Οι 16 πιο χρήσιμες ταξιδιωτικές εφαρμογές για το 2021
Photo Credits: ©Shutterstock

Οι 16 πιο χρήσιμες ταξιδιωτικές εφαρμογές για το 2021

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Τόσο κατά τον προγραμματισμό, όσο και κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού έχουμε την ανάγκη κατεύθυνσης για όσα θα κάνουμε στις διακοπές μας. Οι ταξιδιωτικές εφαρμογές είναι αυτές που προσφέρουν ένα χέρι βοηθείας σε κάθε περίσταση.

Για όσους λοιπόν δεν προτιμούν πλέον τον «παραδοσιακό» χάρτη και τους γεμάτους φακέλους με ταξιδιωτικά έγγραφα, ακολουθούν οι 16 πιο χρήσιμες εφαρμογές για το 2021, χωρισμένες σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες.

  • Οδηγίες και μέσα μεταφοράς

1. Citymapper

Οι 16 πιο χρήσιμες ταξιδιωτικές εφαρμογές για το 2021
© Citymapper

Καλύτερο για: ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν δημόσιες συγκοινωνίες

Το Citymapper είναι η τέλεια εφαρμογή που περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες για όσους θέλουν να μετακινηθούν από ένα σημείο σε ένα άλλο – οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Μπορεί να καλύψει όλους τους ταξιδιώτες, από αυτούς που χρειάζονται οδηγίες για περιηγήσεις με τα πόδια έως εκείνους που χρησιμοποιούν δημόσιες συγκoινωνίες.

Με ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για καθυστερήσεις, καθώς και τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς, αυτή η εφαρμογή θα μπορούσε να σώσει οποιοδήποτε ταξίδι από τα προβλήματα της μετακίνησης.

2. Triposo

Καλύτερο για: αντικατάσταση του τεράστιου ταξιδιωτικού οδηγού

Το Triposo χρησιμοποιεί έναν εξελιγμένο αλγόριθμο για να αποκαλύψει στους χρήστες του τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτούν όπου και αν ταξιδέψουν.

Από μοναδικές ιστορικές περιπέτειες, έως κρυφά «διαμάντια» της τοπικής κουζίνας, το Triposo επιτρέπει στους ταξιδιώτες να «ξεφορτωθούν» τον ταξιδιωτικό οδηγό τους και να σχεδιάσουν ένα ταξίδι που να ταιριάζει στις προσωπικές τους ανάγκες.

3. Lounge Buddy

Οι 16 πιο χρήσιμες ταξιδιωτικές εφαρμογές για το 2021
Ένα από τα σαλόνια στα οποία παρέχει πρόσβαση η εφαρμογή. © LoungeBuddy/ Facebook

Καλύτερο για: πλοήγηση στο αεροδρόμιο

Όταν κάποιος ταξιδεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα και αλλάζει συνεχώς πτήσεις με ανταπόκριση, τα αεροδρόμια μπορεί να μοιάζουν με έναν λαβύρινθο γεμάτο με διαφορετικές πύλες, εισιτήρια και έγγραφα.

Μέσα στο χάος του αεροδρομίου, οι ταξιδιώτες μπορούν να διευκολυνθούν σημαντικά μέσω του Lounge Buddy, το οποίο τους παρέχει πρόσβαση σε πολυτελή σαλόνια αναμονής σε αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.

  • Εκμάθηση γλώσσας

4. Memrise

Καλύτερο για: μάθημα παρέα με ντόπιους

To Memrise είναι μια εφαρμογή εκμάθησης ξένων γλωσσών με γνώμονα την αυθεντική τοπική κουλτούρα. Τα βίντεο της εφαρμογής επιτρέπουν στους χρήστες να εξερευνήσουν και να περιηγηθούν σε διάφορες τοποθεσίες συνομιλώντας με ντόπιους.

Η εφαρμογή αξιολογεί επίσης την προφορά των χρηστών, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν ευκολότερα τις τοπικές διαλέκτους.

5. Drops

Καλύτερο για: οπτική μάθηση

Με τον παιχνιδιάρικο συνδυασμό χρωμάτων και τα διασκεδαστικά οπτικά βοηθήματα, η εφαρμογή παρουσιάζει νέα αλφάβητα και τρόπους γραφής με διασκεδαστικές και κατανοητές ασκήσεις.

