Εξαιρούνται οι Ευρωπαίοι φοιτητές από τους αμερικανικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς
Photo Credits: Shutterstock

Εξαιρούνται οι Ευρωπαίοι φοιτητές από τους αμερικανικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Την εξαίρεση των Ευρωπαίων φοιτητών από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ανακοίνωσε την Πέμπτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, στην εξαίρεση θα προστεθούν οικιακοί βοηθοί (au pairs), αλλά και συγγενείς των φοιτητών, οι οποίοι διαθέτουν αμερικανική βίζα.

Οι αποφάσεις αποτελούν μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης Τραμπ να ανοίξει και πάλι σταδιακά τις διεθνείς μετακινήσεις, μετά από μήνες αυστηρών περιορισμών που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απαγόρευσε τις αφίξεις από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τον Μάρτιο.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν ξεκινήσει να «χαλαρώνουν» τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, χωρίς όμως να επιτρέπουν ακόμα αφίξεις Αμερικανών πολιτών, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έρχεται λίγες μέρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να βάλει «φρένο» στα σχέδια που ήθελαν δεκάδες χιλιάδες ξένους φοιτητές να αναγκάζονται να φύγουν από τις ΗΠΑ, σε περίπτωση που τα μαθήματα τους μεταφέρονταν στο διαδίκτυο εξ’ ολοκλήρου. Η αλλαγή πολιτικής ήρθε μετά από τις νομικές αμφισβητήσεις που προέταξαν μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας και τις έντονες πιέσεις μεγάλων εταιρειών.

Κίνα, Βραζιλία και Ιραν βρίσκονται επίσης στη λίστα με τις χώρες που οι ΗΠΑ έχει επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αλλά φοιτητές από τις συγκεκριμένες χώρες δεν συμπεριλήφθηκαν στις εξαιρέσεις που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε, επίσης, ότι σύζυγοι και παιδιά ορισμένων ξένων εργαζόμενων μπορούν να συμπεριληφθούν στις εξαιρέσεις και ειδικότερα σύζυγοι των εργαζόμενων με βίζες τύπου H-1B.

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More