Η Ελαφόνησος προσδοκά διεύρυνση της τουριστικής περιόδου
Photo Credits: ©Shutterstock

Η Ελαφόνησος προσδοκά διεύρυνση της τουριστικής περιόδου

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Στην διεύρυνση της τουριστικής περίοδο στοχεύει η Ελαφόνησος, ο κατεξοχήν τουριστικός προορισμός που βρίσκεται  στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου.

Στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου την επισκέπτονται τουλάχιστον 250.000 επισκέπτες, κυρίως Έλληνες, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι πόλος έλξης για Ιταλούς, Γερμανούς, Άγγλους κ.α.

Ειδικά τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου, 9.000 επισκέπτες απολαμβάνουν τις παραλίες της περιοχής, όταν οι κάτοικοι του νησιού την θερινή περίοδο ανέρχονται σε περίπου 1.000, όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος  Έφη Λιάρου.

Στόχος του τουριστικού σχεδιασμού της Ελαφονήσου, εξηγεί η κα Λιάρου είναι ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών να ξεδιπλώνεται πέραν της “καυτής” ζώνης του καλοκαιριού και τους υπόλοιπους μήνες του έτους το νησί να αποτελεί πόλη έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Οι κλίνες που διαθέτει η Ελαφόνησος ανέρχονται συνολικά σε 6.000, ενώ δεν είναι αμελητέες οι επενδύσεις Ιταλών σε τουριστικές κατοικίες και καταλύματα.

:

Η Ελαφόνησος είναι προστατευόμενος βιότοπος του Natura 2000 καθώς η περιοχή περιλαμβάνει θαμνότοπους με φρύγανα και ακανθώδη σαρκοποτήρια, μεσογειακά αλίπεδα, κινούμενες παράκτιες αμμοθίνες, αμμώδεις παραλίες και δάση αρκεύθων ενώ την ίδια στιγμή είναι σημαντικός σταθμός για τα μεταναστευτικά πτηνά.

Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τον οικισμό της Ελαφονήσου, στη νότια πλευρά του νησιού βρίσκονται οι δίδυμες παραλίες του Σίμου (μικρή παραλία) και του Σαρακήνικου (μεγάλη παραλία ή Τσερατσίνικο για τους ντόπιους), όπου κύριο χαρακτηριστικό είναι η ψιλή χρυσή άμμος, τα ρηχά, γαλαζοπράσινα, διάφανα νερά, οι αμμόλοφοι που φτάνουν ακόμα και τα 10 μ. ύψος και το κεδρόδασος που απλώνεται σε μεγάλη έκταση ενώνοντας τις δύο παραλίες. Σύμφωνα με την ντόπια παράδοση, η παραλία του Σίμου πήρε το όνομα της είτε από έναν Καλύμνιο δύτη-σφουγγαρά, ή από κάποιον ερημίτη που ονομαζόταν Σίμος.

Μάλιστα το μήνυμα που εκπέμπει η Ελαφόνησος στο διεθνές και εγχώριο ταξιδιωτικό κοινό είναι το “Chosen by Nature” με την ελληνική απόδοση «Επιλεγμένη από τη φύση», για να υποδηλώσει ότι εδώ στο νησί μας κάθε επισκέπτης μπορεί να νιώσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την αξία του ελεύθερου αέρα, αναφέρει η κυρία Λιάρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 


Διαβάστε επίσης

Τα 5 καλύτερα «μυστικά» νησιά στην Ευρώπη

13 υπέροχοι προορισμοί για οικονομικές διακοπές στην Ευρώπη

Από τον Καβάφη μέχρι τους Doors: τα 5 καλύτερα τραγούδια εμπνευσμένα από ποιήματα

Οι πιο δύσκολες και εύκολες γλώσσες στον κόσμο – Ποια είναι η θέση των ελληνικών;

Τα 11 πιο άσχημα κτήρια στην Ευρώπη

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More