Οι Βρετανοί σχεδιάζουν διακοπές το φθινόπωρο – Στους δημοφιλέστερους προορισμούς η Ελλάδα
Photo Credits: Theodoris Katis/ Unsplash

Οι Βρετανοί σχεδιάζουν διακοπές το φθινόπωρο – Στους δημοφιλέστερους προορισμούς η Ελλάδα

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Οι Βρετανοί αναβάλλουν όλο και περισσότερο τις καλοκαιρινές τους διακοπές και κάνουν κρατήσεις για το φθινόπωρο, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τα διεθνή ταξίδια.

Η Thomas Cook ανέφερε ότι οι φθινοπωρινές κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 50%, ενώ η ταξιδιωτική εταιρεία Kuoni ότι οι πελάτες κάνουν πλέον «κρατήσεις για τον Οκτώβριο».

Σύμφωνα με την Thomas Cook, η Ελλάδα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για ταξιδιωτικές αποδράσεις το φθινόπωρο, με τη Ρόδο να είναι το νησί με τη μεγαλύτερη ζήτηση και την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο να ακολουθούν.

Τα ταξίδια στο εξωτερικό αναμένεται να ξαναρχίσουν από τις 17 Μαΐου στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο του οδικού χάρτη εξόδου από το lockdown.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η επανέναρξη των ταξιδιών αναψυχής θα υλοποιηθεί με ένα σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» που θα κατηγοριοποιεί τις χώρες σε «πράσινη», «πορτοκαλί» ή «κόκκινη» κατηγορία, με βάση τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν.

Ωστόσο, ο κατάλογος των χωρών στις οποίες μπορούν να ταξιδέψουν οι Βρετανοί δεν θα γίνει γνωστός έως τις 17 Μαΐου, ενώ αργότερα θα μπορούσε να αναθεωρηθεί.

Βρετανοι τουριστες στη Μυκονο
Σύμφωνα με την Thomas Cook, η Ελλάδα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για ταξιδιωτικές αποδράσεις το φθινόπωρο. © Shutterstock

Αυτή η αβεβαιότητα έχει προκαλέσει αύξηση των κρατήσεων για διακοπές το φθινόπωρο, με τα ταξίδια για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο να αντιπροσωπεύουν το 30% των ενεργών κρατήσεων της Thomas Cook για το 2021.

«Ξεκάθαρη προτίμηση»

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι υπάρχει «ξεκάθαρη προτίμηση για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο σε σύγκριση με αυτό που συνήθως περιμένουμε».

Ανέφερε επίσης ότι πολλοί έχουν κάνει κρατήσεις για διακοπές στο εσωτερικό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και ψάχνουν για μια «εβδομάδα στο Μεσογειακό ήλιο» αργότερα μέσα στο έτος.

Τα Κανάρια Νησιά, ένας προορισμός δημοφιλής για τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός μετά την Ελλάδα.

Η Kuoni δεν κοινοποίησε τα στοιχεία κρατήσεων, όμως είπε ότι η πλειονότητα των πωλήσεων για το 2021 αφορά την περίοδο μετά τον Οκτώβριο. Πρόσθεσε ότι οι πελάτες «εξοικονομούσαν και αναβαθμίζονται» με χειμερινά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

«Εχουμε συνομιλήσει με πολλούς πελάτες που έχουν χάσει κάθε ελπίδα να ξεφύγουν το καλοκαίρι και περιμένουν μέχρι τον Οκτώβριο», τονίζει η εταιρεία.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι οι Μαλδίβες και η Καραϊβική.

Και άλλες ταξιδιωτικές εταιρείες βλέπουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτήν την τάση στις αναζητήσεις των ιστοσελίδων τους.

Η British Airways Holidays ανέφερε ότι υπήρξε μεγάλη ζήτηση για διακοπές στο εξωτερικό και μια αύξηση στις αναζητήσεις για ταξίδια σε μακρινούς παραλιακούς προορισμούς το φθινόπωρο.

Οι αναζητήσεις για διακοπές τον Δεκέμβριο σημείωσαν επίσης «αξιοσημείωτη αύξηση», με τη Νέα Υόρκη να αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλής.

Εν τω μεταξύ, η ιστοσελίδα ταξιδιωτικών προσφορών Travelzoo προβλέπει ότι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα είναι οι «μεγάλοι μήνες για τα ταξίδια».

Μια έρευνα σε 2.000 μέλη της την περασμένη εβδομάδα διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία υποστήριξε ότι σκοπεύει να κάνει ένα ταξίδι τη συγκεκριμένη περίοδο.

με πληροφορίες από BBC


Διαβάστε επίσης

Τα 10 καλύτερα ντοκιμαντέρ που μπορείτε να δείτε στο Netflix

Τα παλαιότερα καφέ του κόσμου

Αυτές είναι οι 25 πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο

Τα 15 καλύτερα ταξιδιωτικά βιβλία όλων των εποχών

Τα 9 καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να βγει κάποιος στη σύνταξη

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More