Το σπίτι του Μπομπ Σφουγγαράκη στη… βραχυχρόνια μίσθωση
Photo Credits: Shutterstock

Το σπίτι του Μπομπ Σφουγγαράκη στη… βραχυχρόνια μίσθωση

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Στο TikTok οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στη μετά-Covid εποχή, η Βενετία και η Φλωρεντία ζητούν μείωση καταλυμάτων τύπου Airbnb και πώς μπορεί κάποιος να μείνει στο σπίτι του Μπομπ Σφουγγαράκη.

Βενετία και Φλωρεντία ζητούν μείωση καταλυμάτων τύπου Airbnb

Μπορεί ο υπερτουρισμός να μοιάζει ένα μακρινό πρόβλημα λόγω του Covid-19, όμως πολλές από τις συνέπειές του συνεχίζουν να επιβαρύνουν δύο από τις πιο δημοφιλείς τουριστικά πόλεις της Ιταλίας.

Ο λόγος για τη Φλωρεντία και τη Βενετία, οι οποίες δημιούργησαν έναν δεκάλογο με κανόνες τους οποίους οι δύο πόλεις θέλουν να εφαρμόσουν με την επαναφορά του τουρισμού. Ένα μέρος αυτών, είναι ο περιορισμός των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων καταλυμάτων τύπου Airbnb.

Σύμφωνα με το έγγραφο: «Το φαινόμενο βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων, πρέπει να αντιμετωπιστεί καλύτερα, θεσπίζοντας σαφέστερους κανόνες – σε εθνικό επίπεδο», υπονοώντας ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες «κρύβουν επιχειρήσεις πίσω από τις ενοικιάσεις» χωρίς να υπόκεινται στους ίδιους κανονισμούς με άλλους στον τομέα της φιλοξενίας.

Επιπλέον τα βραχυπρόθεσμα διαμερίσματα και τα B&B πληρώνουν πολύ μικρότερο φόρο από τα ξενοδοχεία – 21% σε σύγκριση με το 60%, γεγονός που σημαίνει ότι οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις αποδυναμώνονται μη έχοντας συγκριτικό πλεονέκτημα.

Προτρέποντας την κυβέρνηση να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης, ο δεκάλογος προτείνει να ταξινομηθούν όλα τα ενοίκια κάτω των 30 ημερών, ως ενοίκια τουριστικού σκοπού, καθώς και να επιβληθεί όριο δύο τέτοιου τύπου ενοικιάσεων ανά πόλη και ετήσιο όριο 90 ημερών για ενοικιάσεις.

Η Airbnb παρουσιάζει μια νέα σειρά προσφορών, απευθυνόμενη σε άτομα με ειδικές ανάγκες

Η εταιρεία γνωστοποίησε μια συλλογή διαδικτυακών εμπειριών «σχεδιασμένη από οικοδεσπότες με γνώμονα τους επισκέπτες με ειδικές ανάγκες», ως μέρος της προσπάθειάς της να προσφέρει υπηρεσίες χωρίς αποκλεισμούς.

Αν και η Αμερικάνικη startup είναι κυρίως γνωστή για τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις κατοικιών και διαμερισμάτων, προσφέρει παράλληλα διαδικτυακές εμπειρίες, οι οποίες επιτρέπουν στους πελάτες της να εξερευνήσουν νέα μέρη ή δραστηριότητες χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από το σπίτι τους.

Η νέα παροχή δώδεκα εικονικών εμπειριών περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως skateboarding στο Los Angeles μέχρι μάθημα street dance στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ευκαιρία συνύπαρξης με θεραπευτικά λάμα και αλπάκα στο Όρεγκον.

Αν και οι συγκεκριμένες δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετήσουν άτομα με αυτισμό, δυσλεξία, διαταραχές έλλειψης προσοχής, μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει. Οικογένειες και παρέες που ψάχνουν για ομαδικές δραστηριότητες μπορούν να εγγραφούν στην ίδια συνεδρία ή να προγραμματίσουν μια ιδιωτική κράτηση.

