Ο κόσμος του τουρισμού: η επιστροφή του «κακού» Αμερικανού τουρίστα

Ο κόσμος του τουρισμού: η επιστροφή του «κακού» Αμερικανού τουρίστα

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Η επιστροφή του «κακού» Αμερικανού τουρίστα, η ανάγκη μίας νέας μονάδας μέτρησης της απόδοσης για τον ξενοδοχειακό κλάδο, οι πιο «πράσινες» επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου και η επίδραση της πανδημίας και του ρατσισμού κατά των Ασιατών στις αμερικανικές πόλεις. 

Η φήμη του «κακού» Αμερικανού τουρίστα «επιστρέφει»

Αν οι τουρίστες από τις ΗΠΑ είναι οι «ανεπίσημοι εκπρόσωποι» του κόσμου, τότε οι χειρότεροι εξ αυτών διασφαλίζουν ότι οι τοπικές κοινότητες θα τους απεχθάνονται και οι τοπικοί προορισμοί θα κάνουν ότι μπορούν για να τους εμποδίσουν την είσοδο.

Τα ξενοδοχεία περνούν στην επόμενη «φάση», πουλώντας δωμάτια μέσα από διαδικτυακούς συνεργάτες

Χρειάστηκαν χρόνια για να προσαρμοστούν τα ξενοδοχεία στις νέες τεχνολογίες και επιχειρηματικές πρακτικές ώστε να αναβαθμιστούν οι διαδικτυακές αγορές. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γνωστοποιηθεί αρκετές πληροφορίες για αυτήν τη μεταφορά, αλλά ο ψηφιακός μετασχηματισμός ίσως έρθει νωρίτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Γιατί ο τουρισμός έχει ανάγκη μία νέα μονάδα μέτρησης της απόδοσης μετά την πανδημία

Μετά από μία χρονιά που αποκάλυψε την ένδεια των μονάδων μετρήσεων της απόδοσης του ξενοδοχειακού κλάδου, πώς προετοιμάζεται ο κλάδος να μετρήσει την «τουριστική ανάκαμψη»; Προτού απαντηθεί αυτό το ακανθώδες ερώτημα, πρέπει ο ξενοδοχειακός κλάδος να εντοπίσει συλλογικά την πηγή του προβλήματος.

Οι «ισχυροί» του ταϊλανδέζικου τουρισμού είναι πρόθυμοι να σηκώσουν το «βάρος» του εμβολιασμού, ώστε να «ανοίξει» εκ νέου η χώρα

Οι «μεγάλοι παίκτες» του ταϊλανδέζικου τουρισμού έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο «άνοιγμα» της περιοχής του Πουκέτ, στοχεύοντας στην προσέλκυση ξένων τουριστών. Είναι αναγκαίο βέβαια για την αξιοπιστία του τουριστικού κλάδου, προσπάθειες σαν αυτή να μην καταλήξουν σε «φιάσκο».

Η καινοτομία εκτόξευσε τον ταξιδιωτικό κλάδο παρά την κατάρρευση των εσόδων

Ο ταξιδιωτικός κλάδος δεν άντεχε να χάσει και άλλα χρήματα σε μία προσπάθεια να φανεί «καινοτόμος». Επομένως, οι εταιρείες και οι προορισμοί μέσα στην πανδημία ανακάλυψαν εκ νέου το «αυθεντικό πνεύμα» της καινοτομίας. Επικεντρώθηκαν στις προσπάθειες να αυξηθεί η λειτουργική απόδοση και η ικανοποίηση των ταξιδιωτών.

Οι 100 startups που αλλάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

Οι startups που επενδύουν στις νέες μορφές ψηφιακής εργασίας αναμένουν μία πτώση των επαγγελματικών ταξιδιών σε μία ευρεία γκάμα επιχειρήσεων. Πώς μπορούν όμως τα νέα λογισμικά να ενισχύσουν τα επαγγελματικά ταξίδια αντί να τα αντικαταστήσουν;

Τι μπορούν να μας διδάξουν η ανάκαμψη και το ρεκόρ εμβολιασμών της Χιλής

Η επιτυχία των εμβολιασμών έχει ήδη οδηγήσει σε τόνωση της οικονομίας και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Χιλή. Ωστόσο, η νέα αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται, αποδεικνύει ότι ο «αγώνας του εμβολιασμού» πρέπει να συνοδεύεται από μία προσεκτική προσέγγιση στο «άνοιγμα» του τουρισμού.

Έρευνα του Skift: αυτές είναι οι πιο «πράσινες» ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έχει αρχίσει να αποκτά περισσότερη βαρύτητα για τους μετόχους των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, την ίδια στιγμή που η μετρήσεις για την τήρηση των κανόνων γίνεται ολοένα και καλύτερη. Νέα έρευνα του Skift συγκρίνει τις εκπομπές ρύπων έξι παγκόσμιων αλυσίδων, καθορίζοντας ποια εξ αυτών προπορεύεται στην «κούρσα» του «ουδέτερου οικολογικού αποτυπώματος».

JetBlue: οι φιλοδοξίες και η νέα ιστοσελίδα κρατήσεων

Η JetBlue προωθεί τα σχέδια της να γίνει μία εταιρεία «τουριστικής τεχνολογίας», με την ίδρυση της ιστοσελίδας Paisly. Η ερώτηση ωστόσο παραμένει η ίδια: μπορεί η αεροπορική εταιρεία να γίνει μία περισσότερο «διαφοροποιημένη» ταξιδιωτική εταιρεία μέσα στη διαδικτυακή «θάλασσα» των online travel agencies (OTAs).

Ο τουρισμός στις αμερικανικές Chinatowns δέχεται ισχυρό πλήγμα από τον ρατσισμό και την πανδημία

Από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο αριθμός των ρατσιστικών εγκλημάτων ενάντια σε Ασιάτες Αμερικάνους έχει αυξηθεί εκθετικά. Ο συνδυασμός Covid-19 και ρατσισμού έχουν πλήξει τον τουρισμό και τις τοπικές επιχειρήσεις στις απανταχού Chinatowns των ΗΠΑ.

με πληροφορίες από Skift


Διαβάστε επίσης

Οι 10 πιο όμορφες εκκλησίες του κόσμου

Τα αγάλματα του Θεσσαλικού Θεάτρου ταξιδεύουν στην Προύσα

Οι 5 αγαπημένοι προορισμοί στην Ευρώπη για τους Αμερικανούς

Πώς οι ψεύτικες διαδικτυακές κριτικές επηρεάζουν τον τουρισμό

Τα 10 πιο διάσημα brand names του τουριστικού κλάδου 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More