση των ελληνικών;

Τα 11 πιο άσχημα κτήρια στην Ευρώπη

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More