Ιστορικές συναυλίες: η «πυραμίδα» των Daft Punk στο Lollapalooza

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Μέσα στην 30χρονη πορεία τους, οι Daft Punk πιθανότατα ξόδεψαν έναν μικρό μέρος του χρόνου τους στον δρόμο. Παρόλα αυτά το φημισμένο δίδυμο, το οποίο ανακοίνωσε τη διάλυσή του την περασμένη εβδομάδα, θα μνημονεύεται για πάντα από το κοινό και τους κριτικούς ως ένα από τα πιο σημαντικά, επιδραστικά και ψυχαγωγικά συγκροτήματα του 21ου αιώνα.

Στην πρώιμη περίοδο των Daft Punk στη δεκαετία του 1990, οι ζωντανές εμφανίσεις ήταν πιο συνηθισμένες, η αλήθεια είναι όμως ότι το συγκρότημα πραγματοποίησε μόνο δύο επίσημα τουρ: το «Daftendirektour» το 1997 για την προώθηση του ντεμπούτου τους, Homework και το «Alive» το 2006-2007.

Το αποχαιρετιστήριο βίντεο του συγκροτήματος. 

Το τελευταίο έχει μείνει στην ιστορία για το ριζοσπαστικό σόου με τις πυραμίδες. Οι Daft Punk, φορώντας τα ρομποτικά τους κοστούμια, έπαιξαν όλες τις επιτυχίες τους μέσα σε μία πυραμίδα επτάμισι μέτρων φτιαγμένη από αλουμίνιο και καλυμμένη με πολύχρωμα LED φώτα και οθόνες.

Το δίδυμο παρουσίασε αυτήν την καινοτομία σε μία συναυλία που έγραψε ιστορία στο φεστιβάλ Coachella το 2006 και στη συνέχεια το «μετέφερε» σε ολόκληρο τον κόσμο. Η καινοτομία των Daft Punk έθεσε τον πήχη για τη σκηνογραφία των συναυλιών ηλεκτρονικής μουσικής για τα επόμενα χρόνια. Και ο πήχης τέθηκε πολύ ψηλά. Εκείνη την περίοδο δεν είχαμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο.

Daft Punk
Το φημισμένο δίδυμο, το οποίο ανακοίνωσε τη διάλυσή του την περασμένη εβδομάδα, θα μνημονεύεται για πάντα από το κοινό και τους κριτικούς ως ένα από τα πιο σημαντικά, επιδραστικά και ψυχαγωγικά συγκροτήματα του 21ου αιώνα. © Shutterstock

Υπάρχουν πολλά βίντεο από ανθρώπους που είδαν τη συναυλία στο Coachella στο διαδίκτυο, αλλά πρόσφατα κυκλοφόρησε μία υψηλού επιπέδου μαγνητοσκόπηση της συναυλίας των Daft Punk στο φεστιβάλ Lollapalooza στις 3 Αυγούστου του 2007. Ορισμένα καλύτερα πλάνα από το σόου στο Coachella είχαν εμφανιστεί στο ντοκιμαντέρ Daft Punk Unchained το 2015.

«Μας αρέσει η ιδέα να είμαστε πρωτοπόροι, αλλά το πρόβλημα όταν είσαι πολύ μπροστά είναι ότι η σύνδεση (σ.σ.: με το κοινό) δεν συμβαίνει εκείνη τη στιγμή», είχε πει ο Τόμας Μπανγκάλτερ, το ένα από τα δύο μέλη του συγκροτήματος στο Pitchfork το 2013. «Στο Coachella μπορεί να ήμασταν πέντε χρόνια μπροστά από τους υπόλοιπους, αλλά η σύνδεση έγινε εκείνη τη στιγμή. Δεν είχαμε νιώσει τόσο συγχρονισμένοι (σ.σ.: με το κοινό) ποτέ στο παρελθόν».

με πληροφορίες από Rolling Stone

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More