Οι καλύτερες πόλεις στον κόσμο για ψηφιακούς νομάδες

Οι καλύτερες πόλεις στον κόσμο για ψηφιακούς νομάδες

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Η λίστα που δημιούργησε το Club Med, όντας πρωτοπόρος στις πολυτελής διακοπές, περιλαμβάνει τις πόλεις που προτιμώνται περισσότερο από τους ψηφιακούς νομάδες για διακοπές.

Καθώς πολλοί άνθρωποι εργάζονται πλέον από το σπίτι έχοντας «αποχαιρετίσει» τις μικρές μετακινήσεις προς το χώρο εργασίας τους, η ιδέα της αλλαγής των οικιακών γραφείων για ηλιοφάνεια, πλούσια τοπία και πολιτισμούς γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Αυτή η επιθυμία για τον συνδυασμό περιπλάνησης και εξ’ αποστάσεως εργασίας οδήγησε σε αύξηση των ψηφιακών νομάδων – ανθρώπων που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο ενώ εργάζονται.

Τα δεδομένα για τη δημιουργία της λίστας του Club Med συλλέχθηκαν και αξιολογήθηκαν με βάση αυτήν ακριβώς την τάση για την υιοθέτηση του νομαδικού τρόπου ζωής. Υπάρχουν, για παράδειγμα, όμορφα τοπία έξω από τις πολυσύχναστες πόλεις, τα οποία επιτρέπουν στους εργαζόμενους να ξεφύγουν από το άγχος του Covid-19.

Οι κορυφαίες χώρες στον κόσμο για να ζήσει κάποιος ως ψηφιακός νομάς

Για την κατάρτιση της λίστας με τις κορυφαίες περιοχές για ψηφιακούς νομάδες η Club Med εξέτασε το κόστος ζωής, την ασφάλεια, τη μέση ταχύτητα του διαδικτύου, τον αριθμό των καταφυγίων φύσης και ευεξίας, καθώς και τον αριθμό των δραστηριοτήτων που προσφέρει η κάθε χώρα.

Με αυτόν τον τρόπο δημιούργησε τον δείκτη «digital nomad score», με τον οποίο κατέταξε τόσο τις καλύτερες χώρες όσο και τις καλύτερες πόλεις και περιοχές.

Η Ταϊλάνδη είναι η κορυφαία χώρα στον κόσμο για ψηφιακούς νομάδες

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η Ταϊλάνδη είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για ψηφιακούς νομάδες. Ξεπερνώντας τη φήμη του «νησιού των πάρτι» τα τελευταία χρόνια, ο προορισμός της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει γίνει πλέον γνωστός ως ένας παράδεισος για τους ψηφιακούς νομάδες.

Ταξιδεύοντας στην Ταϊλάνδη, έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσουν πολλά άλλα μέρη της ηπείρου. Οι πτήσεις προς γειτονικές χώρες όπως η Μαλαισία, η Ταϊβάν, η Ινδονησία και η Καμπότζη είναι σχετικά φθηνές και γρήγορες.

Οι καλύτερες χώρες και πόλεις στον κόσμο για ψηφιακούς νομάδες
Η Ταϊλάνδη είναι η κορυφαία χώρα στον κόσμο για ψηφιακούς νομάδες. © Shutterstock

Η πολύχρωμη χώρα της Σρι Λάνκα ιδανική για εξ ‘αποστάσεως εργασία

Η Σρι Λάνκα είναι η δεύτερη καλύτερη χώρα για ψηφιακούς νομάδες. Με χαμηλό κόστος διαβίωσης και ένα υπέροχο εργασιακό τοπίο με καταπράσινα βουνά, κοραλλιογενείς υφάλους και λευκή άμμο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Η Σρι Λάνκα συγκεντρώνει συνολικά 238 βαθμούς (με άριστα το 320), έχοντας μέση θερμοκρασία 30 βαθμών Κελσίου και άφθονες δραστηριότητες για να δοκιμάσουν οι επισκέπτες.

Η Σιγκαπούρη είναι ένα συγκλονιστικό σπίτι για ψηφιακούς νομάδες

Στη τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται η Σιγκαπούρη, μια χώρα που προσφέρει σε αυτούς που επιλέγουν να εργαστούν από εκεί μια πραγματικά μοναδική εμπειρία.

Παρόλο που αποτελεί έναν από τους τεχνολογικούς «κόμβους» του πλανήτη (με τις υψηλότερες διαδικτυακές ταχύτητες από τις υπόλοιπες χώρες της λίστας), είναι επίσης γνωστή για τους χώρους πρασίνου της.