Πρόκειται για μια εξαιρετική εφαρμογή για όσους προτιμούν τον οπτικό τύπο μάθησης που είτε θέλουν έναν εύκολο τρόπο για να μάθουν καινούργια πράγματα, είτε θέλουν να γνωρίσουν νέες γλώσσες για τις οποίες ενδέχεται να μην είχαν ακούσει ποτέ στο παρελθόν.

6. Lirica

Καλύτερο για: μια μοναδική μαθησιακή εμπειρία

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι μπορούν να αποκτήσουν γλωσσικές δεξιότητες απλά βλέποντας ξένες ταινίες και σειρές. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και με τη μουσική.

Χρησιμοποιώντας δημοφιλή μουσική από καλλιτέχνες της λάτιν και της ρεγκετόν, η εφαρμογή Lirica βοηθά τους ανθρώπους να μάθουν τους κανόνες γραμματικής και ορθογραφίας της ισπανικής γλώσσας – όλα αυτά μέσα από τη δύναμη της μουσικής.

  • Πολιτισμός

7. LiveTrekker

Οι 16 πιο χρήσιμες ταξιδιωτικές εφαρμογές για το 2021
© LiveTrekker/ Facebook

Καλύτερο για: συναισθηματικούς ταξιδιώτες

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι στιγμές στοχασμού είναι εξαιρετικά σημαντικές, καθώς επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να γνωρίσουν πραγματικά τα μέρη που επισκέπτονται.

Το LiveTrekker ενθαρρύνει αυτόν ακριβώς το στοχασμό και την ενσυναίσθηση στην ταξιδιωτική εμπειρία, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να ανεβάσουν φωτογραφίες  και ηχογραφήσεις για να δημιουργήσουν αρχεία με εμπειρίες που τους άλλαξαν τη ζωή.

8. TripLingo

Καλύτερο για: να γνωρίσεις σε μια νέα κουλτούρα

Το TripLingo είναι ένα «πολυκατάστημα» για όλα τα πράγματα που σχετίζονται με την πολιτιστική ευαισθητοποίηση. Πριν ξεκινήσουν την περιπέτεια τους, οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν τη χώρα που θα επισκεφτούν και να κατεβάσουν έναν πλήρη πολιτιστικό οδηγό με όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν.

Από βασικές φράσεις, έως οδηγούς ασφαλείας ή ακόμη και κλήσεις μέσω Wi-Fi, το TripLingo παρέχει απαντήσεις σε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό ερώτημα.

9. GlobeTips

© Shutterstock

Καλύτερο για: όσους θέλουν να είναι ευγενικοί πελάτες

Το «αιώνιο» δίλημμα στα εστιατόρια του εξωτερικού είναι πάντα το ποιο θα πρέπει να είναι το φιλοδώρημα.

Το GlobeTips παρέχει οδηγίες σχετικά με τα φιλοδωρήματα και τις πληρωμές σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες του παραμένουν πάντα ευγενικοί ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό.

  • Προγραμματισμός μελλοντικών ταξιδιών

10. Packpoint

Καλύτερο για: πακετάρισμα βαλίτσας

Η οργάνωση και το πακετάρισμα της βαλίτσας είναι αναμφίβολα το χειρότερο σημείο ενός ταξιδιού. Ευτυχώς, υπάρχει το Packpoint, μια εφαρμογή που βοηθάει να αποφευχθούν όλα τα πιθανά λάθη κατά τη διαδικασία του πακεταρίσματος.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα όπως τη διάρκεια του χρόνου παραμονής, την πρόγνωση του καιρού και τυχόν προγραμματισμένες δραστηριότητες, η εφαρμογή διασφαλίζει ότι οι χρήστες έχουν προνοήσει για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, χωρίς να υπερβούν το όριο των αποσκευών τους.

11. CAN’T WAIT!

Καλύτερο για: ανυπόμονους ταξιδιώτες

Αυτή η εφαρμογή είναι ιδανική για όσους δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι να φτάσει η στιγμή να αναχωρήσουν για το προγραμματισμένο ταξίδι τους.

Το CAN’T WAIT! δημιουργεί εξατομικευμένες αντίστροφες μετρήσεις, αναρτήσεις και Instagram stories, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να γνωρίζουν ακριβώς πόσο «μακριά» είναι το ταξίδι τους και να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους με τους διαδικτυακούς τους φίλους.

