Η Emirates θα ξανασυνδέσει Αθήνα και Νέα Υόρκη από τον Ιούνιο
Photo Credits: Shutterstock

Η Emirates θα ξανασυνδέσει Αθήνα και Νέα Υόρκη από τον Ιούνιο

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Η Emirates ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει τις απευθείας πτήσεις ανάμεσα σε Νέα Υόρκη και Αθήνα με καθημερινά δρομολόγια στη γραμμή Ντουμπάι-Νιούαρκ μέσω της Ελληνικής πρωτεύουσας από την 1η Ιουνίου του 2021.

Η αεροπορική εταιρεία είχε αναστείλει τη διαδρομή το Μάρτιο του περασμένου έτους λόγω των νέων ταξιδιωτικών περιορισμών για την αντιμετώπισης του Covid-19.

Θα προσπαθήσει τώρα να ενισχύσει το δίκτυο της και να συνεχίσει τις πτήσεις προς δέκα προορισμούς στις ΗΠΑ, καθώς στοχεύει σε πλήρη επαναλειτουργία του δικτύου της έως το καλοκαίρι.

Σε μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, η Emirates δήλωσε ότι η συνέχιση της απευθείας πτήσης θα εξυπηρετήσει «τη μεγάλη ελληνοαμερικανική κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ προσφέρει μια πρακτική διασύνδεση σε ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς τη Μέση Ανατολή, τη Δυτική Ασία και την Αφρική μέσω του Ντουμπάι».

Η πτήση θα δημιουργήσει μία καθημερινή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, η οποία θα διευκολύνει το εμπόριο, θα τονώσει τον τουρισμό και θα ωφελήσει τους καταναλωτές, ανέφερε η εταιρεία.

Η αεροπορική εταιρεία θα αυξήσει επίσης τη συχνότητα των καθημερινών πτήσεων προς την Αθήνα για να υποστηρίξει τη διαδρομή που θα ξεκινήσει ξανά.

Θα πραγματοποιούνται συνολικά τρεις καθημερινές πτήσεις που θα συνδέουν το αεροδρόμιο του Νιούαρκ με το Ντουμπάι μέσω της Αθήνας, με αεροσκάφη Boeing 777-300ER. Η διαδρομή θα πραγματοποιείται συμπληρωματικά προς τις δύο καθημερινές πτήσεις της Emirates προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Αβεβαιότητα

Αν και η επανέναρξη των πτήσεων μοιάζει με ένα μεγάλο βήμα προς την ανάκαμψη, η Emirates έχει φανεί ότι αναστέλλει γρήγορα τις προγραμματισμένες πτήσεις όταν κρίνει ότι αυτό είναι απαραίτητο. Πρόσφατα το έκανε με τις πτήσεις προς την Αυστραλία, τη Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ντουμπάι είναι ανοιχτό τους τουρίστες από τον Ιούλιο του 2020, κάτι που το καθιστά έναν πολύ δημοφιλή προορισμό διακοπών τους τελευταίος έξι μήνες.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αεροπορική εταιρεία θέλουν να προωθήσουν τον τουρισμό, όμως γνωρίζουν ότι η απειλή του COVID-19 είναι ακόμη υπαρκτή. Οι πρόσφατες αλλαγές στους περιορισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο ανάγκασαν την Emirates να αναστείλει τις πτήσεις λίγες μόνο ημέρες μετά τις νέες ρυθμίσεις της για να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις.

Εάν οι ΗΠΑ αλλάξουν τους ταξιδιωτικούς τους περιορισμούς , οι διαδρομές που θα ξαναρχίσουν ενδέχεται να ανασταλούν προσωρινά. Ωστόσο, έχοντας πρόσφατα πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση με πλήρως εμβολιασμένο πλήρωμα, η αεροπορική εταιρεία είναι έτοιμη να διασφαλίσει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τον αυξανόμενο αριθμό τουριστών.

Πορεία προς την ανάκαμψη

Η Emirates είναι μια από τις λίγες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες που φαίνεται να βρίσκονται σε καλό δρόμο προς την πολυπόθητη ανάκαμψη. Η αεροπορική εταιρεία εκτελεί τα περισσότερα από τα «προ-πανδημικά» της δρομολόγια και στοχεύει να καλύψει και τους 143 προορισμούς της μέχρι το καλοκαίρι, αν και όχι με την ίδια συχνότητα πτήσεων.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες πιστεύουν ότι η ολική ανάκαμψη δεν θα «έρθει» μέχρι περίπου το 2024.

Ωστόσο, οι προσπάθειες του Ντουμπάι για πρώιμη ανάκαμψη φαίνεται να καθυστερούν, καθώς η αύξηση του αριθμού των τουριστών έφερε αύξηση και στα κρούσματα του Covid-19. Εάν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν καταφέρουν να ελέγξουν τον ιό, τα σχέδια της Emirates για ανάκαμψη έως το καλοκαίρι ενδέχεται να μην υλοποιηθούν.

με πληροφορίες από Simple Flying

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More