Η Βραζιλία κατασκευάζει άγαλμα του Χριστού ψηλότερο από αυτό του Ρίο
Photo Credits: Cristo Protetor de Encantado/ Facebook

Η Βραζιλία κατασκευάζει άγαλμα του Χριστού ψηλότερο από αυτό του Ρίο

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Ενα τεράστιο άγαλμα του Ιησού Χριστού – το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο «σύμβολο» του Ρίο ντε Τζανέριο – βρίσκεται υπό κατασκευή στη νότια Βραζιλία.

Η μικρή πόλη του Ενκαντάντο στο νοτιότερο άκρο της χώρας έχει ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο: να δημιουργήσει τον «Ιησού Προστάτη», το άγαλμα που θα «κλέψει» λίγη από τη δόξα του «Χριστού Λυτρωτή».

Πρόκειται για μια ιδέα του πρώην δημάρχου της περιοχής Αντροάλντο Κονζάτι, ο οποίος πέθανε το Μάρτιο από επιπλοκές του COVID-19, την οποία κάνει πραγματικότητα μια τοπική οργάνωση με την ονομασία Friends of Christ Association (AACristo).

Κατασκευασμένο από ατσάλι και σκυρόδεμα, το άγαλμα θα έχει ύψος 43 μέτρων – περίπου πέντε μέτρα ψηλότερο από το Χριστό Λυτρωτή, σύμφωνα με το AACristo. Η απόσταση από το ένα χέρι στο άλλο θα είναι 36 μέτρα.

Μάλιστα, σε αντίθεση με το άγαλμα του Ρίο ντε Τζενέιρο, ο Χριστός Προστάτης θα είναι προσβάσιμος στους επισκέπτες μέσω ενός εσωτερικού ασανσέρ που θα τους μεταφέρει στο παρατηρητήριο που θα βρίσκεται στο ύψος του στήθους του αγάλματος.

Αγαλμα Χριστού
© Cristo Encantado

Η οργάνωση δήλωσε ότι θα είναι το τρίτο ψηλότερο άγαλμα του Ιησού στον κόσμο, μετά από ένα άγαλμα 75 μέτρων που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Μεξικό και ένα μνημείο 52 μέτρων στην Πολωνία.

Το σχεδιασμό του αγάλματος έχει αναλάβει ο γλύπτης Γκενέσιο Γκόμες Μόουρα μαζί με το γιό του, Μάρκους Μόουρα. Το κεφάλι και τα χέρια του τοποθετήθηκαν στις 6 Απριλίου και η κατασκευή, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το έργο θα κοστίσει συνολικά περίπου 353 χιλιάδες δολάρια, με την ένωση να συγκεντρώνει το απαραίτητο κεφάλαιο μέσω δωρεών από επιχειρηματίες και κατοίκους της πόλης, χωρίς να χρειάζεται κρατική επιχορήγηση.

«Θα είναι ένα γυάλινο άνοιγμα από όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να φωτογραφίζουν την κοιλάδα», δήλωσε ο επικεφαλής επόπτης του έργου Αρτουρ Λόπεζ ντε Σόουζα στην ιστοσελίδα του AACristo.

Στόχος είναι η ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Βραζιλίας με την Ουρουγουάη και την Αργεντινή.

Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή βρίσκεται στην πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο για σχεδόν 90 χρόνια και είναι ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της Βραζιλίας.

με πληροφορίες από CNN Travel

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More