Στο παρελθόν η εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη με κατηγορίες για διακρίσεις εις βάρος ταξιδιωτών με αναπηρία. Σε απάντησή της, προσέθεσε περισσότερες επιλογές φιλτραρίσματος έτσι ώστε να επιτρέπει την εύρεση καταλυμάτων για κάθε ανάγκη. Η πρωτοβουλία εικονικών δραστηριοτήτων παρατίθενται στη ενότητα «Εξερεύνηση χωρίς αποκλεισμούς» στην ιστοσελίδα της Airbnb.

Skateboarding
Η νέα παροχή δώδεκα εικονικών εμπειριών περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως skateboarding στο Los Angeles μέχρι μάθημα street dance στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ευκαιρία συνύπαρξης με θεραπευτικά λάμα και αλπάκα στο Όρεγκον. © Shutterstock

To σπίτι του Μπομπ Σφουγγαράκη υπάρχει και ένας τυχερός μπορεί να απολαύσει τη διαμονή του σε αυτό

Τον Μάρτιο η Vrbo σε συνεργασία με την Paramount Home Entertainment παρουσίασαν το νέο project τους- μια πραγματική εκδοχή του εμβληματικού υποβρύχιου σπιτιού «ανανά» του Μπομπ Σφουγγαράκη. Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, το έργο φτιάχτηκε με σκοπό να προωθήσει την καινούργια ταινία του αγαπημένου cartoon, με τίτλο “The SpongeBob Movie: Sponge on the Run”.

To πλωτό διαμέρισμα είναι λίγο διαφορετικό από αυτό που ξέρουμε, καθώς βρίσκεται 80 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στην περιοχή Seal Beach της Καλιφόρνια. Κατά τα άλλα όμως, αποτελεί ένα σχεδόν τέλειο αντίγραφο του σπιτιού… ανανά.

Ενώ αποτελεί αναμφίβολα μια δημοφιλή επιλογή για ενοικίαση, οι δύο εταιρείες, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια λόγω πανδημίας, περιορίζουν την πρόσβαση στο σπίτι σε πολύ επιλεγμένα άτομα- ο πρώτος ενδιαφερόμενος μαζί με την οικογένεια του,θα έχουν την ευκαιρία να μείνουν στο πλωτό σπίτι αλλά και να απολαύσουν δωρεάν την καινούργια ταινία του αγαπημένου ήρωα, Μπομπ Σφουγγαράκη.

Ποια θα είναι οι επόμενη απόδρασή σου; Άσε το TikTok να ξέρει καλύτερα

H Vrbo απευθύνθηκε στην αγαπημένη εφαρμογή των νέων για να ζητήσει από το κοινό της να ψηφίσει τις πιο ελκυστικές καταχωρίσεις καταλυμάτων στην ιστοσελίδα ενοικίασης.

Δείτε τα αποτελέσματα, όπως τα διαμόρφωσαν οι χρήστες του TikTok, εδώ.

@vrboWhat number would be your pick? 😍 #TikTokTravel #TravelBucketList #game #Vrbo #VacationRental♬ WIN THE DAY – Bamtone

Βρετανική Κολομβία: Κοινότητες αντιμετωπίζουν τους κανονισμούς και επιπτώσεις των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων

Τα βραχυπρόθεσμα ενοίκια αποτελούν ένα δίκοπο μαχαίρι για πολλές περιοχές που αναζητούν τις τουριστικές απολαβές αλλά συνάμα αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως έλλειψη θέσεων parking, τουριστικά καταλύματα δίπλα σε κατοικημένες περιοχές αλλά και έλλειψη σπιτιών και διαμερισμάτων για μόνιμα ενοίκια.

Με πολλές περιοχές της Βρετανικής Κολομβίας να έρχονται αντιμέτωπες με τις συγκεκριμένες συνθήκες διαβίωσης, αποφασίστηκε μια σειρά δράσεων με σκοπό τον έλεγχο της κατάστασης.

