Τουρισμός πολυτελείας: ο αντίκτυπος της πανδημίας και οι καινούργιες τάσεις

Τουρισμός πολυτελείας: ο αντίκτυπος της πανδημίας και οι καινούργιες τάσεις

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

H Ενωση Γερμανικών Ξενοδοχείων στρέφεται εναντίον της Booking.com, οι νέες τάσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει ο τουρισμός πολυτελείας και πώς μπορούν οι ξενοδόχοι να νικήσουν τον πόλεμο κρατήσεων έναντι στην Airbnb; Αυτά είναι τα σημαντικότερα νέα από τον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Γερμανία: 2.000 ξενοδοχεία εναντίον της Booking.com

H Ενωση Γερμανικών Ξενοδοχείων (ΕΓΞ) δεσμεύεται να βοηθήσει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, έναντι της Booking.com. Από το 2004, η εταιρεία, είχε εφαρμόσει ρήτρες με τις οποίες απαγόρευσε στα συνδεδεμένα ξενοδοχεία να προσφέρουν δωμάτια με χαμηλότερες τιμές μέσω οποιουδήποτε άλλου καναλιού. Με αυτόν τον τρόπο η Booking προστατευόταν από τον ανταγωνισμό, εισπράττοντας προμήθειες κρατήσεων έως και 50% της τιμής από τους ξενοδόχους.

Με τους ξενοδόχους να έχουν πληγεί σοβαρά από τις ρήτρες, η γερμανική ξενοδοχειακή ένωση υποστηρίζει τους επιχειρηματίες που βρίσκονται πίσω από την πρωτοβουλία «daBeisein», με σκοπό την επιβολή αξίωσης αποζημίωσης μέσω δικαστηρίου.

«Μετά από αρκετούς μήνες εποικοδομητικών διαπραγματεύσεων, η Booking αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις, μηνύοντας αυθαίρετα 66 ξενοδοχεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, για “αρνητικό προσδιορισμό της ευθύνης της”. Αυτό αναγκάζει τα 2000 ξενοδοχεία να υποβάλλουν αγωγή στο περιφερειακό δικαστήριο του Βερολίνου», δήλωσε ο Otto Linder, πρόεδρος της ΕΓΞ.

Expedia: νέο εργαλείο ενημέρωσης πολιτικής κορωνοϊού σε διαφορετικές χώρες 

Με όλο και περισσότερους ανθρώπους να εμβολιάζονται, η σκέψη για ταξίδια είναι αναπόφευκτη. Παρόλα αυτά, οι περιορισμοί σχετικά με τον κορωνοϊό διαφέρουν ανά περιοχή με αποτέλεσμα το τοπίο για τους ταξιδιώτες να παραμένει θολό. Με γνώμονα το παραπάνω, η Expedia δημιούργησε ένα νέο εργαλείο με σκοπό την ομαλή μετακίνηση και διαμονή την περίοδο της πανδημίας.

Καταχωρώντας τα αεροδρόμια άφιξης και αναχώρησης και τις ημερομηνίες ταξιδιού, ο επίδοξος ταξιδιώτης μπορεί να ενημερωθεί εάν ισχύουν περιορισμοί, ποια είναι η πολιτική καραντίνας και μάσκας και αν πρέπει να κατέχει απόδειξη αρνητικού τεστ Covid-19.

Τουρισμός πολυτελείας: ο αντίκτυπος της πανδημίας και οι καινούργιες τάσεις

Μελέτη δείχνει ότι το 63,2% όλων των πρακτορείων είδε τον όγκο των πωλήσεων να μειώνεται κατά 80% το 2020 σε σύγκριση με το 2019. Παράλληλα, το 84,3% των ταξιδιωτικών γραφείων πολυτέλειας ανέφεραν λιγότερους από 1.100 πελάτες το χρόνο, ενώ πάνω από 50% είδαν πτώση περίπου 300 πελατών στις βάσεις τους.

Όσον αφορά την επίδραση της πανδημίας στην εργατική απασχόληση γραφείων πολυτελείας, το 37% έπρεπε να μειώσει το προσωπικό μεταξύ 1 και 6 μελών, το 10% μεταξύ 6 και 10 ατόμων ενώ το 36% διατήρησε το εργατικό δυναμικό του και μόλις το  5% ανέφερε καινούργιες προσλήψεις.

Σχετικά με τις τάσεις για το 2021 στον τουρισμό πολυτελείας:

– 63% των πρακτορείων, πιστεύουν ότι οι πελάτες θα ξοδέψουν λιγότερο χρόνο προγραμματισμού πριν από κάποιο ταξίδι τους

– οι περισσότεροι (78,9%) πιστεύουν ότι οι ταξιδιώτες θα απαιτήσουν περισσότερες υπηρεσίες από τα ταξιδιωτικά γραφεία στο μέλλον από ό, τι πριν από την πανδημία

– όσον αφορά τον ρόλο της τεχνολογίας, το 73% πιστεύει ότι η τεχνολογία θα είναι πιο σημαντική από ότι στο παρελθόν και το 10% συμφωνεί ότι η τεχνολογία θα βελτιώσει την απόδοση των ταξιδιωτικών γραφείων

– οι αποδράσεις αναμένεται να είναι πιο δαπανηρές από το παρελθόν

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πόσο θα κόστιζε το σπίτι σου στην πλατφόρμα της Airbnb; Το «What My Place Worth», σου δίνει την απάντηση

Οι υποψήφιοι  οικοδεσπότες μπορούν να μάθουν με ακρίβεια τι κέρδη θα μπορούσαν να έχουν σε μηνιαία βάση, εάν νοίκιαζαν το χώρο τους στην Airbnb.

