Εφτασε η «στιγμή της αλήθειας» για το Bitcoin;
Photo Credits: Shutterstock

Εφτασε η «στιγμή της αλήθειας» για το Bitcoin;

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Μια ανάλυση της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Citi Velocity αναφέρει ότι το Bitcoin βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή και σύντομα θα μπορούσε να γίνει η κυρίαρχη επιλογή για το διεθνές εμπόριο.

Ταυτόχρονα, η Goldman Sachs επαναλειτουργεί το τμήμα συναλλαγών για το κρυπτονόμισμα και η JPMorgan αναφέρει ότι βρίσκεται κοντά στο να αρχίσει να το προσφέρει σε πελάτες και υπαλλήλους.

Αυτές οι πρωτοβουλίες έπονται μιας περιόδου μεγάλης αστάθειας για τις τιμές του Βitcoin, το οποίο έφτασε τα 57.000 δολάρια στις 21 Φεβρουαρίου για να πέσει τελικά στα 45.000 δολάρια, λόγω, μεταξύ άλλων, των δηλώσεων ισχυρών παραγόντων όπως ο Ελον Μασκ και η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν.

Η απόφαση εταιρειών όπως η Tesla ή η Square να αποκτήσουν σημαντικά ποσά σε Bitcoins ως μορφή επένδυσης ή για να εξισορροπήσουν τις ταμειακές τους ροές προκάλεσε ανακατατάξεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων – με αποτέλεσμα να ξεπεραστούν οι αμφιβολίες για το μελλοντικό ρόλο τους στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Καθένα από αυτά τα «στοιχήματα» μεγάλων εταιρειών στο Bitcoin αντιπροσωπεύει, πολύ απλά, ένα επιπλέον στάδιο στο δρόμο για τη μαζική υιοθέτηση του ως βασικού κρυπτονομίσματος.

Το πρόβλημα για το Bitcoin, όπως δηλώνει ο ίδιος ο Ελον Μασκ, ο οποίος προτείνει να μην στοιχηματίζονται «ολόκληρες περιουσίες» στα κρυπτονομίσματα, είναι ότι θα χρειαστεί πιθανότατα αρκετός χρόνος ακόμη για να μάθουμε αν το Bitcoin θα γίνει πράγματι η κύρια επιλογή.

Αυτό ακριβώς ώθησε έναν άλλο από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, τον Μπιλ Γκέιτς, να προτείνει την επένδυση σε Bitcoin… αλλά «μόνο αν είστε ο Ελον Μασκ» και μπορείτε να διαχειριστείτε το ρίσκο που απορρέει από αυτήν. Αυτός ακριβώς ο κίνδυνος είναι που απασχολεί αυτή τη στιγμή εκατομμύρια επενδυτές σε όλο τον κόσμο.

Εντωμεταξύ, η Κίνα συνεχίζει να κυκλοφορεί το εθνικό ψηφιακό της νόμισμα, στοχεύοντας σε μια πιο αργή μετάβαση μέσω των λεγόμενων «stablecoins», τα οποία θεωρούνται μια μεταβατική φάση για να «εκπαιδεύσει» την αγορά.

Αλλοι, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι τα κρυπτονομίσματα – και ιδιαίτερα το Bitcoin – είναι ήδη έτοιμα για τη μαζική υιοθέτηση, η οποία με τη σειρά της θα οδηγούσε στη σταδιακή σταθεροποίηση της αξίας τους.

Το γεγονός ότι όλο και περισσότερες ισχυρές εταιρείες και διεθνείς τράπεζες στοιχηματίζουν τώρα στα κρυπτονομίσματα δείχνει ότι η «στιγμή της αλήθειας» για το Βitcoin πλησιάζει: πρόκειται για την κυριαρχία ενός παγκόσμιου νομίσματος που δεν θα ελέγχεται από κάποιον συγκεκριμένο παράγοντα, ούτε από το τρέχον αναποτελεσματικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

με πληροφορίες από Forbes

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More