Ο κόσμος του τουρισμού: το «πισωγύρισμα» της Κίνας και οι vegans
Photo Credits: Shutterstock

Ο κόσμος του τουρισμού: το «πισωγύρισμα» της Κίνας και οι vegans

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Το «πισωγύρισμα» στην τουριστική ανάκαμψη της Κίνας, η άνοδος του vegan τουρισμού, οι αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση Μπάιντεν στον ταξιδιωτικό και οι τάσεις που θα καθορίσουν τα ταξίδια το 2021.

Κίνα: «φρένο» στην τουριστική ανάκαμψη φέρνουν η αύξηση των κρουσμάτων

Οσον αφορά την τουριστική ανάκαμψη όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Κίνα. Παρόλο που η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 έφερε ένα πισωγύρισμα για τα ξενοδοχεία της χώρας, o τουριστικός κλάδος της Κίνας παραμένει στην καλύτερη θέση να ανακάμψει.

Ισπανία: η Amadeus ιδρύει την πρώτη σχολή τουριστικής τεχνολογίας στις Κανάριες Νήσους

Η Amadeus ξεκινά ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχευση στον τουριστικό κλάδο στο πανεπιστήμιο Las Palmas de Gran Canaria. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους και καθηγητές και χρησιμοποιεί την τεχνολογία του virtual reality και άλλες νέες τεχνολογίες για να αναβαθμίσει την εκπαίδευση των φοιτητών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτει ένα τεράστιο κενό στην αγορά εργασίας και αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον.

H American Express μπαίνει στην αγορά των επαγγελματικών ταξιδιών

Η θυγατρική της American Express, American Express Global Business Travel, αγόρασε την Oviation Travel Group, κάνοντας μία στρατηγική κίνηση για να κερδίσει μερίδα της αγοράς στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Εποχή «Μπάιντεν»: πώς αλλάζουν οι πολιτικές των ΗΠΑ στα ταξίδια;

Από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης Μπάιντεν αναμένονται αλλαγές στις πολιτικές του Λευκού Οίκου για τα ταξίδια οι οποίες πρόκειται να φέρουν την ελπίδα για περισσότερο ασφαλή ταξίδια ακόμα και μέσα στην πανδημία του Covid-19. Τέσσερα χρόνια πολιτικών που «έπληξαν» σφοδρά τον ταξιδιωτικό κλάδο πρόκειται να ανατραπούν σιγά-σιγά από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση.

Ο vegan τουρισμός είναι η νέα τάση στην πράσινη οικονομία των ταξιδιών

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία και το vegan lifestyle έχουν «εισχωρήσει» για τα καλά στον τουριστικό κλάδο, με αποτέλεσμα οι tour operators να κανονίζουν ολοένα και περισσότερα ταξίδια στοχευμένα σε αυτό το κοινό.

Vegans
© Shutterstock

Πιτ Μπούτιτζετζ: οι μεταφορές θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη

Συνήθως οι ακροάσεις έγκρισης των νέων υπουργών είναι αρκετά αμφιλεγόμενες, αλλά η ακρόαση του Πιτ Μπούτιτζετζ του νέου Αμερικανού υπουργού Μεταφορών και πρώτου ανοικτά ομοφυλόφιλου υπουργού στην ιστορία των ΗΠΑ θύμιζε πιο πολύ μία «μάξωξη» παλιών γνωστών. Ωστόσο, Μπούτιτζετζ ήταν ξέκαθαρος: οι μεταφορές θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Οι τάσεις για τον τουριστικό κλάδο το 2025: η μετριότητα όμως θα επικρατήσει

Αν οι αεροπορικές εταιρείες και οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες κάνουν μεγάλες περικοπές πρόκειται να δημιουργήσουν ένα μεγάλο κενό στην αγορά, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα σε νέες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να καλύψουν αυτό το κενό, καταλαμβάνοντας παράλληλα και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές από τις νέες εταιρείες ίσως είναι… μέτριες.

Θα γίνει πιο εύκολη η ζωή των εργαζόμενων στις αεροπορικές εταιρείες από την υποχρεωτική χρήση μάσκας που φέρνει η κυβέρνηση Μπάιντεν;

Τα σωματεία αναφέρουν ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα μπορούσε να λύσει πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Η κυβέρνηση Τραμπ είχε αγνοήσει επανειλημμένα τα αιτήματα των σωματείων, αλλά η νέα κυβέρνηση φαίνεται ότι πρόκειται να αντιμετωπίσει τις υγειονομικές ανησυχίες των εργαζομένων.

Οι τουριστικές start-up επιχειρήσεις αυξάνουν τα κεφάλαιά τους

Start-up επιχειρήσεις με δραστηριότητες στον χώρο των επαγγελματικών ταξιδιών, της ρομποτικής και της διαχείρισης πελατολογίου, κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 176 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδοτήσεις.

με πληροφορίες από Skift

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More