12. Tripit

Καλύτερο για: ταξιδιώτες εξοικειωμένους με την τεχνολογία

Σε οποιοδήποτε ταξίδι, φαίνεται πάντα να υπάρχει ένα ατελείωτο χάρτινο «μονοπάτι» από έγγραφα τα οποία αφορούν οποιαδήποτε συνθήκη μπορεί να ανακύψει.

Με το Tripit, οι χρήστες μπορούν να συγκεντρώσουν όλα αυτά τα έγγραφα σε μία μόνο εφαρμογή, έχοντας τη δυνατότητα να προωθήσουν όλα τα email επιβεβαίωσης και τα εισιτήρια απευθείας στην εφαρμογή.

13. Splittr

Καλύτερο για: μεγάλα ταξιδιωτικά γκρουπ

Είναι αρκετά εύκολο να ξεφύγει κάποιος από το budget το οποίο διαθέτει για κάποιο ταξίδι, ειδικά όταν βρίσκετε σε μια ξένη χώρα με κάποιο μεγάλο γκρουπ. Με το Splittr, ο υπολογισμός του κόστους γίνεται εύκολη υπόθεση, με τους χρήστες να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με το ποιος τους οφείλει χρήματα, ποιος έχει πληρώσει και πότε.

Αυτή η εφαρμογή είναι πολύτιμη για όσους ταξιδεύουν σε ομάδες και δίνει τη δυνατότητα να επιλυθούν τυχόν διαφορές που ενδέχεται να προκύψουν σχετικά με όλες τις συναλλαγές. Διαθέτει επίσης έναν μετατροπέα νομισμάτων, ο οποίος είναι εξαιρετικά χρήσιμος για μεγάλα ταξίδια σε διαφορετικούς προορισμούς.

  • Νυχτερινή ζωή

14. Party with a Local

Καλύτερο για: εξωστρεφείς ταξιδιώτες

Είναι γνωστό ότι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσει κάποιος ένα καινούργιο μέρος, είτε αυτό είναι μια τεράστια αστική «ζούγκλα», είτε ένα χωριό στην εξοχή, είναι με το να ακολουθήσει τις συνήθειες των ντόπιων. Έτσι, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσουν οι ταξιδιώτες τη νυχτερινή ζωή από την εφαρμογή Party with a Local.

Η εφαρμογή «ταιριάζει» τους ταξιδιώτες με ντόπιους που αναζητούν μια διασκεδαστική βραδιά στην πόλη τους. Είναι ιδανική για περιπετειώδεις σόλο ταξιδιώτες ή για όσους απλά αναζητούν μια διασκεδαστική βραδινή έξοδο.

15. EatWith

Καλύτερο για: κοινωνικούς «καλοφαγάδες»

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξερευνήσουμε έναν πολιτισμό είναι σίγουρα το φαγητό – πόσο δε μάλλον με κάποιον που το γνωρίζει καλύτερα.

Στην εφαρμογή EatWith οι ταξιδιώτες μπορούν να ανακαλύψουν μια μεγάλη μεγάλη γκάμα γαστρονομικών εμπειριών με ντόπιους ειδικούς, είτε σε κάποιο μεγάλο γκρουπ ταξιδιωτών, είτε σε ένα ήσυχο, οικείο περιβάλλον.

16. Nearify

Καλύτερο για: αυθόρμητους ταξιδιώτες

Όντας μια εφαρμογή που καταφέρνει να συνδυάζει διασκέδαση και ευκολία, το Nearify είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν κάποια διασκεδαστική δραστηριότητα «την τελευταία στιγμή».

Οι χρήστες του μπορούν να προσαρμόσουν τις αναζητήσεις με βάση τα ενδιαφέροντα τους και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για το πότε και πού λαμβάνουν χώρα μεγάλα γεγονότα.

με πληροφορίες από Euronews


Διαβάστε επίσης

Από το «Cognac Imperiale» στην βιολογική βότκα με ελαιόλαδο Καλαμάτας

Το πρωινό της Μέσης Ανατολής θα σε γεμίσει ενέργεια

«Πόλεμος» για τα ακίνητα στις εταιρείες βραχυχρόνιων μισθώσεων

3 μη συμβατικοί τρόποι ταξιδιού για εναλλακτικό τουρισμό το καλοκαίρι

Οι 5 αγαπημένοι προορισμοί στην Ευρώπη για τους Αμερικανούς

 

 

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More