Πώς να αναγνωρίσετε και να αποτρέψετε τις απάτες στην Airbnb
Photo Credits: Stock Catalog/Flickr

Πώς να αναγνωρίσετε και να αποτρέψετε τις απάτες στην Airbnb

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Στον κόσμο των ταξιδιωτικών εμπειριών εισέρχεται και η Booking.com με «Δούρειο Ιππο» τη Viator, η Ζάκυνθος στην κορυφή των προτιμήσεων των Βρετανών τουριστών και ένας οδηγός αναγνώρισης των περισσότερων ειδών απάτης στην Airbnb. Αυτά είναι τα νέα από τον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

H Ζάκυνθος στην κορυφή των προτιμήσεων για τους Βρετανούς

Τα δεδομένα του ιστότοπου Tripadvisor δείχνουν ότι ο αριθμός ταξιδιωτών που αναζητούν για ενοικιάσεις διακοπών στη Βρετανία έχει αυξηθεί κατά 384% σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου με την περιοχή Torquay να σημειώνει την μεγαλύτερη αύξηση από έτος σε έτος.

Σχετικά με τα ταξίδια του εξωτερικού, η Ζάκυνθος αποτελεί την πρώτη επιλογή για τους Βρετανούς που θέλουν να πραγματοποιήσουν πιο μακρινές αποδράσεις.

Ταξιδιωτικές εμπειρίες στο επίκεντρο συνεργασίας Booking.com και Viator 

H εταιρεία Viator, κορυφαία στον χώρο των εμπειριών, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Booking.com, με σκοπό να φέρει τα χιλιάδες αξιοθέατα, περιηγήσεις και δραστηριότητες στην πλατφόρμα online κρατήσεων.

Η συνεργασία θα ξεκινήσει με βασικούς προορισμούς στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, με επιπλέον τοποθεσίες να ανακοινώνονται τους επόμενους μήνες.

«Οι εμπειρίες αποτελούν ένα αξέχαστο κομμάτι κάθε ταξιδιού και είμαστε στην ευχάριστη θέση -ιδίως τώρα με την δυναμική επιστροφή του τουρισμού- να προσφέρουμε περισσότερες από αυτές στους χρήστες της Booking.com», δήλωσε η Sarah Dines, αντιπρόεδρος της επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Viator.

Η Airbnb ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει έμπρακτα Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες

Για τα επόμενα οκτώ χρόνια, το πρόγραμμα “Athlete Travel Grants”, της Airbnb θα προσφέρει έως και σε 500 αθλητές ετήσια πίστωση 2.000 δολαρίων για χρήση σε ταξίδια που συνδέονται με επαγγελματικά ταξίδια.

Ο Kristy Coventry, πρόεδρος της επιτροπής Αθλητών της IOC Athlete Commission δήλωσε: «Οι αθλητές είναι η καρδιά του Ολυμπιακού Κινήματος, έτσι συνεργαζόμαστε με όλους τους ενδιαφερόμενους με σκοπό να τους στηρίξουμε σε κάθε στάδιο της καριέρας τους… Είμαστε πολύ περήφανοι που μαζί με την Airbnb έχουμε αναπτύξει το πρόγραμμα Olympian and Paraympian experience και τώρα το Travel Grants. Μέσω αυτών των δύο πρωτοβουλιών, οι αθλητές έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν άμεσα από τη συνεργασία μας».

Πώς να αναγνωρίσετε και να αποτρέψετε τις απάτες στην Airbnb

Καθώς ο τουρισμός ανοίγει για άλλη μια φορά, οι πλειοψηφία των ταξιδιωτών είναι έτοιμη για αποδράσεις. Όποια και αν είναι η επιλογή σας, η πλατφόρμα της Airbnb παρέχει πληθώρα επιλογών από γραφικά καταλύματα σε χωριά μέχρι πολυτελείς βίλες σε μεγαλουπόλεις.

Ωστόσο όσο διάσημη είναι η πλατφόρμα για τους τουρίστες τόσο είναι και για επίδοξους απατεώνες. Οι απάτες συμπεριλαμβάνουν φωτογραφίες που δεν έχουν καμία σχέση με το πραγματικό διαμέρισμα μέχρι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Ευτυχώς, η εταιρεία παρουσίασε μια ενημέρωση ασφαλείας και εγγύησης επισκεπτών για να περιορίσει τις πιθανότητες απάτης από την πλατφόρμα της.

Όμως με πάνω από 7 εκατομμύρια καταχωρίσεις … κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Διαβάστε στο άρθρο του Readers Digest, τους συχνότερους τρόπους απάτης αλλά και πως να τους αντιμετωπίσετε.

H Ολλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων επιβάλλει πρόστιμο στην Booking.com για καθυστέρηση στην αναφορά παραβίασης δεδομένων

Η ΟΑΠΔ επέβαλε πρόστιμο 475.000 ευρώ στην Booking.com, λόγω καθυστέρησης της εταιρείας να αναφέρει παραβίαση δεδομένων.

Το 2018, οι εγκληματίες μέσω τηλεφωνικής απάτης έλαβαν τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 4.000 πελατών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και τα στοιχεία πιστωτικών καρτών, περίπου 300 ατόμων.

Η Booking.com ενημερώθηκε για την παραβίαση δεδομένων στις 13 Ιανουαρίου του 2019, αλλά δεν ανέφερε το περιστατικό στην ΟΑΠΔ έως τις 7 Φεβρουαρίου 2020, δηλαδή 22 μέρες αργότερα. Να σημειωθεί ότι οι παραβιάσεις δεδομένων πρέπει να αναφέρονται εντός 72 ωρών.

Η εταιρεία επίσης έλαβε άλλα μέτρα για τον περιορισμό ζημιών, όπως προσφορά αποζημίωσης  για τυχόν απώλειες.

Οτάβα: Νέοι περιορισμοί για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Οτάβα θέλουν να βάλουν τέλος σε προβλήματα όπως θόρυβο, σκουπίδια, ακόμη και βία που προκαλούνται από τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις.

Το νέο σύστημα αδειών αποφασίζεται από τον Νοέμβριο, όπου περισσότερα από 60 άτομα ζήτησαν τον περιορισμό ενοικιάσεων σε πρωτογενείς κατοικίες, περιορίζοντας την δυνατότητα των ιδιοκτητών να κερδίζουν χρήματα από ακίνητα τα οποία δεν επιβλέπουν.

5 τεχνολογικά trends που θα κυριαρχήσουν σε ξενοδοχεία και βραχυχρόνιες μισθώσεις

Η Operto Guest Technologies, κορυφαίος πάροχος έξυπνων συσκευών και τεχνολογίας για τις παγκόσμιες ξενοδοχειακές και βραχυπρόθεσμες βιομηχανίες ενοικίασης, πραγματοποίησε έρευνα σε περισσότερους από 200 παρόχους φιλοξενίας για το Whitepaper: The State of Tech-Enabled Stays from 2021-2023.

Η έκθεση επισημαίνει πέντε σαφείς τάσεις που διαμορφώνουν την τεχνολογία φιλοξενίας:

–   Tο 86% των ξενοδόχων και των βραχυπρόθεσμων παρόχων ενοικίασης χαρακτηρίζουν τον αυτοματισμό των επιχειρήσεων ως κορυφαία προτεραιότητα

–   Το 76% των ξενοδόχων σκοπεύουν να μειώσουν σημαντικά το προσωπικό της ρεσεψιόν τους επόμενους 12 μήνες – η τεχνολογία ανακαλύπτει εκ νέου τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου

–   34% σχεδιάζει να επενδύσει 11-25% περισσότερο στην αυτοματοποιημένη τεχνολογία τα επόμενα δύο χρόνια

–   Οι μισοί από τους ερωτηθέντες, δήλωσαν ότι οι επισκέπτες είτε περιμένουν είτε προτιμούν ένα αυτοματοποιημένο, χωρίς επαφή check-in

–   Το 48% είπε ότι οι επισκέπτες αναμένουν παροχές όπως πρόσβαση στα δωμάτια χωρίς κάρτα

Η Αirbnb γιορτάζει την ημέρα του βιβλίου με καταλύματα… από μια άλλη εποχή

Η Airbnb γιόρτασε την Παγκόσμια ημέρα βιβλίου με διαμονές λογοτεχνικής έμπνευσης. Η εταιρεία βραχυχρόνιων ενοικιάσεων έδωσε τη δυνατότητα στους βιβλιοφάγους χρήστες της, να μείνουν σε καταλύματα τα οποία θα συνδυάζουν το στοιχείο του «wonderlust» με την αγαπημένη τους δραστηριότητα, το διάβασμα.… Στο αφιέρωμα, πρωταγωνιστεί και η βιβλιοθήκη ενός έλληνα host, του Χρήστου Μωρίκη με μία ομολογουμένως πολύ εντυπωσιακή βιβλιοθήκη εκατοντάδων ιδιαίτερων αναγνωσμάτων!


Διαβάστε επίσης

Τα 10 καλύτερα ντοκιμαντέρ που μπορείτε να δείτε στο Netflix

Τα παλαιότερα καφέ του κόσμου

Αυτές είναι οι 25 πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο

Τα 15 καλύτερα ταξιδιωτικά βιβλία όλων των εποχών

Τα 9 καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να βγει κάποιος στη σύνταξη

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More