«Κύριος Αυγολέμονος»: η εξομολόγηση ενός αμετανόητου

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

«Αρχόντοι, λινάτσες, αλεπουδιάρες και πρίγκιπες»: ο ελληνικός ιππόδρομος στα καλύτερα του. Ο κύριος Αυγολέμονος είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο cult μορφές των «αθάνατων» ελληνικών 90s.

Ο κύριος Κώστας έγινε διάσημος από την εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου, ο οποίος στα μέσα της δεκαετίας του 1990 έβγαινε στο δρόμο για να συνομιλήσει με απλούς ανθρώπους και να βγάλει την – κυριολεκτικά – «αμοντάριστη» αλήθεια τους στο γυαλί.

Το 1994 βρέθηκε στον ιππόδρομο του Δέλτα του Φαλήρου (εκεί που σήμερα βρίσκεται το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρο Νιάρχος») για να εξετάσει το ζήτημα του εθισμού στον τζόγο.

Εκεί βρίσκονταν ο κύριος Κώστας, ο οποίος φάνηκε να έχει μια αρκετά διαφορετική άποψη από τους προλαλήσαντες του και κέρδισε τις εντυπώσεις με τις ατάκες του, ξεκινώντας με το «τα ορφανά πορεύονται και οι χήρες κονομιοώνται, κορόιδα εδώ μέσα».

Αλλες μυθικές ατάκες του βίντεο ήταν το «στον ελληνικό ιππόδρομο μπορεί να τρέχουν 10 άλογα και μια αγελάδα και να κερδίσει η αγελάδα», το οποίο προκάλεσε την απάντηση: «ο ιππόδρομος είναι για αρχόντους, τι να μας πει ο κύριος αυγολέμονος», από το οποίο πήρε και το παρατσούκλι του, αν και ο χαρακτηρισμός απευθυνόταν σε κάποιον άλλο.

Το βίντεο έγινε viral πριν από μερικά χρόνια, με αποτέλεσμα να είναι ελάχιστοι αυτοί που δεν γνωρίζουν τον κύριο «Αυγολέμονο» σήμερα και οι ατάκες του κ. Κώστα να αποτελούν κομμάτι της ιντερνετικής κουλτούρας της χώρας μας.

Το ραδιόφωνο είναι σήμερα το κύριο μέσο επικοινωνίας του κύριου Αυγολέμονου με τον κόσμο, μέσω ιδιαίτερων παρεμβάσεων του σε εκπομπές λόγου.

Πολλοί τον γουστάρουν, αρκετοί τον λατρεύουν, μερικοί τον μισούν, όλοι όμως ακούν τον ειλικρινή και για πολλούς αιρετικό λόγο του.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν θέλει να προκαλεί, είναι απλά ο κύριος Αυγολέμονος.

Ο Λάσκαρης Αγοραστός είδε τον Κώστα πίσω από τον Αυγολέμονο και μας τον παρουσιάζει σε ένα βίντεο που έγινε viral από της πρώτες μέρες ζωής του στο youtube.

Σε ένα συνοικιακό καφενείο στην Αθήνα, την μόνη πόλη που (όπως λέει ο ίδιος) τον σαγηνεύει, τον ηδονίζει και τον εμπνέει, μοιράζεται τη σοφία του και μιλάει για τη ζωή και τις απόψεις του.

Ο Κώστα Ντάνης ανέλαβε την φωτογραφία και την παραγωγή με την KNproductions και ο Διαμαντής Καλαφατιάδης δημιούργησε το πρωτότυπο μουσικό θέμα.


Διαβάστε επίσης

Οι πιο δύσκολες και εύκολες γλώσσες στον κόσμο – Ποια είναι η θέση των ελληνικών;

Τα 11 πιο άσχημα κτήρια στην Ευρώπη

Greek Weird Wave: οι 10 καλύτερες ταινίες της νέου ελληνικού σινεμά

Τα 10 καλύτερα ντοκιμαντέρ που μπορείτε να δείτε στο Netflix

Τα παλαιότερα καφέ του κόσμου

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More