Όαση πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας με νέο «πάρκο τσέπης»
Photo Credits: ©Shutterstock

Όαση πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας με νέο «πάρκο τσέπης»

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Σε νέα επέμβαση του Δήμου Αθηναίων που έχει σκοπό να ανακουφίσει το γεμάτο τσιμέντο κέντρο της Αθήνας, αυτή τη φορά εγκαινιάζοντας «πάρκο τσέπης» στο Μεταξουργείο. Οι ενέργειες  πραγματοποιούνται έχοντας στόχο να μετατρέψουν τις γειτονιές της Αθήνας πιο φιλικές για το περιβάλλον. 

Αυτή τη φορά  ο Δήμος Αθηναίων επέλεξε  ένα παλιό εγκαταλελειμμένο χώρο πυκνοκατοικημένης γειτονιάς της πόλης.  Στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μυκηνών, μια έκταση 300 τ.μ «μεταμορφώθηκε» σε «πάρκο τσέπης», προσφέροντας διέξοδο για κοινωνική συναναστροφή αλλά και ανάσες οξυγόνου στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Με δωρεά της P&G και τη συνεργασία της Οργάνωσης Γη, φυτεύτηκαν επτά νέα δέντρα, μεταξύ των οποίων μια ελιά στο κέντρο του χώρου, περισσότερα από 330 αναρριχώμενα φυτά και θάμνοι, καθώς και άλλα γηγενή αρωματικά φυτά.

Και σε αυτό το (τέταρτο κατά σειρά) πάρκο ανανεώθηκαν πλήρως οι αστικές υποδομές και εξοπλισμός, ενώ θα ενισχυθεί ο φωτισμός από αυτόνομο φωτοβολταϊκό στοιχείο.

:

«Τα πάρκα τσέπης έγιναν θεσμός για την Αθήνα και αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τη δημιουργία ακόμη περισσότερων χώρων πρασίνου, σε χώρους που επί χρόνια είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και μέσα σε γειτονιές που χρειάζονται ανάσες».

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης καταλήγει: «είναι το αποτέλεσμα μιας πρακτικής που αγκάλιασαν όλοι οι Αθηναίοι γιατί βλέπουν το χώρο τους να αλλάζει και την καθημερινότητά τους να γίνεται καλύτερη, πιο ανθρώπινη, πιο κοντά στο περιβάλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε επίσης

Τα 5 καλύτερα «μυστικά» νησιά στην Ευρώπη

13 υπέροχοι προορισμοί για οικονομικές διακοπές στην Ευρώπη

Από τον Καβάφη μέχρι τους Doors: τα 5 καλύτερα τραγούδια εμπνευσμένα από ποιήματα

Οι πιο δύσκολες και εύκολες γλώσσες στον κόσμο – Ποια είναι η θέση των ελληνικών;

Τα 11 πιο άσχημα κτήρια στην Ευρώπη

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More