Wikipedia Secret Files: το κοτόπουλο που έζησε 18 μήνες χωρίς κεφάλι
Photo Credits: James Wainscoat/Unsplash

Wikipedia Secret Files: το κοτόπουλο που έζησε 18 μήνες χωρίς κεφάλι

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Στις 10 Σεπτεμβρίου του 1945, ο Λόιντ Ολσεν, ένας αγρότης από το Κολοράντο, ήταν έτοιμος να φάει βραδινό με την οικογένειά του και έτσι η γυναίκα του τον έστειλε στην αυλή για να της φέρει ένα κοτόπουλο. Ο Ολσεν επέλεξε τον Μάικ ένα κοτόπουλο πέντεμισι μηνών.

Το τσεκούρι του κατέβηκε και έκοψε το κεφάλι του Μάικ. Ο Ολσεν όμως δεν κατάφερε να κόψει τη σφραγίτιδα φλέβα, με αποτέλεσμα το ένα αυτί και ο εγκέφαλος του Μάικ να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Η αποτυχημένη προσπάθεια του Ολσεν, είχε ως αποτέλεσμα το «άτυχο» κοτόπουλο να μπορεί ακόμα να κρατήσει την ισορροπία του και να προχωρήσει. Ο Μάικ προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει το σώμα του για να φάει και να λαλήσει, αλλά η «λαλιά» του θύμισε περισσότερο γουργουρητό.

Ο Ολσεν αποφάσισε να τον κρατήσει και να τον φροντίσει (σ.σ.: νωρίς το θυμήθηκε). Τον τάιζε με ένα μίγμα νερού και γάλακτος χρησιμοποιώντας ένα σταγονόμετρο και του έδινε μικρούς κόκκους από καλαμπόκι και σκουλήκια.

Μάικ το ακέφαλο κοτόπουλο
© Troy Waters/miketheheadlesschicken.org

Μόλις μαθεύτηκε το τι είχε συμβεί, ξεκίνησε η «καριέρα» του Μάικ, ο οποίος έκανε περιοδείες στις ΗΠΑ ως μέλος ενός θιάσου «αφύσικων πλασμάτων» μεταξύ των οποίων και ένα μωρό με δύο κεφάλια. Επίσης φωτογραφήθηκε για δεκάδες εφημερίδες και περιοδικά, όπως τα Time και Life. Στο απόγειο της καριέρας του, ο Ολσεν «έβγαζε» 4.500 δολάρια το μήνα (51.525 δολάρια με βάση τις ανατιμήσεις για τον πληθωρισμό) από τον Μάικ, ενώ η αξία του έφτανε τα 10 χιλιάδες δολάρια (114.501 δολάρια με βάση τις ανατιμήσεις για τον πληθωρισμό).

Τον Μάρτιο του 1947, σε ένα μοτέλ του Φοίνιξ ο Μάικ πέθανε από πνιγμό, αφού κατάφερε να φάει ένα σπόρο καλαμποκιού. Οι Ολσεν προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν το «άτυχο» κοτόπουλο. Ο Ολσεν είχε τότε υποστηρίξει ότι είχε πουλήσει τον Μάικ με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν φήμες μέχρι το 1949 ότι το κοτόπουλο είναι ζωντανό.

Η εξήγηση για αυτό το περίεργο φαινόμενο είναι η εξής: αφότου ο Ολσεν αστόχησε να πετύχει τη σφραγίτιδα φλέβα ένας θρόμβος απέτρεψε τον θάνατο του Μάικ από αιμορραγία. Αφ’ης στιγμής οι περισσότερες από τις βασικές λειτουργίες (αναπνοή, λειτουργία της καρδιάς κλπ) αλλά και τα περισσότερα αντανακλαστικά στο σώμα ενός κοτόπουλο ελέγχονται από το στέλεχος του εγκεφάλου, το οποίο είχε μείνει ανέπαφο, ο Μάικ κατάφερε να παραμείνει ζωντανός και υγιής.

Σήμερα, ο Μάικ το ακέφαλο κοτόπουλο, όπως έχει μείνει στην ιστορία, αποτελεί μέρος της κουλτούρας της πόλης Fruita του Κολοράντο, η οποία κάθε τρίτο Σαββατοκύριακου του Μαΐου γιορτάζει την ιστορία του, με τη διεξαγωγή διάφορων εκδηλώσεων και αγωνισμάτων.

Ο Μάικ αποτέλεσε και έμπνευση για τη punk μπάντα The Radioactive Chicken Heads, η οποία χρησιμοποιεί μία κούκλα του Μάικ ως μασκότ στις συναυλίες της.

με πληροφορίες από Wikipedia


Διαβάστε επίσης

Ιστορικές συναυλίες-Γουέμπλεϊ 1992: Ελτον Τζον, Guns N’ Roses, Ντέιβιντ Μπάουι και άλλοι αστέρες τιμούν τον Φρέντι Μέρκιουρι

Οι πόλεις με τον πιο καθαρό αέρα – Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα;

Τα 11 πιο εντυπωσιακά μετρό στην Ευρώπη

New York Times: αυτά είναι τα 12 καλύτερα ελληνικά κόκκινα κρασιά

13 «car-free» προορισμοί σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα τους η «αρχόντισσα» του Αργοσαρωνικού

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More