Μια ματιά στα boutique ξενοδοχεία του μέλλοντος
Photo Credits: ©Shutterstock

Μια ματιά στα boutique ξενοδοχεία του μέλλοντος

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Η καινοτομία και η δημιουργικότητα είναι αυτό που επιζητά ο τουριστικός κλάδος για το μέλλον. Τα boutique ξενοδοχεία προσφέρουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε οι επιχειρηματίες του χώρου να επενδύσουν στο μέλλον.

Η τάση ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίες του 1980 και εξελίχθηκε από τα μεμονωμένα καταλύματα σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες – και στην «εδραίωση» τους στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Επιχειρηματίες όπως ο Ιαν Σράγκερ και ο Στιβ Ρούμπελ έκαναν πραγματικότητα το όραμα τους να αλλάξουν εντελώς τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών, κάνοντας τους να νιώθουν ότι ζουν μέσα σε ένα περιοδικό όπου καμία λεπτομέρεια δεν αφήνεται στην τύχη.

Η έμπνευση δεν προέρχονταν πάντα από τα καταλύματα, αλλά από τη μεταφορά της αίγλης των εξωτερικών δραστηριοτήτων σε αυτά. Αντί για ένα προθάλαμο, ένα κρεβάτι και ένα μπάνιo, ήταν μια ολόκληρη καινούργια αύρα.

Κρεβάτι ξενοδοχείου
Αντί για τις τυπικές ξενοδοχειακές μονάδες που είχαν συνηθίσει οι ταξιδιώτες, πολλοί επιχειρηματίες άρχισαν να δημιουργούν ιδιαίτερα καταλύματα. © The Savoy/Facebook

Ο Σράγκερ και ο Ρούμπελ σκόπευαν να μεταφέρουν τη παγεία των νυχτερινών τους κέντρων απευθείας στα δωμάτια και τα μπαρ των ξενοδοχείων τους. Ετσι ξεκίνησαν να δημιουργούνται τα boutique ξενοδοχεία όπως τα γνωρίζουμε σήμερα.

Αυτή τη στιγμή τα boutique ξενοδοχεία υπάρχουν παντού

Kάποια εξακολουθούν να είναι υπέροχα, αλλά υπάρχουν επίσης μεγαλύτερα brand που προσπαθούν να μιμηθούν αυτό το στιλ – όχι όμως πάντα με απόλυτη «ειλικρίνεια».

Πολλά από αυτά μοιάζουν απλά να προσπαθούν απεγνωσμένα να ανταποκριθούν στις ανάγκες της «Γενιάς Ζ». Κάθε αναζήτηση στο booking.com «φανερώνει» σίγουρα ένα βιαστικά ανακαινισμένο κατάλυμα ιδανικό για Instagram stories, με την τιμή ανά διανυκτέρευση να είναι ανάλογη με τον αριθμό των likes που μπορεί να περιμένει ο πελάτης.

Υπάρχει ξεκάθαρα μια πολύ διαφορετική επικέντρωση από τον ξενοδοχειακό κλάδο. Πώς θα μοιάζουν όμως τα boutique ξενοδοχεία στο άμεσο μέλλον; Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που «έπεται» είναι το The Courts, ένα μικρό μπουτίκ θέρετρο με λίγα δωμάτια στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια.

Πώς θα μοιάζουν τα boutique ξενοδοχεία στο μέλλον;_1
© The Courts/ Instagram

Αυτό που κάνει αυτό το μικρό θέρετρο να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι το τένις βρίσκεται στο επίκεντρο – κυριολεκτικά και μεταφορικά. Τα δωμάτια βρίσκονται γύρω από τέσσερα γήπεδα τένις, καθώς και μια μικρή πισίνα. Το κατάλυμα δίνει έτσι έναν καλό λόγο σε ομάδες φίλων για να συγκεντρωθούν και να διασκεδάσουν παρέα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Airbnb Cockhouse

Ο ιδιοκτήτης του προτίμησε να μην το «λανσάρει» ως ένα απλό-όμορφο τουριστικό κατάλυμα, αλλά να κινήσει το ενδιαφέρον του κόσμου μέσα από το μαγείρεμα.

Το σημείο είναι γεμάτο με κάθε είδους συσκευή που χρειάζεται κάποιος για να δοκιμάσει την καλύτερη (ή πιο περίπλοκη) συνταγή.

Η εξίσωση που φαίνεται να λειτουργεί εδώ είναι ο έξυπνος σχεδιασμός σε συνδυασμό με ένα κοινό ενδιαφέρον ή δραστηριότητα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια εποχή «υπερ-εξειδίκευσης» και μικρών boutique καταλυμάτων που θα εξυπηρετούν ένα πολύ συγκεκριμένο και παθιασμένο κοινό.

Με την ανάπτυξη της τρισδιάστατης εκτύπωσης κατοικιών, αυτές οι εξελίξεις θα γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέρουσες. Αν προσθέσουμε σε αυτό τα ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά της εξ ‘αποστάσεως εργασίας, μπορούμε να δούμε μια νέα τάση να διαμορφώνεται.

Επίσης, τέτοιου είδους καταλύματα δεν θα χρειάζονται τεράστια επενδυτικά σύνολα για να υλοποιηθούν. Οπως συνέβαινε με τα πρώτα boutique ξενοδοχεία, αυτές οι ιδιαίτερες μονάδες μπορούν να καλύψουν το κόσμος τους και να αποφέρουν κέρδη αρκετά γρήγορα.

Μετά την πανδημία, αυτά τα θέρετρα θα μπορούσαν να αλλάξουν για πάντα τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν τα μικρά τουριστικά γκρουπ.

με πληροφορίες από Skift


Διαβάστε επίσης

Οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι συρρέουν σε εξωτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς

Όλα όσα μάθαμε από τα γεγονότα των φυσικών καταστροφών του 2021

Τα 10 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο

Οι 10 τάσεις στους προορισμούς κρουαζιέρας για το καλοκαίρι 

Η Κίνα εγκαινιάζει το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο

 

 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More