Τι δεν καταλαβαίνουν οι επενδυτές για τη βιομηχανία βραχυπρόθεσμης ενοικίασης
Photo Credits: Ahmad Nawawi/Flickr

Τι δεν καταλαβαίνουν οι επενδυτές για τη βιομηχανία βραχυπρόθεσμης ενοικίασης

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Τα καταφύγια ευεξίας σημειώνουν αύξηση κρατήσεων 81% με τους ταξιδιώτες να δηλώνουν έτοιμοι για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Παράνομη κρίθηκε η απαγόρευση βραχυχρόνιας ενοικίασης στο κέντρο του Αμστερνταμ

Το διοικητικό δικαστήριο της ολλανδικής πρωτεύουσας έκρινε παράνομη την απαγόρευση βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων που είχε επιβληθεί σε τρεις κεντρικές περιοχές του κέντρου της πόλης.

Η συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμφθηκε στο δικαστήριο από την εταιρεία στέγασης Amsterdam Gastvrij, η οποία εκπροσωπεί ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι διαθέτουν τα σπίτια τους σε πλατφόρμες ενοικίασης.

Έχει πλέον ανακοινωθεί ότι ο δήμος δεν είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις σχετικά με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε ολόκληρη την περιοχή, καθώς απαγορεύεται βάσει της νομοθεσίας περί στέγασης. Ωστόσο το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίζει να έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλλει περιορισμούς- συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης αδειών και περιορισμού του αριθμού των διανυκτερεύσεων στην πόλη σε 30 μέρες, ως μέρος της στρατηγικής του για την καταπολέμηση του υπερ-τουρισμού.

Η πόλη αντιμετωπίζει εδώ και καιρό ενστάσεις σχετικά με την άνοδο των ενοικιάσεων καταλυμάτων διακοπών σε στιλ Airbnb και κατά συνέπεια την εισροή τουριστών που προκαλούν θόρυβο στην πόλη.

H Amanda Cupples διορίζεται ως η νέα γενική διευθύντρια Airbnb στη Βόρεια Ευρώπη

Η Cupples θα είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη περιοχών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ιρλανδίας, Ολλανδίας και των Σκανδιναβικών χωρών, με σκοπό την ανάπτυξη και την υποστήριξη της κοινότητας ιδιοκτητών και φιλοξενούμενων.

H νέα γενική διευθύντρια της Βόρειας Ευρώπης διαθέτει είκοσι χρόνια εμπειρίας στην επιχειρηματική διαχείρισης και δραστηριότητα στους τομείς της τεχνολογίας, μουσικής, ψυχαγωγίας και υγείας.

Έρχεται στην Airbnb από την εταιρεία ψηφιακής υγείας, Babylon Health, όπου πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια σε διάφορους ρόλους- πρώτα ως επικεφαλής του εμπορικού και πιο πρόσφατα ως αντιπρόεδρος στον τομέα της επιχειρηματικής απόδοσης. Παράλληλα δραστηριοποιείται και ως μη εκτελεστικό ανώτερο μέλος της WildBrain, παγκόσμιας εταιρείας επωνυμιών περιεχομένου για παιδιά και έναν από τους σημαντικότερους παραγωγούς παιδικών σόου στον κόσμο.

Σκοπός της Airbnb είναι «να ενισχύσει τις κοινότητες στις 220 χώρες και περιοχές στις οποίες λειτουργεί» και να αναδείξει την Βόρεια Ευρώπη σε μια «σημαντική περιοχή» για την δραστηριοποίησή της. Ήδη η Ιρλανδία φιλοξενεί τα διεθνή κεντρικά γραφεία της Airbnb και το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί μια από τις κορυφαίες χώρες για εσωτερικά και διεθνή ταξίδια, αλλά και μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της πανδημίας οι Βρετανοί που διαθέτουν έστω ένα σπίτι στην Airbnb – λέγεται ότι έχουν έσοδα της τάξης των 40 εκατομμυρίων, καλωσορίζοντας επισκέπτες.

Αμστερνταμ
Το διοικητικό δικαστήριο του Αμστερνταμ έκρινε παράνομη την απαγόρευση βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων που είχε επιβληθεί σε τρεις κεντρικές περιοχές του κέντρου της πόλης. © Luca Sartoni/Flickr

Έρευνα: ταξιδιώτες έτοιμοι για επανεκκίνηση τουρισμού

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης στην οποία έλαβαν μέρος πρόσφατοι ταξιδιώτες, αποκαλύπτοντας την αυξανόμενη εμπιστοσύνη τους στα αεροπορικά ταξίδια, την απογοήτευση με τους τρέχοντες περιορισμούς και την αποδοχή της εφαρμογής για την διαχείριση διαπιστευτηρίων υγείας για τα ταξίδια.

Σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς:

·  88% πιστεύει ότι κατά το άνοιγμα των συνόρων, πρέπει να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ της διαχείρισης των κινδύνων της πανδημίας και της επαναφοράς της οικονομίας.

