Ο κόσμος του τουρισμού: προς κλείσιμο το 85% των ταξιδιωτικών γραφείων στις ΗΠΑ
Photo Credits: Lawrence Murray / Wikipedia

Ο κόσμος του τουρισμού: προς κλείσιμο το 85% των ταξιδιωτικών γραφείων στις ΗΠΑ

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Πώς ετοιμάζονται για την ανάκαμψη τουριστικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, πώς θα σωθούν τα αμερικανικά ταξιδιωτικά γραφεία και η αμφιλεγόμενη διαφημιστική καμπάνια της Νέας Ζηλανδίας. Αυτές είναι οι σημαντικότερες ειδήσεις από τον κόσμο του τουρισμού για την εβδομάδα που πέρασε.

Η διαφημιστική καμπάνια της Νέας Ζηλανδίας: Ιδιοφυής ή άστοχη;

Η πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια της Νέας Ζηλανδίας είχε ήταν τουλάχιστον ανατρεπτική. Η πανδημία του Covid-19 έχει οδηγήσει τις διαφημιστικές εταιρείες και τους τουριστικούς φορείς να υιοθετήσουν έναν πιο «συμπονετικό» τόνο. Κάποιοι τα έχουν καταφέρει και άλλοι όχι. Η νέα διαφημιστική καμπάνια της Νέας Ζηλανδίας με τίτλο «Travelling under the social influence» ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Ενώ προσπαθεί να αποθαρρύνει τα ταξίδια τύπου Instagram, κινείται σε μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στην εξυπνάδα και στην αναισθησία.

Ινδία: περικοπές κατά 19% στις τουριστικές δαπάνες της χώρας

Η ινδική κυβέρνηση περιέκοψε κατά πολύ τον προϋπολογισμό της χώρας για τον τουρισμό κατά 19%, παρά τις έντονες πιέσεις του κλάδου. Το «πάγωμα» των ταξιδιών είχε δυνατό αντίκτυπο στον τουρισμό της χώρας, ο οποίος βασίζεται κυρίως στους ξένους ταξιδιώτες.

ΗΠΑ: 85 τοις εκατό των τουριστικών γραφείων δεν θα επιβιώσει μέσα στο 2021

Τα αμερικανικά ταξιδιωτικά γραφεία παλεύουν για την επιβίωση τους. Η ομοσπονδία American Society of Travel Advisers (ATSA) υπέβαλε αίτηση στο Κογκρέσο για πακέτο στήριξης ύψους 9,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η πλειοψηφία των 130 χιλιάδων ταξιδιωτικών γραφείων είναι μικρές επιχειρήσεις κυρίως με γυναίκες ιδιοκτήτριες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ASTA, Ζέιν Κέρμπι, προσθέτοντας ότι η οικονομική στήριξη στον κλάδο είναι «τραγικά» ανεπαρκής.

Η Sun Country ετοιμάζει την είσοδό της στο χρηματιστήριο

Καθώς ο κλάδος των αερομεταφορών περνάει μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της ιστορίας του, η αεροπορική εταιρεία Sun Country με έδρα τη Μινεσότα των ΗΠΑ αποφάσισε να υποβάλλει αίτηση για είσοδο στο χρηματιστήριο, ελπίζοντας να συγκεντρώσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια. Παρά την κρίση, η συμφωνία της Sun Country με την Amazon για μεταφορά προϊόντων, ίσως την κάνει πιο ελκυστική στους επενδυτές.

Ο Ντάνι Μέγιερ επενδύει στα ψηφιακά υγειονομικά διαβατήρια

Αρκετοί επενδυτές μεταξύ των οποίων και ο Ντάνι Μέγιερ, με επενδύσεις στο NFL, έχουν στραφεί προς τα ψηφιακά υγειονομικά διαβατήρια και συγκεκριμένα στην εταιρεία Clear, μία εταιρεία ταυτοποίησης και ασφάλειας η οποία μόλις λάνσαρε τη δική της εφαρμογή.

Ντάνι Μέγιερ
Ο Ντάνι Μέγιερ. © Shutterstock

Η Marriott προσθέτει 19 all-inclusive resorts στην Καραϊβική και στην Κεντρική Αμερική

Οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες όπως η Marriott αναζητούν να εκμεταλλευτούν οποιεσδήποτε ευκαιρίες προκύψουν μέσα από την πανδημία. Η Marriott, η οποία είναι και η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα στον κόσμο, προσέθεσε 19 all-inclusive resorts στην Καραϊβική και στην Κεντρική Αμερική στο δυναμικό της, με σκοπό να μεγαλώσει το μερίδιο της στην αγορά των «ταξιδιών αναψυχής».

Η Certares επενδύει 42 εκατομμύρια στην ενοικίαση των εξοχικών

Η πανδημία και οι νέες ανάγκες των κατοίκων των πόλεων, οδήγησαν στην ανάδυση μίας νέας ταξιδιωτικής τάσης: της ενοικίασης εξοχικών. Με τον εσωτερικό τουρισμό να γίνεται πιο ελκυστικός μέσα στην πανδημία, η επενδυτική εταιρεία Certares ποντάρει 41,7 εκατομμύρια δολάρια στην Νεοϋορκέζικη startup Getaway, η οποία προσφέρει μικρά παραδοσιακά εξοχικά στη φύση.

Η startup HomeToGo σπάει την «πεπατημένη» στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

η HomeToGo προσφέρει στους διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης νέους τρόπους να προσεγγίσουν πελάτες. Η εταιρεία αναζήτησης ακινήτων προς ενοικίαση έχει αυξήσει πολύ τα έσοδα της μέσα στην πανδημία. Η εταιρεία που εδρεύει στο Βερολίνο πιστώνει αυτήν την ανάπτυξη στο διαφορετικό επιχειρησιακό μοντέλο που ακολουθεί σε σχέση με άλλες εταιρείες, προσπαθώντας να προσελκύσει διαχειριστές ακινήτων και πελάτες ταυτόχρονα.

Γιατί η Delta συνεχίζει να κρατάει τη μεσαία θέση κενή

Ολοένα και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν αρχίσει να αφήνουν τις μεσαίες θέσεις κενές για να ικανοποιήσουν τις αυξημένες ανάγκες ασφάλειας των ταξιδιωτών. Η Delta Air Lines επεκτείνει αυτήν την πολιτική και στις θέσεις διαδρόμου στα αεροπλάνα που δεν υπάρχει μεσαία θέση, ενώ λαμβάνει και άλλα μέτρα προστασίας μέχρι το τέλος Απριλίου, επιμένοντας στη στρατηγική που άνοιξε παρά τα μειωμένα έσοδα που παρουσίασε για ακόμα ένα τρίμηνο.

Θετικά τα πρώτα σημάδια της προσπάθειας της MGM να διαφοροποιηθεί από τα καζίνο

Μία επέκταση στο online gaming ίσως δώσει στην MGM Resorts International ακόμα μία ευκαιρία να ανακάμψει. Η MGM ανέφερε ζημιές 448 εκατομμυρίων δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο του έτος, με τα έσοδα στα resorts του Λας Βέγκας να μειωμένα κατά 66%, ενώ αυτά στο Μακάο σημείωσαν μείωση 58%.

με πληροφορίες από Skift

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More