Οι Μαλδίβες προσφέρουν… εμβόλια για να δελεάσουν τους τουρίστες
Photo Credits: Shutterstock

Οι Μαλδίβες προσφέρουν… εμβόλια για να δελεάσουν τους τουρίστες

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Οι Μαλδίβες σχεδιάζουν να προσφέρουν στους τουρίστες την ευκαιρία να εμβολιαστούν κατά την άφιξη τους στο πλαίσιο της προσπάθειας τους να επανεκκινήσουν την τουριστική τους βιομηχανία.

Ο υπουργός Τουρισμού του αρχιπελάγους, Αμπντούλα Μαουζούμ, ανακοίνωσε ότι αυτή η κίνηση θα είναι το βασικό σημείο της τουριστικής εκστρατείας με τίτλο «3V» – Visit, Vaccinate, Vacation – η  οποία καλεί τους ταξιδιώτες να «επισκεφτούν τις Μαλδίβες, να εμβολιαστούν και να απολαύσουν τις διακοπές τους».

«Η κύρια ιδέα του ανοίγματος του τουρισμού είναι να παρέχεται ασφάλεια με ελάχιστη ταλαιπωρία», ανέφερε ο Μαουζούμ. «Ετσι, όταν η χώρα εμβολιαστεί, τότε θα προχωρήσουμε στον “3V” τουρισμό».

Σύμφωνα με τον Μαουζούμ, η τουριστική βιομηχανία της χώρας έχει μέχρι στιγμής εμβολιάσει το 90% των εργαζομένων «πρώτης γραμμής» και τουλάχιστον το ήμισυ του συνολικού πληθυσμού του έθνους έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση κάποιου εμβολίου κατά του Covid-19.

Ενώ υπάρχουν αρκετές χώρες που έχουν αρχίσει να επιτρέπουν την είσοδο στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, οι Μαλδίβες γίνονται ο πρώτος προορισμός που ανακοινώνει επίσημα την πρόθεση του να προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να κάνουν εμβόλιο.

Οι Μαλδίβες προσφέρουν… εμβόλια για να δελεάσουν τους τουρίστες
«Η κύρια ιδέα του ανοίγματος του τουρισμού είναι να παρέχεται ασφάλεια με ελάχιστη ταλαιπωρία». © Shutterstock

Όμως, κάτι παρόμοιο φαίνεται να συμβαίνει – ανεπίσημα – και σε άλλες περιοχές. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν εξελιχθεί σε πρωτεύον κέντρο «εμβολιαστικού τουρισμού» για όσους φυσικά διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους.

Ντουμπάι και Αμπου Ντάμπι δεν προφταίνουν να εμβολιάσουν τους ισχυρούς και έχοντες. Γνώστης της κατάστασης αναφέρει ότι συνήθως οι «τουρίστες των εμβολίων» φτάνουν στα Εμιράτα με ιδιωτικά τζετ και μένουν στα πολυτελέστερα ξενοδοχεία.

Στόχος του προγράμματος στις Μαλδίβες είναι να προσφέρει έναν «πιο εύκολο» τρόπο στους ανθρώπους για να κάνουν διακοπές στο νησιωτικό έθνος, το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, με το 67% του ΑΕΠ του να προέρχεται από την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Ο Μαουζούμ δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για το νέο πρόγραμμα εμβολιασμού των τουριστών, αφού – όπως τόνισε – προτεραιότητα της χώρας είναι να διασφαλίσει ότι οι ντόπιοι θα λάβουν και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «πολύ σύντομα» το έθνος θα ανακοινώσει την έναρξη ταξιδιών χωρίς περιορισμούς για επισκέπτες που έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως.

Πρόκειται για μια από τις πολλές προσπάθειες της περιοχής να δελεάσει τους επισκέπτες να επιστρέψουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τον Σεπτέμβριο, οι Μαλδίβες ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για τη δημιουργία του «Maldives Border Miles», ενός προγράμματος ανταμοιβής που θα επιβραβεύει τους ταξιδιώτες για τις συχνές επισκέψεις τους στο εξωτικό σύμπλεγμα νησιών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου.

Κάθε ταξίδι στις Μαλδίβες αποφέρει τουριστικούς πόντους, οι οποίοι εξαργυρώνονται με «αποκλειστικές παροχές» και «προνόμια», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του προγράμματος.

Παράλληλα, όποιος τουρίστας επισκέπτεται τον προορισμό σε «ειδικές περιστάσεις» λαμβάνει επιπλέον πόντους. Οι μεγαλύτερες διαμονές θα αποφέρουν περισσότερους πόντους. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες «πιστότητας»: Aida (χάλκινο επίπεδο), Antara (ασημένιο επίπεδο) και Abaarana (χρυσό επίπεδο).

με πληροφορίες από Independent, Conde Nast Traveler


Διαβάστε επίσης

Τα 9 καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να βγει κάποιος στη σύνταξη

Οι 7 πιο όμορφες «μονόχρωμες» πόλεις στον κόσμο

Πόσο κοστίζει η ευτυχία σε κάθε χώρα του κόσμου;

«Μια πίτα μα τι πίτα»: 16 λαχταριστές πίτες από όλο τον κόσμο

Αυτές είναι οι 11 πιο ζεστές περιοχές στον κόσμο

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More