«Είναι σαν να πετάς»: η πρώτη αιωρούμενη, διάφανη πισίνα στον κόσμο
Photo Credits: Embassy Gardens

«Είναι σαν να πετάς»: η πρώτη αιωρούμενη, διάφανη πισίνα στον κόσμο

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Για πολλούς, το να βρεθούν σε ένα διάφανο κουτί που βρίσκεται σε ύψος 35 μέτρων πάνω από τους δρόμους του Λονδίνου μοιάζει με εφιάλτης. Για άλλους, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

Ονομάζεται Sky Pool και είναι μια διαφανής πισίνα μήκους 25 μέτρων, τοποθετημένη ανάμεσα σε δύο κατοικημένους ουρανοξύστες 10 ορόφων στη γειτονικά Nine Elms του νοτιοδυτικού Λονδίνου – και είναι ανοιχτή μόνο στους τυχερούς κατοίκους του συγκροτήματος διαμερισμάτων.

Είναι η μεγαλύτερη ακρυλική δομή πισίνας στον κόσμο και το πρώτο εκθεσιακό έργο της κοινοπραξίας ανάμεσα στις εταιρείες EcoWorld και Ballymore, για τη δημιουργία του συγκροτήματος Embassy Gardens, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης μπαρ, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα.

H πρώτη αιωρούμενη, διάφανη πισίνα στον κόσμο
Η πισίνα τοποθετημένη ανάμεσα σε δύο κατοικημένους ουρανοξύστες 10 ορόφων στη γειτονικά Nine Elms του νοτιοδυτικού Λονδίνου. © Embassy Gardens

Δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ και κοντά στη νότια όχθη του Τάμεση, οι λουόμενοι θα μπορούν να απολαύσουν τη θέα του ορίζοντα του Λονδίνου, καθώς και το «Μάτι του Λονδίνου» και το Ουέστμινστερ.

Η πισίνα κατασκευάστηκε στο Κολοράντο και «ταξίδεψε» 8000 χιλιόμετρα για να φτάσει στο νέο της «σπίτι». Εχει βάθος περίπου 3 μέτρων και μόνο το νερό αναμένεται να ζυγίζει περίπου 375 τόνους.

Η πισίνα κατασκευάστηκε από τους αρχιτέκτονες της Arup Associates, μηχανικούς της κατασκευαστικής εταιρείας Eckersley O’Callaghan και σχεδιαστές ενυδρείων της εταιρείας Reynolds. Αυτή δεν είναι η πρώτη μεγάλη αρχιτεκτονική πρόκληση για την Arup Associates, αφού ένα από τα σημαντικότερα έργα της είναι η Οπερα του Σίδνεϊ.

H πρώτη αιωρούμενη, διάφανη πισίνα στον κόσμο
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ακρυλική δομή πισίνας στον κόσμο. © Embassy Gardens

Η πισίνα πέρασε από αρκετές δοκιμές αντοχής στο εργοστάσιο της Reynolds πριν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συνέχεια, ανυψώθηκε στη θέση του από έναν κινητό γερανό 750 τόνων, υποστηριζόμενο από έναν γερανό 50 τόνων.

«Η ανύψωση ήταν μια διαδικασία που απαιτούσε ακρίβεια, καθώς υπήρχε περιθώριο μόλις 30 εκατοστών κατά την εγκατάσταση της πισίνας στο χαλύβδινο πλαίσιο της», αναφέρει η εταιρεία Bellymore.

«Οι διαστάσεις της πισίνας αποφασίστηκαν μετά από μια σειρά τεχνικών σχεδίων και αναλύσεων», αναφέρει η ιστοσελίδα του Embassy Gardens.

Με πλευρές πάχους 200 χιλιοστών, η ακρυλική πισίνα θα έχει μήκος 14 μέτρων και θα λειτουργεί ως «γέφυρα» ανάμεσα στους δύο ουρανοξύστες, με σκαλοπάτια και συστήματα φιλτραρίσματος και στις δύο άκρες του και πέντε επιλογές φωτισμού.

Οι κάτοικοι θα μπορούν – κυριολεκτικά – να βουτήξουν από τη μία πλευρά και να επισκεφτούν τους γείτονες τους.

H πρώτη αιωρούμενη, διάφανη πισίνα στον κόσμο
Οι κάτοικοι θα μπορούν – κυριολεκτικά – να βουτήξουν από τη μία πλευρά και να επισκεφτούν τους γείτονες τους. © Embassy Gardens

«Όταν κολυμπήσετε, μπορείτε να κοιτάξετε προς τα κάτω. Θα είναι σαν να πετάτε», λέει ο Μπράιαν Εκέρσλεϊ, διευθυντής του Eckersley O’Callaghan.

Υπάρχουν 2.000 κατοικίες στο Embassy Gardens, με τιμές που ξεκινούν από 1,4 εκατομμύρια δολάρια. Το Nine Elms είναι μια πρώην βιομηχανική περιοχή που μετατρέπεται σε μια «classy» γειτονιά, με 40 νέα συγκροτήματα και δύο νέους σταθμούς μετρό.

με πληροφορίες από CNN Travel 


Διαβάστε επίσης

Τα 10 καλύτερα ντοκιμαντέρ που μπορείτε να δείτε στο Netflix

Τα παλαιότερα καφέ του κόσμου

Αυτές είναι οι 25 πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο

Τα 15 καλύτερα ταξιδιωτικά βιβλία όλων των εποχών

Τα 9 καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να βγει κάποιος στη σύνταξη

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More