Σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού
Photo Credits: ©Shutterstock

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Ανοιχτό τέθηκε από σήμερα προς δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπ. Τουρισμού που έχει στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, ενώ επίσης αισιοδοξία επικρατεί για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Μέχρι τις 26 Ιουνίου και ώρα 14:00 θα είναι σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού που θα περιλαμβάνει σειρά διατάξεων για το σύνολο σχεδόν της τουριστικής οικονομίας. Σε δηλώσεις της η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, τονίζει ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο επιχειρείται μια συνολική προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος μέσω των οργανισμών διαχείρισης προορισμών και την ίδια στιγμή εισάγονται, όπως εξηγεί, καίριες πρωτοβουλίες για την ουσιαστική ανάπτυξη του τουρισμού ευεξίας. Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι η ουσιαστική ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος.

Επιγραμματικά στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται τα εξής:

-Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού

-Σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας – ΙΠΕ».

-Θεσπίζονται Σήματα Επισκέψιμων Ζυθοποιείων, Ελαιοτριβείων και Τυροκομείων με σκοπό την προαγωγή της παροχής υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας και εστίασης-γευσιγνωσίας

– Διάταξη για τον σχεδιασμό και τη διοργάνωση προγραμμάτων επαγγελματικής επιμόρφωσης ή κατάρτισης, σε θέματα του τουριστικού τομέα και σε ειδικές μορφές τουρισμού.

– Ίδρυση φορέα διαχείρισης και αξιοποίησης του Ναυαγίου Ζακύνθου

-Σύσταση Συμβουλίου Ανάπτυξης Τουρισμού Κρουαζιέρας

-Διατάξεις για τα τουριστικά γραφεία, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τα τουριστικά καταλύματα

Στην δήλωση της προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυρία Ζαχαράκη εστιάζει στην διάταξη για την δυνατότητα εκπόνησης σεμιναρίων και επιμορφωτικών καταρτίσεων με στόχο την απόκτηση νέων αλλά και αναβάθμιση υπαρχόντων δεξιοτήτων.

Ενθαρρυντικά μηνύματα φέρει η ανταπόκριση των τουριστικών επιχειρήσεων

Παράλληλα, μεγάλο καταγράφεται το ενδιαφέρον των τουριστικών επιχειρήσεων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Τουρισμός Για Όλους” όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, σε πρωινή εκπομπή στο Mega.

Το πρόγραμμα “Τουρισμός Για Όλους”, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, δημιουργήθηκε από το υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το έτος 2020 και η εκπόνησή του παρατάθηκε για το 2021.

:

Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια ή αντίστοιχα το τουριστικό πακέτο μέσω τουριστικών γραφείων, σε παρόχους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προσφέροντας ειδικές τιμές.
Στο μεταξύ όπως είπε η κα υφυπουργός, τέλος του μήνα ανοίγει η πλατφόρμα για νέους δικαιούχους του προγράμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 


Διαβάστε επίσης

Τα 5 καλύτερα «μυστικά» νησιά στην Ευρώπη

13 υπέροχοι προορισμοί για οικονομικές διακοπές στην Ευρώπη

Από τον Καβάφη μέχρι τους Doors: τα 5 καλύτερα τραγούδια εμπνευσμένα από ποιήματα

Οι πιο δύσκολες και εύκολες γλώσσες στον κόσμο – Ποια είναι η θέση των ελληνικών;

Τα 11 πιο άσχημα κτήρια στην Ευρώπη

 

 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More