Ακυκλοφόρητα πλάνα από τη ζωή των Τζον Λένον και Γιόκο Ονο (βίντεο)
Photo Credits: Wikimedia Commons/ Mr.Nostalgic

Ακυκλοφόρητα πλάνα από τη ζωή των Τζον Λένον και Γιόκο Ονο (βίντεο)

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Στις 16 Απριλίου κυκλοφορεί η διευρυμένη επανέκδοση του John Lennon/Plastic Ono Band-The Ultimate Collection και στο νέο βιντεοκλίπ του «Look at Me» περιλαμβάνονται πλάνα που είχαν τραβηχτεί στο σπίτι των Τζον Λένον και Γιόκο Ονο – τα οποία δημοσιεύονται για πρώτη φορά.

Το βιντεοκλίπ – στο οποίο γίνεται επίσης χρήση του «Ultimate Mix» του «Look at Me» – παρουσιάζονται πλάνα μεταξύ των γυρισμάτων για δύο μικρού μήκους ταινίες του ζεύγους, των Film No. 5 («Smile») και Two Virgins (στα γυρίσματα, ο κάμεραμαν William Wareing, στο σπίτι του Lennon στο Κένγουντ, το 1968).

Τα πλάνα – σε διπλή οθόνη – το κοινό τα είδε για πρώτη φορά μετά την προ ολίγων ημερών δημοσιοποίησή τους από το John Lennon Estate. Δίνουν τη δυνατότητα μιας ματιάς στη ζωή του Τζον και της Γιόκο σπίτι αλλά και του Τζον να παίζει με την κιθάρα του.


Διαβάστε επίσης

Αυτά είναι τα 40 αγαπημένα τραγούδια του Τζον Λένον


Η επανέκδοση «Plastic Ono Band» για τα 50ά γενέθλια του Τζον Λένον περιλαμβάνει 87 ηχογραφήσεις που θα ακουστούν για πρώτη φορά, ανάμεσα στις οποίες 14 «Ultimate Mixes» των τραγουδιών του άλμπουμ χωρίς τις επεμβάσεις του παραγωγού Phil Spector.

«Με τα άλμπουμ των Plastic Ono Band, άρεσε και στον Τζον και σ’ εμένα η ιδέα αυτής της όντως καθαρής, βασικής, ειλικρινούς πραγματικότητας που επρόκειτο να δώσουμε στον κόσμο» γράφει, στον πρόλογο της επανέκδοσης, η Ονο.

«Επηρεάζαμε άλλους καλλιτέχνες, δίνοντάς τους κουράγιο, δίνοντας αξιοπρέπεια σε ένα συγκεκριμένο στυλ εύθραυστου και δυνατού που εκείνη την εποχή δεν ήταν αποδεκτό από την κοινωνία. Ήταν επανάσταση να πει ένας Beatle “ Άκου: Είμαι ανθρώπινος, είμαι πραγματικός”. Χρειάστηκε πολύ κουράγιο για να το κάνει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε επίσης

Τα 9 καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να βγει κάποιος στη σύνταξη

Οι 7 πιο όμορφες «μονόχρωμες» πόλεις στον κόσμο

Πόσο κοστίζει η ευτυχία σε κάθε χώρα του κόσμου;

«Μια πίτα μα τι πίτα»: 16 λαχταριστές πίτες από όλο τον κόσμο

Αυτές είναι οι 11 πιο ζεστές περιοχές στον κόσμο

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More