To εργαλείο «What My Place Worth» (κάνετε scroll στο μέσο της σελίδας), υπολογίζει το εκτιμώμενο εισόδημα του σπιτιού σας, με βάση την τοποθεσία του, τον τύπο της καταχώρησης και το μέγεθος του χώρου, καθώς και τον συνυπολογισμό προηγούμενων δεδομένων κρατήσεων της Airbnb στην περιοχή.

Με αυτόν τον τρόπο, ο ιστότοπος ελπίζει ότι μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερους ιδιοκτήτες να εγγραφούν στην πλατφόρμα καθώς η ζήτηση από τους ταξιδιώτες  αυξάνεται όλο και περισσότερο, με την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Airbnb
© Airbnb

Γνώμη: μπορούν τα direct bookings να… εκτοπίσουν τα ΟΤΑs

To κείμενο «Will Hotel Direct Bookings Kill OTAs for Good?», της Ines Barreiros, Digital Marketing Manager της Guest Centric, διαπραγματεύεται το κατά πόσο η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο κρατήσεων που χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία.

Μπορεί κανείς άραγε να αμφισβητήσει την υπεροχή της Expedia και της Booking;

Γνώμη: πώς μπορούν οι ξενοδόχοι να νικήσουν τον πόλεμο κρατήσεων έναντι στην Airbnb;

O «πόλεμος κρατήσεων» μεταξύ ξενοδοχείων και βραχυχρόνιων μισθώσεων συνεχίζεται με πλατφόρμες όπως η Airbnb να κερδίζει την μάχη για το 2020. Με την ΑΔΠ της startup να υπερβαίνει τα 120 δισεκατομμύρια δολάρια (υψηλότερη από Marriott, Hilton, IHG, Wyndham, Choice, Hyatt και Accor συνδυαστικά) υπάρχουν ακόμα ελπίδες για επικράτηση των ξενοδόχων στη μετά-κορωνοϊού εποχή;

Διαβάστε το άρθρο του Marx Stankov «How can hoteliers win the booking war with Airbnb?».

ΗΠΑ: ενοικιάσεις διακοπών σε πληρότητα για τους καλοκαιρινούς μήνες

Οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία, μοτέλ, θέρετρα και ενοικιάσεις κατοικιών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σε διάφορες περιοχές τον ΗΠΑ.

Τα ποσοστά πληρότητας που πέρσι μειώθηκαν κατά 41,6% -το χαμηλότερο ποσοστό που έχει σημειωθεί από την Μεγάλη Υφεση της δεκαετίας του 1930, φέτος σημειώνουν αύξηση 58% (Ηοpper), σε σύγκριση με τα νούμερα του Μαρτίου 2019.

O Mark D’Ambrogi, μεσίτης ενοικίασης διακοπών για την Crowley Real Estate, δήλωσε ότι οι κρατήσεις έχουν ήδη φτάσει στο 90% πληρότητα για τους καλοκαιρινούς μήνες, λέγοντας ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή λόγω της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας που προσφέρουν.

Καλιφόρνια
Μια νέα νομοθεσία στην Καλιφόρνια, επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κρατικό σύστημα συλλογής και διανομής προσωρινών φορολογικών εσόδων από τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις διακοπών. © Shutterstock

Η νομοθεσία της California επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κρατικό σύστημα φορολογικών εσόδων από ενοικιάσεις διακοπών

Μια νέα νομοθεσία στην Καλιφόρνια, επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κρατικό σύστημα συλλογής και διανομής προσωρινών φορολογικών εσόδων από τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις διακοπών.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, σχεδόν κάθε πόλη και κομητεία επιβάλλει αυτούς τους φόρους κατά τη διαμονή και τα έσοδα που συλλέγονται χρησιμοποιούνται συνήθως για την υποστήριξη βασικών κυβερνητικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το γερουσιαστή Mike McGuire, D-Healdsburg, ο οποίος εισήγαγε το νομοσχέδιο. Η δυσκολία με τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις οφείλεται στο γεγονός ότι «οι οικοδεσπότες δεν γνωρίζουν πάντα την απαίτηση είσπραξης και αποστολής αυτών των φόρων και των τοπικών κυβερνήσεων».

B. Kαρολίνα: αγωγή Hilton Head εναντίων Airbnb και Vrbo

Σύμφωνα με τους κρατικούς λειτουργούς, οι ιδιοκτήτες που νοικιάζουν στην περιοχή του Hilton Head island πρέπει να πληρώνουν τους φόρους διαμονής όπως ακριβώς κάνουν και τα ξενοδοχεία, καθώς συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης.

Την Τρίτη ψηφίστηκε η αγωγή από τις τοπικές αρχές κατά των εταιρειών βραχυπρόθεσμης ενοικίασης, στην οποία αναφέρεται ότι οι πρακτικές εταιρειών τύπου Airbnb και Vrbo καθιστούν την ενοικίαση στο νησί άδικη.


Διαβάστε επίσης

Τα 9 καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να βγει κάποιος στη σύνταξη

Οι 7 πιο όμορφες «μονόχρωμες» πόλεις στον κόσμο

Πόσο κοστίζει η ευτυχία σε κάθε χώρα του κόσμου;

«Μια πίτα μα τι πίτα»: 16 λαχταριστές πίτες από όλο τον κόσμο

Αυτές είναι οι 11 πιο ζεστές περιοχές στον κόσμο

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More