·  85% θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να θέσουν στόχους Covid19 (όπως η δοκιμή ή διανομή εμβολίων) για να ανοίξουν ξανά τα σύνορα

·  84% δηλώνει ότι η πανδημία δεν θα εξαφανιστεί και ότι πρέπει να διαχειριστούμε τους κινδύνους της ενώ ζούμε και ταξιδεύουμε κανονικά

·  68% συμφωνεί ότι η ποιότητα ζωής μειώθηκε σημαντικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

·  49% πιστεύει ότι οι περιορισμοί αεροπορικών ταξιδιών είναι υπερβολικοί

Σχετικά με τις μελλοντικές τάσεις στα ταξίδια:

·  57% αναμένει να ταξιδέψει εντός δύο μηνών από τους περιορισμούς της πανδημίας (υπήρξε βελτίωση απο το  49% που είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2020)

·  72% θέλει να ταξιδέψει για να δει την οικογένεια και τους φίλους το συντομότερο δυνατόν (βελτιώθηκε από το 63% του Σεπτεμβρίου)

·  81% πιστεύει ότι θα είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν μόλις εμβολιαστούν

·  84% είπε ότι δεν θα ταξιδέψει εάν υπάρχει πιθανότητα καραντίνας στον προορισμό (σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο από 83% τον Σεπτέμβριο του 2020)

·  56% πιστεύει ότι θα αναβάλει τα ταξίδια έως ότου σταθεροποιηθεί η οικονομία (βελτιώθηκε από το 65% του Σεπτεμβρίου)

Τάσεις: τα καταφύγια ευεξίας σημειώνουν αύξηση κρατήσεων 81% καθώς οι Βρετανοί αναζητούν αποδράσεις

H βρετανική βιομηχανία ευεξίας αναμένει αύξηση της ζήτησης μετά την περίοδο της καραντίνας, με νέα έρευνα να αποκαλύπτει αύξηση 81% στις διαδικτυακές αναζητήσεις το 2020.

Η τελευταία έρευνα που κυκλοφόρησε από την εταιρεία Camptoo, αποκάλυψε ότι τα καταφύγια ευεξίας, δραστηριοτήτων και κάμπινγκ έχουν σημειώσει απότομη αύξηση στις διαδικτυακές αναζήτησης τα τελευταία χρόνια.

Η ζήτηση για τα λεγόμενα ‘wellness retreats’ έχει αυξηθεί κατά 1,605%, τα τελευταία πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένης αύξησης της τάξεως του 81% το 2020, παρά το lockdown, δείχνοντας την ανάγκη των ανθρώπων για ψυχική και σωματική ανανέωση μετά την άρση των περιορισμών.

Η βιομηχανία αναπτύσσεται πιο γρήγορα από ποτέ, με τους ειδικούς να προβλέπουν νέα ρεκόρ μέσα στο 2021- με κορυφαίους μήνες για κρατήσεις τον Μάρτιο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Τι δεν καταλαβαίνουν οι επενδυτές για τη βιομηχανία βραχυπρόθεσμης ενοικίασης

Οι επενδύσεις έχουν εισχωρήσει δυναμικά στον βραχυπρόθεσμο κλάδο ενοικίασης τα τελευταία επτά χρόνια, με αποκορύφωμα την επιτυχία της αρχική δημόσιας προσφοράς (IPO) της Airbnb.

«Φέτος το επίπεδο χρηματοδότησης των επενδυτών για νεοσύστατες επιχειρήσεις σημειώνει αύξηση 40% συγκριτικά με το πιο πρόσφατο επενδυτικό ρεκόρ το 2018» σύμφωνα με την εταιρεία PitchBook.

Σύμφωνα με τον CEO της C2G Advisors, Jim Olin: «Η AΔΠ της Airbnb σε συνδυασμό με την πανδημία έχουν κάνει την βιομηχανία ελκυστική, με την επενδυτική κοινότητα να ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για τον συγκεκριμένο κλάδο και τους τρόπους αξιοποίησης του».

Ωστόσο, εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια επενδύσεων σε εταιρείες βραχυπρόθεσμης ενοικίασης «εξαφανίστηκαν» μέσα στο 2020, εν μέσω του κλεισίματος των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων 179 εκατομμυρίων στην Lyric, 62 εκατομμυρίων στη Stay Alfred και 116 εκατομμυρίων στη Domio.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Διαβάστε επίσης

Οι πόλεις με τον πιο καθαρό αέρα – Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα;

Τα 11 πιο εντυπωσιακά μετρό στην Ευρώπη

New York Times: αυτά είναι τα 12 καλύτερα ελληνικά κόκκινα κρασιά

Τα νέα αεροσκάφη που θα αλλάξουν τον τρόπο που ταξιδεύουμε

13 «car-free» προορισμοί σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα τους η «αρχόντισσα» του Αργοσαρωνικού

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More