Μερικές από αυτές συμπεριλαμβάνουν:

Στην περιοχή Golden, oι βραχυχρόνιες ενοικιάσεις θα υπάρχουν σε όχι κατοικημένες περιοχές, ενώ η περιοχή Revelstoke προτείνει αλλαγές στην νομοθεσία για τα κατοικημένες ζώνες, ώστε να επιτρέπονται οι βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις σε όλες τις κατοικημένες ζώνες της κοινότητας.

Άλλες κοινότητες όπως Kelowna, West Kelowna Penticton, έχουν θεσπίσει νόμους στο παρελθόν ενώ άλλες όπως η Summerland δεν έχουν μέχρι στιγμής συγκεκριμένες πολιτικές για τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις.

Ο όμιλος Εxpedia παρέχει συμβουλές για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων να προετοιμαστούν για την «επιστροφή» του τουρισμο

Υστερα από μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας για τη βιομηχανία του τουρισμού και της φιλοξενίας, οι τάσεις της αγοράς και τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Expedia, δείχνουν πως οι ταξιδιώτες είναι ανυπόμονοι να ταξιδέψουν ξανά- με την πλειονότητα αυτών να θέλει να πραγματοποιήσει μια κράτηση στο σύντομο μέλλον.

Τα δεδομένα της εταιρείας δείχνουν ότι από την 1η Μαρτίου 2021 το «παράθυρο» αναζητήσεων 0-21 μέρες αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 50% των παγκόσμιων αναζητήσεων, ακολουθούμενο από το «παράθυρο» 31-60 ημερών, στο 15%.

Αν και δεν είναι ακόμα σαφές πότε θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί σχετικά με τα διεθνή ταξίδια, οι ταξιδιώτες αποζητούν μια απόδραση σε κάποια περιοχή κοντά στο σπίτι τους για τους επερχόμενους μήνες.

Τα 5 tips της εταιρείας για τους παρόχους καταλυμάτων περιλαμβάνουν:

– Προσφέρετε ευελιξία

– Καθησυχάστε τους ταξιδιώτες

– Στοχεύστε στις καλές κριτικές

– Κάντε το κατάλυμά σας να ξεχωρίζει

– Στοχεύστε στο σωστό κοινό για εσάς

Διαβάστε αναλυτικά για το κάθε tip εδώ.

Μεγαλύτερο απόθεμα καταλυμάτων απο Marriot, Hilton και IHG συνδυαστικά έχει πλέον η Airbnb

Σύμφωνα με την εταιρεία ενοικίασης δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων AirDNA, αυτή τη στιγμή στην Airbnb υπάρχουν περισσότερες από 5,4 εκατομμύρια ενεργές καταχωρίσεις παγκοσμίως, περισσότερες από τις διπλάσιες στον αριθμό από το 2017.

Το απόθεμα της Airbnb έχει πλέον φτάσει να είναι μεγαλύτερο από πολλές αλυσίδες ξενοδοχείων συνδυαστικά. Τα ξενοδοχεία Marriot, Hilton και IHG έχουν συνολικά 3,3 εκατομμύρια διαθέσιμες μονάδες.

Mε τον ερχομό της πανδημίας, τα καταλύματα σε απομακρυσμένες περιοχές βοήθησαν την εταιρεία να επιβιώσει και να αποδώσει σε μεγάλο βαθμό καλύτερα από τα παραδοσιακά καταλύματα, όπως ξενοδοχεία και πανδοχεία, σύμφωνα με την AirDNA.

Μόνο τον Φεβρουάριο, τα ενεργά καταλύματα της Airbnb παγκοσμίως αυξήθηκαν 2,5% σε σύγκριση με τη ίδια περίοδο το 2020. Ωστόσο το απόθεμα στις 10 χώρες όπου έχει την μεγαλύτερη παρουσία είναι μεικτό. Στον Καναδά για παράδειγμα, η προσφορά βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων έπεσε κατά 22% σε Τορόντο, το Μόντρεαλ και Βανκούβερ, περιοχές όπου είχε εντοπιστεί το 40% του αποθέματος πέρσι.

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More