2.000 ευρώ για 10 ημέρες: οι πρώτοι ταξιδιώτες στα βρετανικά «ξενοδοχεία καραντίνας»
Photo Credits: Shutterstock

2.000 ευρώ για 10 ημέρες: οι πρώτοι ταξιδιώτες στα βρετανικά «ξενοδοχεία καραντίνας»

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Εφτασαν σήμερα το πρωί στην Αγγλία οι πρώτοι ταξιδιώτες από τη λίστα των 33 «κόκκινων χωρών» που υποχρεώνονται να μείνουν σε καραντίνα σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου για 10 ημέρες – καταβάλλοντας το ποσό των 2.000 ευρώ (1750 λίρες).

Η «κόκκινη λίστα» 33 χωρών περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – την Πορτογαλία, τη Βραζιλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Νότια Αφρική.

Οι νέοι κανονισμοί, που αποσκοπούν στο να εμποδίσουν τη μετάδοση των νέων μεταλλάξεων του Covid-19 στη χώρα, ισχύουν για αφίξεις ανθρώπων που έχουν επισκεφτεί κάποιο από αυτά τα μέρη τις τελευταίες 10 ημέρες.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν κάνει προ-κρατήσεις και να έχουν καταβάλει ήδη το ποσό των 2.000 ευρώ για να μείνουν σε ξενοδοχεία που έχουν καθοριστεί από την κυβέρνηση. Το κόστος καλύπτει τη διαμονή στο ξενοδοχείο, τη μεταφορά και την πραγματοποίηση τεστ.

Η πρόσθετη τιμή για έναν επιπλέον ενήλικα ή ένα παιδί ηλικίας άνω των 12 ετών είναι 650 λίρες και για ένα παιδί ηλικίας πέντε έως 12 ετών είναι επιπλέον 325 λίρες.

Δεκάδες επιβάτες έφτασαν έτσι με πούλμαν στο τεσσάρων αστέρων Radisson Blu Edwardian – ένα από τα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται η βρετανική κυβέρνηση.

Το ξενοδοχείο προσφέρει ευρύχωρα και ευάερα δωμάτια με μεγάλα παράθυρα, κλινοσκεπάσματα από αιγυπτιακό βαμβάκι και μαξιλάρια με πούπουλα χήνας – αν και οι περιορισμένοι επισκέπτες δεν θα μπορούν να απολαύσουν το σπα ή την επιλογή τριών εστιατορίων.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαμονής τους, οι επισκέπτες θα πρέπει να τρώνε φαγητό που θυμίζει τα γεύματα των αεροπορικών εταιρειών και θα παραδίδεται έξω από την πόρτα τους. Θα πρέπει επίσης να αλλάζουν μόνοι τους σεντόνια και πετσέτες και να συνoδεύονται από την ασφάλεια των ξενοδοχείων εάν θέλουν να πάρουν καθαρό αέρα ή να κάνουν ένα τσιγάρο έξω.

Η Φατιμά, μια γυναίκα που έφτασε από το Ντουμπάι και περίμενε τις επισκευές της έξω από το ξενοδοχείο, ανέφερε: «Είμαι εδώ με τα δύο παιδιά μου που περιμένουν μέσα στο ξενοδοχείο».

«Γνωρίζαμε ότι θα έπρεπε να μπούμε σε καραντίνα και δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό. Είναι ένα υπέροχο ξενοδοχείο και νομίζω ότι θα έχουμε μια ωραία διαμονή. Στην πραγματικότητα, ανυπομονώ αρκετά για αυτό».

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανέφερε ότι το σύστημα καραντίνας σε ξενοδοχεία λειτουργεί – μέχρι στιγμής – «ομαλά».

Μιλώντας στο Times Radio, είπε ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται με τα αεροδρόμια και τις συνοριακές αρχές για να αποτρέψει το να έρθουν σε επαφή οι επιβάτες από «κόκκινες χώρες» με άλλους ταξιδιώτες στα αεροδρόμια.

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι έχει κλείσει συμφωνίες με 16 ξενοδοχεία μέχρι στιγμής, τα οποία παρέχουν συνολικά 4.963 δωμάτια καραντίνας, ενώ επιπλέον 58.000 δωμάτια βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής.

Στη Σκοτία, η υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχεία ισχύει για ταξιδιώτες από όλες τις χώρες – και όχι μόνο για αυτούς από τις 33 χώρες υψηλού κινδύνου.

Για όσους δεν μπουν – όπως προβλέπεται – σε καραντίνα σε αυτά τα ξενοδοχεία προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 έως 10.000 λίρες, ενώ αν κάποιος πει ψέματα σχετικά με το αν έχει βρεθεί σε κάποια χώρα της «κόκκινης λίστας» προβλέπεται ποινή φυλάκισης για έως και 10 χρόνια.

Εχει επίσης τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα πραγματοποίησης τεστ για όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία, με δύο τεστ να απαιτούνται κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Οι επισκέπτες – ανεξαρτήτως του αν βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους ή σε ξενοδοχείο – θα πρέπει να κάνουν από ένα τεστ την δεύτερη και την όγδοη μέρα από τη στιγμή που θα βρεθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε όσους δεν το κάνουν ενδέχεται να επιβληθούν πρόστιμα που θα αγγίζουν τις 2.000 λίρες.

με πληροφορίες από BBC, Daily Mail 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More