Η εικόνα της Αθήνας τη νύχτα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η εικόνα της Αθήνας τη νύχτα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Απολαύστε την «εξωγήινη» εικόνα της Αθήνας, όπως αυτή αποτυπώθηκε από τον Γάλλο αστροναύτη Thomas Pesquet, κατά τη διάρκεια της αποστολής «Alpha» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

 Κάτι ξεχωριστό κέρδισε την προσοχή των μελών του πληρώματος κατά την διάρκεια της αποστολής τους, έτσι θέλοντας να μοιραστούν την εμπειρία τους με τον κόσμο κοινοποίησαν την μαγευτική εικόνα της Αθήνας στη σελίδα του Facebook του ESA – European Space Agency.

Η αποστολή στην οποία συμμετέχουν άλλοι 3 αστροναύτες (οι 2 της NASA, Megan MacArthurand Shane Kimbrough και ένας της Ιαπωνικής Διαστημικής Υπηρεσίας Aki Hoshide), εκτοξεύθηκε από τη Florida των ΗΠΑ με το διαστημικό σκάφος της Space-X Crew Dragon στις 23 Απριλίου 2021 και αναμένεται να επιστρέψει στη Γη τον Οκτώβρη του 2021

«Η Αθήνα είναι τόσο έντονη τη νύχτα όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας», αναφέρει ο Thomas Pesquet.«Τη νύχτα, ο διαφορετικός φωτισμός σε διάφορες περιοχές είναι αξιοσημείωτος, αλλά και η Ακρόπολη διακρίνεται εύκολα».

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ISS (International Space Station) είναι ο κατοικήσιμος τεχνητός δορυφόρος– ερευνητικός σταθμός που από το 2000 βρίσκεται σε χαμηλή τροχιά πάνω από τη Γη, περίπου σε 400 km ύψος από τη μέση στάθμη της επιφάνειας της θάλασσας και αποτελεί κοινή σύμπραξη 5 διαστημικών υπηρεσιών: NASA (ΗΠΑ), Roscosmos (Ρωσία), JAXA (Ιαπωνία), ESA (Ευρώπη) και CSA (Καναδάς).

:

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που η Αθήνα φωτογραφίζεται από αστροναύτες, μιας και κατά το παρελθόν ο Ιταλός αστροναύτης Paolo Nespoli έχει αποτυπώσει τα φώτα της πρωτεύουσας τη νύχτα. 

Πηγή: Meteo


Διαβάστε επίσης

Τα 5 καλύτερα «μυστικά» νησιά στην Ευρώπη

13 υπέροχοι προορισμοί για οικονομικές διακοπές στην Ευρώπη

Από τον Καβάφη μέχρι τους Doors: τα 5 καλύτερα τραγούδια εμπνευσμένα από ποιήματα

Οι πιο δύσκολες και εύκολες γλώσσες στον κόσμο – Ποια είναι η θέση των ελληνικών;

Τα 11 πιο άσχημα κτήρια στην Ευρώπη

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More