Οι καλύτερες χώρες για ψηφιακούς νομάδες

Από τροπικά νησιά έως καταπράσινα προάστια: oι κορυφαίες πόλεις στον κόσμο για ψηφιακούς νομάδες

Εκτός από τις καλύτερες χώρες, η μελέτη αποκάλυψε επίσης τις καλύτερες πόλεις για να ζει κάποιος ψηφιακός νομάς.

Το Πουκέτ στην Ταϊλάνδη είναι η καλύτερη από αυτές. Με την Ταϊλάνδη να κατατάσσεται ως η καλύτερη χώρα για ψηφιακούς νομάδες, δεν είναι περίεργο που το όμορφο νησί του Πουκέτ βρέθηκε στην αντίστοιχη θέση στη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς.

Η νότια επαρχία του Πουκέτ αποτελείται από 33 νησιά, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων στην Ταϊλάνδη. Η μέση θερμοκρασία των 30 βαθμών Κελσίου και το πανέμορφο τροπικό τοπίο είναι δύο από τους πολλούς παράγοντες που συμβάλλουν στο να βρίσκεται το Πουκέτ σε αυτή τη θέση.

Εκτός από την υψηλή βαθμολογία όσον αφορά την ασφάλεια και την ταχύτητα του διαδικτύου, όσοι ταξιδεύουν για να εργαστούν στον τροπικό παράδεισο μπορούν να επωφεληθούν από 251 χαλαρωτικές εμπειρίες στη γύρω περιοχή.

Πουκέτ
Το Πουκέτ είναι το καλύτερο μέρος για να ζει κάποιος ψηφιακός νομάς. © Shutterstock

Αφού επωφελήθηκε από τον τουρισμό για πολλά χρόνια και όντας ο μεγαλύτερος εξαγωγέας καουτσούκ στον κόσμο, η Ταϊλάνδη έχει επενδύσει ποικιλοτρόπως στη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς του τοπίου.

Η πόλη Χο Τσι Μιν στο Βιετνάμ στη δεύτερη θέση

Η πόλη Χο Τσι Μιν στο Βιετνάμ είναι ο δεύτερος καλύτερος προορισμός για ψηφιακούς νομάδες στον κόσμο με βαθμολογία 274/320.

Το χαμηλό κόστος διαβίωσης (830 € το μήνα) σε συνδυασμό με τις μέσες θερμοκρασίες 34 βαθμών Κελσίου και την υψηλή ταχύτητα του διαδικτύου καθιστούν την πόλη έναν ιδανικό προορισμό για ψηφιακούς νομάδες.

Η πόλη έχει επίσης υψηλό σκορ στους «δείκτες» διασκέδασης (4,5/ 5) και επιπέδου των χώρων εργασίας (4/5 ).

Το παραδεισένιο Κράμπι στην Ταϊλάνδη είναι ένας κόμβος για περιπλανητές

Οντας ένας φυσικός παράδεισος στη δυτική ακτή της Ταϊλάνδης, το Κράμπι είναι το τρίτο καλύτερο μέρος στον κόσμο για ψηφιακούς νομάδες με συνολική βαθμολογία 272/320.

Με τα ασβεστολιθικά βράχια, τις σπηλιές και τις πλούσιες ζούγκλες του, το Κράμπι προσφέρει πολλές δραστηριότητες αναψυχής για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Είναι ο ιδανικός προορισμός για ψηφιακούς νομάδες που αναζητούν μια απόδραση από το άγχος της καθημερινής ζωής, με δραστηριότητες όπως μασάζ στην παραλία και μαθήματα μαγειρικής.

Το χαμηλό μέσο κόστος ζωής στο νησί (646 ευρώ το μήνα) σημαίνει ότι είναι εύκολο για τους ψηφιακούς νομάδες να αξιοποιήσουν στο έπακρο όλα όσα έχει να τους προσφέρει ο προορισμός.

Οι καλύτερες χώρες και πόλεις στον κόσμο για ψηφιακούς νομάδες

Δείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ


Διαβάστε επίσης

Οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι συρρέουν σε εξωτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς

Όλα όσα μάθαμε από τα γεγονότα των φυσικών καταστροφών του 2021

Τα 10 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο

Οι 10 τάσεις στους προορισμούς κρουαζιέρας για το καλοκαίρι 

Η Κίνα εγκαινιάζει το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο

 

 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More