Γρ. Τάσιος στον Real Fm 97,8: «Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου κρατήσεις»

Γρ. Τάσιος στον Real Fm 97,8: «Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου κρατήσεις»

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που δημιουργούν για τον ξενοδοχειακό κλάδο και τον Ελληνικό τουρισμό γενικότερα τα κακά επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας περιόδου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στην εκπομπή των Στεφανίας Κασίμη και Γιώργου Ντουδεσκέα στον Real Fm 97,8.

Σε αντίθεση με την αντίστοιχη σεζόν πέρυσι – όταν υπήρχε τουλάχιστον ένα 30 με 40% προκρατήσεων από τη χειμερινή περίοδο και η τουριστική σεζόν ξεκίνησε τον Ιούλιο, χωρίς προβλήματα στη χώρα και με κάποιες περιοχές να έχουν πολλές αφίξεις – ο κλάδος είναι αυτή τη στιγμή σε μια πολύ πιο δύσκολη κατάσταση, ενώ «δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου κρατήσεις», με ελάχιστες εξαιρέσεις από την αγγλική αγορά και κάποια περσινά voucher.

Ο κ. Τάσιος υποστήριξε ότι όσο τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι στο «κόκκινο», δεν θα έρθουν τουρίστες στην Ελλάδα. «Τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν φέρει στο απόλυτο όριο το εθνικό σύστημα υγείας και όλους εμάς που είμαστε ενάμιση χρόνο σε αυτή τη διαδικασία».

Αυτά τα δεδομένα θα ορίσουν επί της ουσίας την εξέλιξη της σεζόν. «Να είμαστε υγιείς και ασφαλείς, μετά η χώρα θα φέρει κόσμο». Οι επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου αναμένουν ότι αυτό θα συμβεί από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Οσον αφορά στη χθεσινή ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για τον τερματισμό της υποχρεωτικής 7ήμερης καραντίνας για ανθρώπους που εισέρχονται στην Ελλάδα από κράτη μέλη της ΕΕ και ακόμη πέντε χώρες, ο πρόεδρος της ΠΟΞ χαρακτήρισε «τολμηρούς» τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, με βάση το δεδομένο ότι η χώρα είναι στο βαθύ κόκκινο.

Γρ. Τάσιος στον Real Fm 97,8
«Φέτος, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου κρατήσεις». © Shutterstock

«Είναι ένα πρώτο βήμα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου – το επόμενο βήμα είναι την 14η Μαΐου», τόνισε.

Σε σχέση με τη δήλωση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό, ο κ. Τάσιος υποστήριξε είναι ακόμη αρκετά νωρίς για αυτό το σενάριο. «Παρ ‘όλα αυτά και στις 10, 15 και 20 Ιουνίου να είμαστε έτοιμοι, η σεζόν δείχνει ξεκάθαρα ότι λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων πάει προς τα εκεί».

Παράλληλα, τόνισε ότι το Πάσχα η πλειοψηφία των ξενοδοχείων δεν θα ανοίξει, ακόμη και αν επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, αφού τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να ανοίξουν μόνο για τις τρεις ή τέσσερις ημέρες των διακοπών.

«Δεν υπάρχει πληρότητα μετά τις 4 Μαΐου, δεν υπάρχει λόγος οι επιχειρήσεις να ρισκάρουν ένα άνοιγμα».

Το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει αρκετά δημοσιεύματα στον διεθνή και ελληνικό τύπο σε σχέση με τα «Covid-free» Ελληνικά νησιά, οι κάτοικοι των οποίων εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα. «Η χώρα είναι ένας ενιαίος τουριστικός προορισμός, κακώς έχει βγει αυτός ο όρος του Covid-free νησιού, έγινε για άλλους λόγους και σωστά έγινε η προτεραιοποίηση του εμβολιασμού του πληθυσμού εκεί», τόνισε ο Γρηγόρης Τάσιος.

«Αν κάνουμε μια σύγκριση στατιστικών δεδομένων με βάση τον εμβολιασμό στη χώρα μας και χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ, φαίνεται ότι από τον Ιούλιο και μετά θα πηγαίνει καλύτερα και εφόσον έχουμε αυτή την ανοσία και στην Ελλάδα, θα αποκτήσει το λεγόμενο πράσινο χρώμα η χώρα και δεν θα υπάρχει θέμα Covid-free ή μη», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στη βραχυχρόνια μίσθωση, ανέφερε ότι λειτουργεί «χωρίς κανένα πλαίσιο». «Μπαίνουμε σε έναν αθέμιτο ανταγωνισμό χωρίς πρωτόκολλα και χωρίς καμία διαδικασία ελέγχου. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τη χώρα ψηλά, όπως το κάναμε και πέρυσι».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:


Διαβάστε επίσης

Τα 10 καλύτερα ντοκιμαντέρ που μπορείτε να δείτε στο Netflix

Τα παλαιότερα καφέ του κόσμου

Αυτές είναι οι 25 πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο

Τα 15 καλύτερα ταξιδιωτικά βιβλία όλων των εποχών

Τα 9 καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να βγει κάποιος στη σύνταξη

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More