Μπιλ Γκέιτς: «ο κόσμος θα επανέλθει στη φυσιολογική του ζωή ως το τέλος του 2022»
Photo Credits: Greg Rubenstein/ Flickr

Μπιλ Γκέιτς: «ο κόσμος θα επανέλθει στη φυσιολογική του ζωή ως το τέλος του 2022»

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Ολόκληρος ο κόσμος θα έχει επανέλθει στη φυσιολογική του ζωή ως το τέλος του 2022 χάρη στα εμβόλια κατά του COVID-19, υποστήριξε ο Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πολωνική εφημερίδα Gazeta Wyborcza και το τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.

Πέντε χρόνια πριν ο Μπιλ Γκέιτς μιλώντας σε μία εκδήλωση του TED ουσιαστικά προέβλεψε την πανδημία του Covid-19. Χάριν αυτής της ομιλίας του σήμερα θεωρείται ως μία από τις πιο προφητικές φωνές. Αυτό σημαίνει ότι όταν αναφέρεται στο πώς θα μοιάζει ο κόσμος μετά την πανδημία πρέπει να προσέχουμε τι έχει να πει.

«Αυτή είναι μια απίστευτη τραγωδία», σημείωσε ο συνιδρυτής της Microsoft αναφερόμενος στην πανδημία του Covid-19 και πρόσθεσε ότι η μόνη καλή είδηση είναι η πρόσβαση στα εμβόλια.

Ωστόσο, προέβλεψε ότι «έως το τέλος του 2022 θα πρέπει ουσιαστικά να έχουμε επιστρέψει πλήρως στη φυσιολογική ζωή».


Διαβάστε επίσης:

Μπιλ Γκέιτς: επτά προβλέψεις για τον κόσμο μετά τον Covid-19


Ο δισεκατομμυριούχος αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft Corp για να επικεντρωθεί στην παγκόσμια υγεία και ανάπτυξη, την εκπαίδευση και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Εχει δεσμευτεί μέσω του φιλανθρωπικού του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς για τη χορήγηση τουλάχιστον 1,75 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην παγκόσμια ανταπόκριση στην πανδημία του COVID-19.

Ο μηχανισμός COVAX, ο οποίος υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και την Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση (GAVI) αποσκοπεί στην εξασφάλιση 2 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων για τις χώρες με χαμηλότερο εισόδημα ως τα τέλη του 2021.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More