Αυτό θα είναι το πιο πιστό αντίγραφο του Τιτανικού (βίντεο)
Photo Credits: Shutterstock/ Φωτογραφία αρχείου

Αυτό θα είναι το πιο πιστό αντίγραφο του Τιτανικού (βίντεο)

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Οσοι αναρωτιόνταν πάντα πώς θα ήταν να είναι επιβάτες του Τιτανικού, ένα θεματικό πάρκο στην Κίνα είναι έτοιμο να τους προσφέρει την πιο κοντινή εμπειρία που μπορεί να έχει κάποιος.

Ενα τεράστιο αντίγραφο του βυθισμένου θρυλικού σκάφους είναι τώρα υπό κατασκευή στην επαρχία Σιτσουάν.

Με την ονομασία «Αβύθιστος Τιτανικός», το πλοίο έχει το ίδιο ακριβώς μέγεθος με το αρχικό – μήκος 269,06 μέτρα και πλάτος 28,19 μέτρα.

Ο «Κινεζικός Τιτανικός» θα είναι το βασικό έκθεμα ενός θεματικού πάρκου που ονομάζεται Romandisea, θα έχει τις ίδιες ανέσεις με το ομώνυμο του, όπως αίθουσες δεξιώσεων, θέατρα, καταστρώματα και πισίνα. Ολοι οι χώροι θα είναι διακοσμημένοι ακριβώς όπως στον Τιτανικό, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να λάβουν μέρος σε παιχνίδια και θεματικά πάρτι.

Θα μπορούν επίσης να πληρώσουν για να περάσουν μια νύχτα στο πλοίο, το οποίο θα είναι αγκυροβολημένο μόνιμα σε μια δεξαμενή του ποταμού Qijiang και δεν θα σαλπάρει ποτέ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο AFP, χρειάστηκαν 23.000 τόνοι χάλυβα και 153 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του αντιγράφου.

Το πλοίο που κατασκευάζεται στην Κίνα δεν είναι η μόνη προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πιστό αντίγραφο του Τιτανικού.

Το 2018, η αυστραλιανή εταιρεία Blue Star Line ανακοίνωσε ότι οι εργασίες για τη δημιουργία του «Titanic II» θα συνεχίζονταν μετά από μεγάλη καθυστέρηση. Στόχος της εταιρείας ήταν να δημιουργήσει ένα πανομοιότυπο πλοίο με 835 καμπίνες και δυνατότητα να φιλοξενήσει 2.435 επιβάτες.

Το παρθενικό ταξίδι είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 2022, ωστόσο ο ιστότοπος της εταιρείας δεν έχει ενημερωθεί από το 2018.

Η ιστορία του Τιτανικού

Ο Τιτανικός (επίσημο όνομα:RMS Titanic) ήταν επιβατηγό υπερωκεάνιο που αποτελούσε τμήμα του στόλου της White Star Line, το οποίο βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με την έκθεση της Γερουσίας των ΗΠΑ για την καταστροφή του Τιτανικού, 1.517 άνθρωποι πέθαναν και 706 επέζησαν από τους συνολικά 2.223 επιβάτες και πλήρωμα που βρίσκονταν στο παρθενικό ταξίδι. Εκείνη την εποχή, ο Τιτανικός ήταν το μεγαλύτερο πλοίο που βρίσκονταν εν πλω.

Το ναυάγιο του Τιτανικού παραμένει στο βυθό, σπασμένο στα δύο, και σταδιακά αποσυντιθέμενο σε βάθος 3.784 μέτρων. Από την ανακάλυψή του, το 1985, χιλιάδες αντικείμενα έχουν ανασυρθεί και εκτίθενται σε μουσεία σε όλο τον κόσμο.

Ο Τιτανικός έχει γίνει ένα από τα διασημότερα πλοία στην ιστορία και η μνήμη του διατηρείται ζωντανή από πολυάριθμα βιβλία, τραγούδια, ταινίες, εκθέματα και μνημεία.

Η βύθιση του πλοίου ήταν η αφορμή για να θεσπιστούν νέα μέτρα ασφαλείας και η υπογραφή της Σύμβασης Ασφάλειας Ζωής στη Θάλασσα.

Πολλά πλοία μετασκευάστηκαν ως προς τις προδιαγραφές, έτσι ώστε να διαθέτουν περισσότερες σωσίβιες λέμβους ή/και στεγανά και υδατοστεγείς θύρες.

με πληροφορίες από CNN Travel


Διαβάστε επίσης

13 υπέροχοι προορισμοί για οικονομικές διακοπές στην Ευρώπη

Από τον Καβάφη μέχρι τους Doors: τα 5 καλύτερα τραγούδια εμπνευσμένα από ποιήματα

Οι πιο δύσκολες και εύκολες γλώσσες στον κόσμο – Ποια είναι η θέση των ελληνικών;

Τα 11 πιο άσχημα κτήρια στην Ευρώπη

Greek Weird Wave: οι 10 καλύτερες ταινίες της νέου ελληνικού σινεμά

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More