«Κλειδί» ο ρυθμός εμβολιασμού για την ευρωπαϊκή θερινή τουριστική σεζόν
Photo Credits: Shutterstock

«Κλειδί» ο ρυθμός εμβολιασμού για την ευρωπαϊκή θερινή τουριστική σεζόν

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Η Ευρώπη ελπίζει να κινηθεί γρήγορα με τη διαδικασία του εμβολιασμού για να καταφέρει να σώσει τη θερινή τουριστική περίοδο. Οι αξιωματούχοι της ΕΕ θα ήταν ευχαριστημένοι με το να φτάσουν στους αριθμούς του περασμένου καλοκαιριού.

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρέτον δήλωσε την Κυριακή ότι ελπίζει ότι η Ευρώπη θα έχει θερινή τουριστική σεζόν φέτος, η οποία θα υποστηριχθεί από την αύξηση των εμβολιασμών κατά του Covid-19.

Ο Μπρέτον, ο οποίος είναι επικεφαλής της ειδικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα εμβόλια, επανέλαβε στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL και το τηλεοπτικό κανάλι LCI ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να παραδώσει 420 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19 έως τα μέσα Ιουλίου, αρκετά ώστε να αποκτήσει το μπλοκ συλλογική ανοσία.

«Πρέπει να φτάσουμε στην επόμενη ταχύτητα», ανέφερε για την εκστρατεία εμβολιασμού της ΕΕ.

«Αυτό θα είναι το τίμημα για μια τουριστική σεζόν που ελπίζω να είναι συγκρίσιμη με την περσινή, η οποία στο τέλος δεν ήταν τόσο κακή στο πλαίσιο στο οποίο βρισκόμαστε».

Η προγραμματισμένη εισαγωγή ενός κοινού πιστοποιητικού εμβολιασμού στην ΕΕ τον Ιούνιο θα βοηθήσει σημαντικά την επανέναρξη των ταξιδιών, πρόσθεσε.

Ο ταξιδιωτικός και τουριστικός τομέας στην ήπειρο υπέστησαν βαθύτατο πλήγμα από την πανδημία του Covid-19, παρά τη μερική ανάκαμψη του περασμένου καλοκαιριού, ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κύμα έξαρσης του ιού στην Ευρώπη.

Η ΕΕ κατηγόρησε την AstraZeneca για την αργή διάθεση των εμβολίων της, σε μια διαμάχη που δημιούργησε εντάσεις με τη Βρετανία, πρώην κράτος-μέλος της.

Ο Μπρέτον επανέλαβε ότι η ΕΕ θα διασφαλίσει ότι τα εμβόλια που παράγονται από την AstraZeneca θα παραμείνουν εντός του μπλοκ μέχρι να τηρήσει η εταιρεία τις δεσμεύσεις παράδοσης απέναντι στην Ενωση.

με πληροφορίες από Skift


Διαβάστε επίσης

Ιστορικές συναυλίες-Γουέμπλεϊ 1992: Ελτον Τζον, Guns N’ Roses, Ντέιβιντ Μπάουι και άλλοι αστέρες τιμούν τον Φρέντι Μέρκιουρι

Οι πόλεις με τον πιο καθαρό αέρα – Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα;

Τα 11 πιο εντυπωσιακά μετρό στην Ευρώπη

New York Times: αυτά είναι τα 12 καλύτερα ελληνικά κόκκινα κρασιά

13 «car-free» προορισμοί σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα τους η «αρχόντισσα» του Αργοσαρωνικού

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More