Για αυτές τις χώρες ανοίγει ο ελληνικός τουρισμός στις 15 Μαΐου
Photo Credits: Gaetano Cessati/ Unsplash

Για αυτές τις χώρες ανοίγει ο ελληνικός τουρισμός στις 15 Μαΐου

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Δεκατρείς ακόμη χώρες προστίθενται στη λίστα με τα κράτη απ’ όπου οι ταξιδιώτες θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα από τις 15 Μαΐου χωρίς την υποχρεωτική 7ήμερη καραντίνα.

Έτσι από το Σάββατο 15 Μαΐου στη χώρα μας θα μπορούν να έρχονται τουρίστες από συνολικά 52 κράτη χωρίς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχει επιβάλει η Ελλάδα για τις αφίξεις από το εξωτερικό.

Οι 52 χώρες

Συγκεκριμένα, οι τουρίστες από τον Καναδά, τη Βόρεια Μακεδονία, την Ουκρανία, την Κίνα, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ, τη Λευκορωσία, το Μπαχρέιν, καθώς και από τις 4 χώρες που είναι ενταγμένες στη ζώνη Σένγκεν αλλά είναι εκτός Ε.Ε., δηλαδή, την Ελβετία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και το Λιχτενστάιν θα μπορούν να ταξιδεύουν στη χώρα μας χωρίς περιορισμούς: εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ή στην περίπτωση ολοκλήρωσης του εμβολιασμού για κορωνοϊό COVID-19 και προσκόμισης από αυτούς πιστοποιητικού εμβολιασμού, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα έγινε άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους κατοίκους από:

  • την Αυστραλία
  • τη Νέα Ζηλανδία
  • τη Ρωσία
  • τη Νότια Κορέα
  • την Ταϊλάνδη
  • τη Ρουάντα και τη Σιγκαπούρη

Από τη Δευτέρα 16 Απριλίου έχει γίνει άρση της καραντίνας για τις 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για 5 ακόμη χώρες. Συγκεκριμένα για:

Οι όροι

Σε κάθε περίπτωση είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form στην ηλεκτρονική διεύθυνση travel.gov.gr, από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα. Επίσης είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF και για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και αναχωρούν από τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Κατά την είσοδό τους στη Ελλάδα οι επισκέπτες θα υποβάλλονται σε στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους βάσει του PLF και σύμφωνα με τον αλγόριθμο EVA που έχει αναπτυχθεί με στόχο το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού.

Πηγή: Εύα Οικονομάκη-Real.gr

Διαβάστε επίσης

Οι πιο δύσκολες και εύκολες γλώσσες στον κόσμο – Ποια είναι η θέση των ελληνικών;

Τα 10 καλύτερα ντοκιμαντέρ που μπορείτε να δείτε στο Netflix

Τα παλαιότερα καφέ του κόσμου

Αυτές είναι οι 25 πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο

Τα 15 καλύτερα ταξιδιωτικά βιβλία όλων των εποχών

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More